Amor - odi a facebook

El meu amor-odi a facebook (II): o com ser infidel i que no es noti.

Fa uns 15 dies un client m’escriu esparverat: Xela, ens han desaparegut les publicacions de facebook dels darrers 25 dies! Tranquils! – vaig dir – no sou vosaltres, és facebook perquè m’estan passant coses similars en molts altres comptes que gestiono. No feu res, no publiqueu res, esperem 24h.

Vaig escriure ràpidament en Xavi i li ho vaig comentar: confirmat! “Xela, no et preocupis, alguna en deuen estar empescant els de FB”.

Resultat? Ens han sortit amb els #hashtags.

En l’article anterior us explicava alguns dels meus retrets a facebook, bàsicament, perquè crec que no té un model adaptat realment al mòbil, i quan has de fer canvi amb tants usuaris pujats a la teva esquena, suposo que la cosa no és fàcil. Després, perquè els seus usuaris ja tenen uns hàbits bastant assentats, i això encara és de més mal pair.

Us confesso, però, que em vaig re-enamorar de facebook gràcies a l’Eva Romeu, a qui vaig conèixer en un sopar. L’Eva dóna classes sobre facebook en un centre de prestigi i la vaig veure tan entregada que vaig plantejar-me si potser m’hauria de mirar facebook amb més bons ulls.

Facebook de busca't la vida

aprofitant l’avinentesa…ens voleu seguir a fb? 😉

Vaig començar a posar més pistonada en els meus comptes de facebook. La veritat és que els resultats són més que bons. Però, així com us vaig explicar els meus trucs de #twitter, deixeu-me que us doni quatre pistes per entendre bé què passa a facebook i poder-ne treure el màxim profit.

  • Tenim clar que hem d’estar a les xarxes on són els nostres clients? A google analytics, heu mirat quin % de les visites a la vostra web vénen de facebook? Doncs no cal seguir dient res més. Si hi has d’estar, estigues-hi bé. Tingues un perfil de pàgina complet, amb tot la informació com si es tractés d’una web, àlbums de fotos, etc. Ja hem parlat d’arrencar una pàgina de facebook anteriorment.
  • No oblidis que a “can feisbuc” manen ells, per tant, t’has de cobrir les espatlles i tenir els teus continguts vertebrals a la teva web i en altres xarxes si convé (planteja’t seriosament, mooooolt seriosament el google+ amb perfil d’empresa lligat a google places).
  • Has de saber que hi ha pestanyes i funcions que només es veuen des d’un PC i no des d’un mòbil. I a més, que segons des del dispositiu mòbil, hi ha funcionalitats diferents. Per tant, costa una mica de saber què veuen exactament els teus seguidors. Fins i tot, fés la prova, mira el teu timeline des del teu PC o des del mòbil….sorpreses?
  • Has d’entendre molt bé què és l’edgeRank. Cada vegada que publiques, NO tots els teus fans et veuen. Facebook vol que paguis publicitat…t’has plantejat de què viuen sinó? I la publi són 15€ d’aquí, 50€ d’allà, gent que prova i li surt bé, altres que l’espifien…
  • La publicitat que paguis, serà llençar diners si no publiques i fas les coses al gust dels teus fans. Abans de pagar 1€ diari per tenir més seguidors, assegura’t que tens un ritme de publicació i continguts adequats.
  • Parlant de continguts: IMATGES. Si has de fer un link a una web, no deixis que se t’obri la finestreta. Cap usuari veurà mini imatges i la majoria no llegeix res. IMATGE EN GRAN, titular, 1 frase que cridi l’atenció i llavors un “segueix llegint : url escurçada “. Necessites que els teus fans et vagin fent un clic aquí i allà, sinó….et deixaran de veure.
  • Quan tens la teva pàgina “plena de zombies” (en la meva terminologia)…buf! mal rotllo! En un moment vas créixer, ara tens molts fans….però poques visites a les teves publicacions? Tens zombies a casa. L’EdgeRank t’està atacant. Pensa primer en els continguts, agafa ritme dels que encara et veuen, fés alguna animació creativa i….una mica de publi….potser amb 4€ ja et veuen 1800 persones i ja en tens prou per seguir.
  • Les campanyes de pagament: arrenca i atura….vés provant. No per pagar molt, tindràs molt. Mira qui se’t va afegint com a fan. Si no és el perfil que busques, re-estructura la campanya: localització, edat, principalment.
  • Passa-t’ho bé a facebook. A twitter jo vaig directe al gra i molt ràpid. A facebook, necessites més temps per prendre un cafè i escoltar unes quantes bajanades de gent. Paciència. Construeix de mica en mica….tot arriba.

En general, t’ho has de passar bé a totes les xarxes i amb la gent amb qui interactues, només que has de saber trobar el to adequat en cadascuna d’elles i saber-ho aprofitar. D’aquí el meu amor-odi a facebook, perquè m’està complicant la vida amb una estratègia que no veig prou clara, perquè m’encanta twitter, …però amb tanta gent enamorada de facebook, més val que me l’estimi jo també, sempre i quan, no es noti massa la meva infidelitat. No creieu?

Xela Falgueras

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *