3era Nit de l'Emprenedor a Cardedeu

La setmana passada vaig tenir “només” tres activitats de networking organitzades per a emprenedors.

Us he de confessar que fa un any enrere només de pensar en aquest tipus de trobades creia que sempre em sentiria com un peix fora de l’aigua, que anar a trobades d’emprenedors només hi va gent jove, guapa i engominada, perfils d’èxit assolit…en fi, res més lluny de la realitat. Per això us vull donar les meves raons per animar-vos a assistir a la trobada d’aquest tipus que tingueu més aprop de casa. Sí, començar per la proximitat és molt bo.

  1. Només estudiar com s’organitzen aquestes trobades ja aporta idees i coneixements. Sabeu què és l’eventbrite? Si us agrada fer la reserva aquí, potser quan organitzeu un acte vosaltres també l’utilitzareu. Com s’anuncia l’acte? Com és el procés d’identificació dels assistents?
  2. Validar la meva idea. Quan ho comento amb altres emprenedors, quina cara hi posen?  Sóc capaç de resumir bé el que tinc al cap? (si no en sóc, oblidem-nos d’anar a buscar finançament, no?) Encomano prou entusiasme? És creïble el que explico? M’estan animant, desanimant….?
  3. Hi ha moltes trobades d’aquest tipus gratuïtes. Com a molt pagues el càtering, però en molts casos ni això. A més, es sol convidar ponents experts i de prestigi, o s’inclouen sessions de formació. Com et pots deixar escapar veure en viu i en directe un expert en reputació online ( Víctor Puig al PiuPiuNet ) o un emprenedor de Silicon Valley com Xavier Verdaguer que va anar a Granollers convidat per UEI Cerclem?
  4. Estudiar com està la meva competència. En aquestes trobades, hi ha gaire gent que pensa en la “meva” idea? Em donen pistes de gent que coneixen que té idees similars? Moltes vegades creiem que la competència són grans empreses que ja porten temps al mercat. Error! Jo crec que mentre jo tinc una idea, hi ha molta gent que està pensant la mateixa. L’èxit no depèn de l’idea sinó del pla d’execució del projecte i de les persones que l’executin. Per tant, necessito veure amb qui estic competint.
  5. Conèixer possibles col.laboradors o persones/projectes que m’ajudaran a créixer….i clients! Fer networking. Per això és molt important fer intercanvi de targetes i l’endemà de la trobada enviar un mail amb els que creiem que hi ha un cert feeling o que hi poden haver sinergies. Per cert, és molt curiós observar com reacciona la gent quan veu la teva targeta: t’indica com és la teva imatge de marca. Per cert, col.lecciona les targetes – anota data i ocasió de l’intercanvi – i compara si la teva destaca o passa desapercebuda.
  6. El càtering. Quina empresa ho fa? T’ha agradat? Com treballen? Potser un dia tu també has d’organitzar un acte i ja saps qui et podrà dur el càtering.
  7. Amplia el teu nombre de seguidors a les xarxes socials ( twitter i Linkedin). No hi ha res més potent que tenir un seguidor a twitter amb qui has estat parlant o rient. La “fidelitat” perdurarà i et seguirà en totes les xarxes on siguis present.  Per descomptat que els seguidors a twitter que vénen després d’un networking mereixen un DM especial !
  8. Pots portar roba còmoda, ja no s’estila la gomina! Els emprenedors també anem amb texans i esportives, si hem de treballar molt, volem anar còmodes per la vida i poder arrencar a córrer. No cal anar estripat, però tampoc de mil i un botons. Sigues tu mateix que ja vals molt així!
  9. Compartir somnis i moral per seguir endavant. Parlar amb tanta gent, amb tantes idees i projectes et fa allunyar del panorama desanimant de la crisi. Molts que comencem ens trobem en una mena de muntanya russa anímica, veure que no ets l’únic consola. A mi també em consola veure que no sóc tan friki com pensava….o potser és que els frikis ens anem trobant ? 😉
  10. Conèixer històries personals que són tota una lliçó de vida: aquella persona que conviu amb una malaltia, la persona que ha enviudat, el que ha passat per un transplantament, el que treballa a doble jornada per tirar endavant….

Ah! Sobretot, el meu darrer consell: no sortiu de casa sense moltes ganes de menjar-vos el món, el mòbil amb la bateria carregada ( necessitareu fer fotos i utilitzar les xarxes socials ) i un bon munt de targetes de visita (jo porto directament la caixa de plàstic amb una cinquantena, així ni me’n falten ni les dono arrugades o descolorides!)

3era Nit de l'Emprenedor a Cardedeu

Bombolletes d ‘il. lusió i somnis per fer coses. Sempre van cap amunt i van “en equip “. Parats i esperant no es fa res…. #3NitEmprenedor a #Cardedeu

Xela Falgueras

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *