Per què ens entenguem: una cosa és anar a prendre una copa al bar amb els amics i l’altra és treballar en un bar.

Doncs aquest mateix enfoc hauríem de tenir quan fem servir les xarxes socials com a eina de comunicació per al nostre negoci. Us deixo quatre pinzellades i un vídeo per anar-hi pensant.

 

ELS MEUS TRUCS PER NO PERDRE HORES I NO ARRIBAR ENLLOC

  • Primer, pensa en l’offline. Què fas bé i què et fa diferent de la teva competència
  • Pensa per què vols estar a les xarxes socials: visibilitat, posicionament SEO, comunicar promocions…
  • Recorda que la inversió en xarxes socials és a mig/llarg termini. Si només hi pots estar 5 mesos, potser millor et replantegis on poses els esforços abans de començar.

 

ELS ASPECTES QUE FAN PERDRE MÉS TEMPS

perdre tems a les xarxes socials

no perdis el temps a les xarxes socials!

La falta de programació i planificació.

Obrir les xarxes socials és gratis. Una vegada familiaritzats amb la mecànica de cadascuna, la mare de tots els ous serà definir el contingut: i ara, de què parlo.

Us aconsello fer un planning de continguts basats en tres eixos principals:

  • el teu sector
  • els teus col·laboradors (proveïdors, clients, associats…)
  • el teu negoci: tu mateix, el teu equip, productes/serveis…

Combinant aquest continguts els podrem posar en un calendari anual de continguts i a partir d’aquí anem definint a nivell mensual. Aconsello no tractar més de 5/6 temes cada mes. Els nostres seguidors ens veuen en intervals curts i intercalats amb molta altra gent. Si tractem molts temes, al final no n’hi ha cap que cualli. Serà com explicar barrejats el conte de la Caputxeta, les Set Cabretes i Els Tres Porquets. Al final els nostres seguidors ja no saben si va ser la Caputxeta que va anar a veure els Tres Porquets.

Una vegada definit de què parlarem, programarem els continguts en cada xarxa social escollida. És important modular cada contingut en un format adequat. Així, bàsicament imatges a facebook, pinterest i instagram. En canvi, per a twitter i linkedin triant hashtags i escrivint missatges ganxo amb enllaços al web pot ser suficient.

 

EINES DE PROGRAMACIÓ

Jo solo programar en base setmanal o quinzenal. Es pot programar tot un mes, però si el negoci és molt actiu, potser acabarem perdent temps fent canvis en la programació.

TWITTER : jo utilitzo Hootsuite. Molts community managers utilitzen també Tweetdeck. És qüestió de gustos i hàbit. En mode gratuït funciona més que bé. Si voleu tenir el Pro per uns 8$ al mes es poden previsualitzar les imatges al TL i es pot programar en lot fins a 200 twits. Opció més que recomanable.

FACEBOOK: jo el programo dins el mateix facebook. A la secció d’anàlisis, a la pestanya missatges primer miro les hores de més audiència i a partir d’aquí poso un mínim de 3/4 posts per setmana. Procuro de no posar mai més de 2 posts diaris i si ha de ser així, els poso amb un marge de 5/6 hores de separació.

GOOGLE+ i LINKEDIN: novament, utilitzo Hootsuite.

Buffer és també molt bona eina per programar i compartir continguts de tercers. Amb l’opció d’acceptar les recomanacions que el propi buffer et fa ( són en anglès, però).

El que importa és emetre missatges a un ritme constant i la programació – a nivell setmanal, per exempler – et dóna una vista global per entendre com et percebrà la teva comunitat.

En el dia a dia interactuo amb els usuaris ( amb uns 30 minuts tinc totes les xarxes d’un comptes  coberts) i trec conclusions per ajustar i seguir endavant.

Ah! I el més important: a les xarxes socials PASSA-T’HO BÉ!

Si em voleu veure “in action” ….voilà!

Xela Falgueras

imatge via: http://www.gsdmc.org/

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *