#CatalansWantToVote - Òmnium Cultural

Ja sé que ni tothom és Òmnium Cultural, ni tots els projectes tenen l’abast del projecte de Verkami de ‘Catalans want to vote – Human towers for democracy’, però us deixo una recepta en la que vaig tenir el privilegi de poder participar i que, adaptada a la mida de la vostra cuina, segur que us sortirà d’allò més bé! Òmnium Cultural - Seu Nacional a Barcelona


INGREDIENTS per a 3.589 mecenes i 130.505€:#CatalansWantToVote - Òmnium Cultural

 • Un equip de professionals disposats a treballar 7/24 durant 40 dies…i els que vinguin! Assegureu-vos que aquest equip tingui una motivació sense límits per fer realitat un projecte únic.
 • Un grapat d’eines que permetin comunicació i compartició de documents en temps real per mitjà de grup de whatsapp, grup de correu, reunions presencials, trucades, etc. Si podeu tenir un disc de drive, us anirà més que bé per fer edicions de textos de forma col·laborativa.
 • Un pla de comunicació molt sòlid que cobreixi canals online i offline.
 • Uns quants manats de comunitats d’usuaris (en aquest cas, les Colles Castelleres, Casals Catalans i ANC Exterior) i empreses i mitjans de comunicació col·laboradors que haureu de lligar amb acords estratègics en forma de farcellet.
 • Un bon disseny gràfic, de gust intens que ajudi a que es recordi el cartell de l’esdeveniment i tota la comunicació d’impacte visual.
 • Una etiqueta per a les xarxes socials: #CatalansWantToVote.

Reunió coordinació equip comunicació #CatalansWantToVote


ELABORACIÓ:

 • Comencarem a preparar la recepta amb una reunió de coordinació amb l’equip de Verkami per al disseny dels continguts que figuraran a la plataforma (textos i imatges ) i els continguts de les recompenses.
 • A continuació, realitzarem reunions de coordinació dels directors del projecte, Cap de Premsa i Cap de Comunicació d’Òmnium Cultural amb xfdigital – responsable de la comunicació online i gestió de la plataforma Verkami – per a coordinar els missatges claus i assegurar-nos que es segueix fidelment l’argumentari de les notes de premsa.
 • Producció segon vídeo #CatalansWantToVoteElaboreu alguns vídeos de la mà d’un professional: per la primer vídeo, poseu unes veus en off que facin venir ganes de plorar quan es llegeix un text emotiu. Per a un segon vídeo, procureu aconseguir algunes enxanetes (les Colles Castelleres us les poden proporcionar) que expliquin què passarà el dia 8 de juny i com es preparen per a fer-ho possible.
 • Un cop tenim el forn pre-escalfat i tots els ingredients a punt, iniciarem la campanya amb una roda de premsa, conjuntament amb un enviament massiu de butlletí digital i presència al màxim de mitjans de comunicació offline (televisió, ràdio, premsa escrita i premsa digital).

Roda de premsa #CatalansWantToVote 31/03/2014

 • De forma regular hem d’assegurar-nos que seguim utilitzant totes les vies de comunicació amb la teva comunitat: butlletins digitals (newsletters) , atenció telefònica, atenció via correu electrònic, atenció en persona….
 • Les preguntes entrants a la plataforma Verkami s’hauran de respondre amb un to adequat i de forma àgil, per evitar que ens vagin sortint entrebancs que puguin acabar donant un regust amarg a la recepta.
 • A mitja cocció, recordeu explicar als mecenes i usuaris en general, quin és el finançament global del projecte i quines són les principals partides. Aquest exercici de transparència, sol ser molt ben acceptat per la comunitat.
 • De forma regular, caldrà pujar i abaixar la temperatura del forn per assegurar que la massa quedi cuita amb molta dosi d’emoció. Els continguts de tipus “compte enrere” funcionen molt bé.
 • Assegureu-vos que la comunicació online i offline van perfectament coordinades: imatges de les notes de premsa i butlletins replicades a les xarxes socials. Altrament, aconseguireu que se us abonyegui la massa i no tingui la uniformitat i presència desitjada.Imatge 10/05/2014 finalització període Verkami #CatalansWantToVote
 • Quan hàgiu arribat a l’objectiu econòmic de la campanya, expliqueu als mecenes en què s’invertiran els fons que es recaptin a partir d’aquell moment. Sigueu molt agraïts i doneu una petita mostra de la recepta a tastar a tots els mecenes que ho han fet possible donant les gràcies.
 • Seguiu fent actes de presentació, rodes de premsa i generació de continguts per als mitjans de comunicació.
 • Assegueu-vos que l’olor del forn impregna tota la cuina i la resta de la casa: que l’equip de professionals segueixi motivat i amb ganes de treure la recepta del forn per clavar-hi cullerada!

i…al cap de 40 dies…voilà! BON PROFIT!


PER DECORAR LA RECEPTA:

 • Quan lliureu les recompenses, aprofiteu per agrair personalment i de forma individual a cada mecenes la seva aportació. ‘Tot suma’, no importa la quantitat.
 • Poseu la cirereta final a la Reunió avaluació amb equip de Verkamirecepta fent una reunió amb l’equip de Verkami per fer una valoració de tota la feina realitzada i quines són les àrees de millores per ambdues parts.

 

 

 

 

 

 


I tu, ja ets a la pinya? #CatalansWantToVotePREPARACIÓ DE LES IMATGES:

 • Seleccioneu  imatges que transmetin sentiments i emocions.
 • Gestioneu amb els seus autors la cessió de drets.
 • Utilitzeu el PhotoShop a conveniència. Assegureu-vos que la tipologia és sempre la mateixa i tingueu a mà tots els logos per posar-hi un polsim de tant en tant.
 • Afegiu lemes motivadors a les imatges. No “pidoleu” diners, heu de fer que les imatges parlin per si soles i facin posar la pell de gallina.

 


RECEPTES RELACIONADES:

Disseny del cartell de #CatalansWantToVote de Jordi Calvís   Xela Falgueras


Moltes, moltes gràcies a:  Jordi L., Lluc S., Jordi G. i Ferran Morillas (Òmnium Cultural) – Joan Sala, Jonàs Sala i Adrià Sala (Verkami) – Jordi Calvís (antaviana) – Núria Pujolàs (xfdigital) – Joan Naveros (vídeo- innodec audiovisual). De forma extensiva, a tot el personal d’Òmnium Cultural i voluntaris que han fet suport en la gestió del lliurament de les recompenses.

Igualment, no podem deixar de banda totes les Colles Castelleres amb les que, per una via o una altra hem treballat plegats al llarg de #CatalansWantToVote. Ha estat un privilegi poder ser part d’aquest esdeveniment que ja és història per al camí cap al dret a decidir de la nació catalana. 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *