TEDxUdG 2013

Fa prop d’un any una companya d’escola de primària, en saber que arrencàvem busca’t la vida® ens va convidar al primer TEDxUdG. “Ho sento, estem liadíssimes, avisa’m per la propera edició”. La propera edició va ser ahir. O sigui que no me la vaig perdre.

TEDxUdG 2013Què és el TED: una organització que es dedica a organitzar actes per a difondre idees que val la pena escampar ( TED: Ideas worth spreading). La Universitat de Girona és un dels organismes que està autoritzat per organitzar els seus propis TED i per això s’anomenen TEDxUdG.

La sessió de 4 hores s’organitza en ponències curtes – de 3 o 5 minuts – visionats de vídeos d’altres TED o el TEDxUDGYOU “el teu minut de glòria”. Acaba essent un compendi molt variat d’idees i exposicions, persones que tant parlen del seu projecte de recerca a la universitat, nois que et proposen que segueixis la ràdio dels escoltes, com un David Grau explicant com va sobreviure a la mort súbita – una presentació realment colpidora.

La posada en escena va ser impecable: a part de les pròpies presentacions, Miquel Duran com a host, el conductor – Josep Mª Fonalleras – càmeres en viu i emissió en streaming, sala addicional per seguir les conferències en un ambient més distès, post-its i panells perquè els assistents hi deixessin idees, panell per photocall, fotògrafs professionals, …tot un desplegament de medis i una coordinació realment notables.

El càtering del coffee break el vaig trobar sensacional! A mitja tarda prendre unes broxetes de plàtan i maduixa,  un iogurt natural amb fruits secs o les mini tartaletes de crema i fruita va ser molt encertat.

L’única cosa que potser hi vaig trobar a faltar va ser una mica més de diversitat en l’origen dels ponents. M’explico: sé que és un TED de la Universitat de Girona….però vaig trobar excessiu el nombre de catedràtics que feien les presentacions. Dins del mateix context universitari, m’hagués agradat veure estudiants o ex-estudiants parlant d’altres “ideas worth spreading”, o potser donant una nota d’optimisme i llum enmig de la crisi que tots patim i que ahir – per sort! – no es veia per enlloc.

Us incrusto un video que vam visionar i que em va semblar molt simpàtic:

Per acabar, us deixo uns quants tweets – no pas de @buscatlavida – a mode d’alguns dels “destacats” de la sessió. Busqueu a twitter #TEDxUdG i en trobareu molts més.

 

 

 

 

 

Vaig marxar amb tantes idees noves….que necessito uns dies per pair-les.

Xela Falgueras

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *