Avui us volem presentar un projecte molt especial: CIMS. FET A BARCELONA.

Hem tingut una entrevista amb la Iolanda, una de les tres persones impulsores del projecte. De segur que us captivarà!

Quines persones hi ha darrere de Cims. Fet a Barcelona?

Persones que teníem clar que volíem un projecte pensat per a les persones; integrador, cohesionador i en la mesura del possible que les beneficies. L’entusiasme i les ganes de tres amics, i ara socis, d’aportar alguna cosa, de sumar, de contribuir.

Tots tres ens complementem, i de manera innata cadascú de nosaltres té un rol definit dins de l’empresa.

Cims 3El Lleonard i la Iolanda són parella i pares d’un nen d’onze anys. Ell treballa a la indústria química i ella en una associació cultural. Viuen a Vilanova i la Geltrú, i es desplacen cada dia per anar a treballar (ella a Barcelona, ell a La Riera de Gaià).

La Mireia també treballa en una fundació. I és mare de dos nens, un d’onze anys i un de set anys. A més a més, és la presidenta de l’Associació de Juristes per la Llengua Pròpia. És filla de Sant Boi del Llobregat, però fa anys que viu a Barcelona, a la Vila de Gràcia.

La Mireia i la Iolanda es van conèixer en un entorn laboral i de seguida van connectar. La relació es va estrènyer amb l’acomiadament de la Mireia. A partir d’aquell moment, es van engegar els motors. 

 

Quan i com va sorgir la idea?

Cims. Fet a Barcelona neix després de moltes reflexions, xerrades i ganes de fer alguna cosa més, tots tres tenien clar que el projecte s’havia d’adreçar i beneficiar a les persones i, havia de tenir en compte a tothom, un projecte integrador i cohesionador.

La idea en ferm va sorgir després de visualitzar la imatge d’una figura humana. Una figura humana asexuada, símbol d’uns valors, uns conceptes, unes idees, uns atributs.

Diferents colors. Diferents posicions. Diferents mides. Homes, dones i nens i nenes. On tots sumen, on tots són diferents, com les persones. I d’aquí, encadenant converses, i un diàleg vertiginós, com ben bé una pluja d’idees, va ser el primer moment en el qual va sortir la paraula castells, món casteller i les seves aportacions.

La idea va ser desenvolupar un joc de castells on els seus valors quedessin palesos: és un entorn de cohesió espectacular, on la integració ha quedat més que demostrada. És un món que amb la tenacitat, l’assaig i l’error, la constància, ens demostra on podem arribar junts. On l’equilibri , la paciència i l’atenció són factors que has de saber gestionar. On cal imaginar solucions i superar reptes. Per tant, un món que ens venia com anell al dit per satisfer les nostres ànsies socials i culturals.

Cims 2

A mida que l’entorn més proper anava provant els Cims, tots tres van adonar-se que no era només un joc de castells, van veure que és un joc de construcció.

Un cop van néixer els primers dissenys dels CIMS, tocava buscar un nom, una marca, i això, no els va costar gaire, de seguida, van coincidir en anomenar-los CIMS, el significat d’aquesta paraula ho diu tot. En Lleonard, la Iolanda i la Mireia han creat els CIMS perquè la gent faci cims, més alts o menys alts, però amb CIMS.

Fet a Barcelona tothom pot construir, desconstruir, i crear el que la imaginació ens depari.

 

 

 

Què us van dir els vostres amics i familiars quan vau dir que volíeu crear Cims. Fet a Barcelona?

Quan vam anunciar-ho ja era una cosa tan nostre, tan real, que la il·lusió que desbordàvem l’encomanàvem, i, per tant, ens van dir que endavant. Sempre, clar, prudència, però s’ha de ser valent.

I les idees, aquelles coses que neixen al cap i se senten a la panxa, els somnis, s’han d’intentar. Si no ho proves, no ho saps.

El dia que vam sortir al mercat, l’11.09.14, el que més ens va emocionar, a part de veure jugar els nens i les nenes i la sensació que els CIMS agradaven, és que havíem aconseguit que el projecte sortís al carrer. I això, no té preu, totes les hores invertides en formació, reunions, etc… van donar peu al naixement dels CIMS!

Les proves pilots amb adults i nens de confiança ens van donar unes impressions i resultats molt bons: els nens hi jugaven, es concentraven, provaven coses noves, creaven! Els pares i els avis també s’hi enganxaven (jugar amb els fills i néts és important i significatiu); les experiències amb adults són extraordinàries, tant per les construccions que fan, com pel temps que hi dediquen, els Cims t’enganxen!

En Lleonard, la Iolanda i la Mireia han creat els CIMS perquè la gent faci cims, més o menys alts, però amb CIMS.

Quant temps vau tardar des que vau tenir la idea fins que vau tenir el primer producte a les vostres mans? Què vau sentir?

Vam tardar un any sencer, amb moltes trobades, amb moltes il·lusions, aprofitant molt el temps, treballant constantment de manera molt eficient i eficaç. Les nostres reunions eren setmanals, vam establir un cronograma, i la serietat i el compromís ens va donar el resultat.

Cims 12La Mireia, a més a més, va desenvolupar el projecte a Barcelona Activa, on ens donaven assessorament i, en tot moment, hi van creure.

Quan vam tenir els Cims, els primers models, ens vam sentir molt orgullosos: volíem allò, volíem allò que teníem a les mans, allò que era una idea al cap i un pessigolleig a la panxa, volíem els Cims. Sense cantons, arrodonits, amb un disseny molt simple però molt potent, de colors, irrompibles i homologats.

Com us vau finançar per fer la primera producció?

Amb recursos propis. I intentant que no fos un producte car, és una joguina.

 

 

En quin punt us trobeu ara?

Ara estem a punt de tancar un acord amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. També estem parlant amb diferents obres socials, allò que dèiem: aportar i sumar, donar i contribuir en tot el possible, influir en una societat on la cultura del tenir ha passat per sobre de la cultura del ser, dels valors.

Nosaltres, com empresa, hem de ser el millor exemple. També estem parlant amb diferents associacions mèdiques, hem detectat que els Cims són saludables: estimulen la psicomotricitat fina, ajuden a la concentració, inciten a la creació i a la manifestació d’idees o conceptes, ensenyen a assumir la frustració (si cau, no passa res, tornem-hi).

Estem parlant amb diferents col·lectius i comercialitzant el producte tan bé com podem, tot i que a poc a poc: en fires, en botigues de “tota la vida”, en botigues que ens agraden…i també online!

I ja tenim el web operatiu per venda.

Estem reflexionant i continuem tenint moltes reunions. Això acaba de començar, les idees continuen neixen de tots tres!

Què és el millor i el pitjor de ser emprenedor, d’acord amb la vostra experiència?

De coses bones n’hi ha moltes.

Ens hem trobat amb molta predisposició, ajuda, col·laboració i disponibilitat de molta gent, amics, família, pares de l’escola, molta cooperació i solidaritat.

Les persones, juntes, podem fer coses molt importants. A nosaltres ens ha ajudat molta gent, i la nostra gratitud la tindran sempre. Una altra cosa molt bona és tot el procés, viure’l: gestació, embaràs i part. La satisfacció és gran, t’omple. També té de bo l’aprenentatge que adquireixes.

Segurament, podríem dir que engegar un projecte empresarial té riscos, i no tens la certesa que a final de mes tens una nòmina amb un sou, però aquesta inseguretat no ens ha fet por. Sempre des de la prudència, amb treball i amb la il·lusió d’omplir de CIMS el màxim de cases, llars, i espais. I això és sensacional poder-ho viure i compartir-ho: amb el Lleonard, amb la Mireia. També és molt desitjable veure com allò que volies, que necessitaves fer, ho tens, i ho has fet. Et completes.

De coses dolentes…doncs, la veritat, coincidim tots tres i no n’hi trobem cap. Sabíem que tindríem molta feina, que hauríem d’aprendre moltes coses, que ens cauria una responsabilitat molt gran a sobre, que els equilibris a l’agenda serien un prodigi, però això no pesava gens quan a l’altre costat hi havia un somni i una voluntat molt ferma de voler-ho tirar endavant.


 

On es pot comprar, a data d’avui, Cims. Fet a Barcelona?

Vilanova i la Geltrú

Llorens Llibres https://www.facebook.com/llorensllibres/about 

Valls

Llibreria Roca https://www.facebook.com/llibreria.roca

Lluïsa Vives Joguets https://www.facebook.com/lluisavives.joguets1928

Vilafranca

Jogueteria Cala Madrona http://www.joguetscalamadrona.com/cat/

Sant Pere de Ribes

Racons http://elsracons.cat/

Sant Boi de Llobregat

Cal Isart: https://ca-es.facebook.com/calisartpapereria.llibreria

Barcelona

Productes de la Terra http://productesdelaterra.cat/

OniriCat http://oniricat.cat/

Vinçon http://www.vincon.com/ca/

WEB

CIMS. Fet a Barcelona. Article ara.cat

Imatge de l’article de l’ Ara.cat

Cims. Fet a Barcelona www.cimsbarcelona.com

 

LLEGIU L’ARTICLE PUBLICAT AL DIARI ARA.CAT el febrer de 2015 >> Boom de jocs de construcció de km 0

 

 

 

 

Dades de contactelogo cims fet a barcelona

www.cimsbarcelona.com

cimsbarcelona@cimsbarcelona.com

Facebook: https://www.facebook.com/cimsbarcelona

Twitter @cimsbarcelona

 


Des de busca’t la vida us desitgem molts èxits CIMS. FET A BARCELONA

I tu, vols que parlem de la teva iniciativa? Escriu-nos a entra@buscatlavida.com i et farem un article de forma gratuïta. Anima’t!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *