noves idees a punt

S’acaba l’any i em veig obligada a fer un petit resum del 2013 i compartir amb vosaltres els meus ingredients secrets.

Ara que tothom felicita el Nadal, l’any nou, les festes, que fem balanç del que ha passat, fem la llista dels desitjos per l’any nou….us confesso que sempre m’ha costat moltíssim entrar en l’esperit nadalenc. I des que vaig iniciar el meu camí propi, cada vegada que arriben uns dies de festa penso més en les hores que invertiré per a tirar endavant més idees i projectes que no pas fer festa.  Però crec que és just que dediqui una estona a compartir allò que a mi m’ha funcionat.

bones festes

El meu balanç del 2013 no podria ser millor.

No us atabalaré amb detalls, el resum és que està valent molt la pena l’esforç invertit per tirar endavant la meva feina. Que no paro de sorprendre’m i  alegrar-me dels èxits de totes les persones que vaig trobant pel camí i que mai m’hagués pensat que emprendre seria tan trepidant i ple de tantes sorpreses ( de moment, ben agradables!).

Els ingredients secrets? Res de nou: no hi ha fórmula màgica. És una suma de molts factors i, per què no dir-ho, també del factor sort.

 • Crec que bàsicament per una actitud positiva i realista: cal donar solucions, ser fiable i proposar alternatives pràctiques i factibles.
 • Molta feina feta acuradament, sense comptar les hores invertides i analitzant-ho tot: què funciona i què no. Des del primer moment he pensat que havia d’actuar amb els primers clients com si ja en tingués 40. Per tant, m’he obligat a ser molt exigent des del minut 1 i he anat desenvolupant els meus mètodes i eines que a mida que creixo em donen més seguretat.
 • Trobar persones valuoses que m’han acompanyat en molts moments. Potser sense ser-ne conscients, amb petites converses i aportacions que m’han fet encendre alguna llum. Aquestes persones també m’han donat el sentit de treballar com a part d’una xarxa més àmplia i veure que les coses es fan fent-les . Sí, sé que sona una bagenada: la determinació per a fer una cosa et fa trobar la manera de fer-la.
 • Mantenir sempre l’esperit divertit i, en certa forma, naïf. No perdre mai les ganes d’estar a gust amb el que es fa…possiblement aquest sigui el secret que comparteixo amb molta altra gent que fa realitat els seus somnis.
 • Sempre, sempre, reptar l’ status quo. Les coses s’han de poder fer de forma diferent. Hem de pensar què i com ho podem aconseguir. La generació d’idees no és espontània. És un esforç conscient.
 • I en quant a la sort, la meva conclusió és que un també se la fa. Moltes vegades de la forma més senzilla: essent respectuós i agraït, tenint les idees clares i fent les coses honestament.
Els petits moments han donat sentit i valor al camí fet. Moltes gràcies a tots els que heu contribuït a fer que el meu 2013 hagi estat un any extraordinari ple de satisfacció.

Pel 2014 us desitjo, de veritat, que entre tots tinguem moltes idees, molts reptes a superar, molts moments bons i també de difícils, d’aquells que haurà valgut la pena viure per sentir la satisfacció que podem trencar barreres i seguir endavant, malgrat tot.

Xela Falgueras

2 respostes
  • Manel España
   Manel España says:

   L’actitud de ser un engranatge actiu és el que fa que la Xela trobi altres peces d’una gran maquinària amb entitat pròpia. Sabeu que ha ajudat a gent a tancar operacions comercials al cap de dos dies de conèixer-la? I ho ha fet sense esperar res a canvi, però… per l’altre persona la Xela és ara un gran referent a qui vol tornar el favor. Doncs si sembla que la sort se la fa… animo a tothom a copsar aquest esperit i formar part de la comunitat d’emprenedors, inquiets, espontanis… persones a la fi, que sempre ajuden i col·laboren amb altres persones.
   Gràcies Xela. Gràcies gent 😉

   Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *