Parlem de casos com airbnb o uber. Sí, serveis que s’ofereixen entre particulars a través de plataformes digitals i 2.0 per a tenir allotjament o desplaçament (pels analògics llegiu: hotel o taxi).

Els que durant un temps van poder cavalcar en l’abundància, ara es queixen que els “més petits” s’estan organitzant i els fan “competència deslleial”?

Ja em perdonareu, de què aneu? Tanta ceguera hi va haver que ningú dels que “era a dalt” i ara crida se li hagués acudit que les persones del món 2.0 ens estem movent en nous paràmetres?

A part del fet de pagar impostos …quin problema teniu?

Si ara és possible que quan comprem els bitllets d’avió a través d’una web se’ns carreguen impostos, perquè no es pot fer el mateix des d’aquestes plataformes? Llavors cada plataforma ja se les empescarà per poder recuperar aquests impostos per part dels que les utilitzen (o potser no).

No vulgueu regular-ho tot, les “formiguetes juntes” són més intel·ligents que els que porten sabates i les volen aixafar. I com que es mouen en paràmetres diferents, no els feu les normes. Elles ja les tenen implícitament.

airbnbL’associació d’hotelers i apartaments turístics, que m’oferiu una APP com airbnb per posar-me còmodament en contacte amb el propietari? Poder buscar qui és a Linkedin? Que m’expliqueu detals que no siguin d’una guia de viatges estàndard? Que Que m’oferiu l’opció de fer una estada autèntica en un entorn autèntic?

 

uber 2O les APPs que han tret els taxistes, que em dóna opció a llegir bé els comentaris, o dividir la tarifa, o un servei fiable porta a porta?

 

No anem bé! Les xarxes socials permeten que la veu corri més ràpid que la pólvora. Ara volem opinar i compartir amb tothom – fins i tot aquells que en un futur puguin passar hipotèticament per una experiència com la meva – què en pensem del món i els serveis que ens envolten. I moltes persones, abans de prendre cap decisió de compra, ja han après a trobar aquells comentaris dels usuaris que els donen molta més confiança que el fantàstic fulletó a tota tinta que emet l’associació certificada de xyz.

A més, els usuaris 2.0 ja no només volen un servei. Volen un servei diferent i, encara que quedi molt marquetiner, volen viure experiències úniques que, evidentment, explicaran a tort i a dret per fer enveja a les xarxes socials i poder ampliar la inabastable vanitat de la raça humana.

Sense anar més lluny, em punxen i no em treuen sang quan llegeixo aquesta piulada:

multar bloguera

punxa per anar a l’article

 

Certament, més d’un encara no ha fet el canvi de xip i viu en l’era analògica. Proposen solucions analògiques a ‘problemes’ sorgits al món digital.

Vénen temps difícils i alta probabilitat de mort súbita per tots aquests que no s’han adaptat als temps… Ni més ni menys que la Teoria de l’evolució de Darwin.

Xela Falgueras

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *