autònom i muntanya russa

Si ets autònom, cada mes – pel mòdic preu de 293.63€ – tens un bitllet a la millor muntanya russa de la teva vida. No et perdis aquesta fantàstica oferta i, sobretot, ‘ENJOY THE RIDE’ !

Tot i que llegeixes coses, fins que no sents que el cinturó de seguretat et cenyeix el cos i notes que els motors de fons estan a punt de fer-te sortir de la zona de càrrega i descàrrega, no te n’adones que ara comença l’atracció…que no saps quan i on acaba!

Jo em vaig comprar aquest billet fa gairebé dos anys i mig, i mira si sóc ximple, que cada mes segueixo comprant-lo per posar emoció a la meva vida professional.

Al principi era molt divertit veure com anaves a buscar clients i aconseguies que et contractessin. Una zona del viatge inclou clients que et maltracten a base de pagar-te molt per sota d’un preu decent o amb una sorpresa final de factures impagades. Després d’unes quantes pujades i baixades, per sort, ja vas aprenent a veure’ls venir i abans que se’t tirin al damunt, ja tens una estratègia per evitar-los (és el que té quan repeteixes un trajecte, que ja et saps les baixades que et fan més impressió).

I, si no t’has trobat amb aquest tipus de client, segur que passes la zona ‘del teu banc amic‘, aquell que et cobra comissions perquè tu t’ho facis tot online, facis la domiciliació de la nòmina (eing? sóc autònoma!) i sinó el pagament del bitllet a través de la seva targeta. Tranquil, aquests tenen mil i un truquets per afegir quatre corbes més quan estàs a punt de vomitar pel mareig.

De tant en tant veus que a la vagoneta del costat n’hi ha quatre que s’acaben d’estimbar

Sí, en algun moment he gosat girar el cap i creuo els dits perquè no sigui jo qui m’estimbi ara. Però és que l’emoció no s’acaba aquí! Un moment! Que tinc un col·lega que m’acaba de trucar al mòbil i em diu que els de l’Ajuntament del meu poble, han muntat una altra atracció especial per a emprenedors i que, amb el que jo pago pel meu bitllet, estan assessorant a molts altres passatgers a un preu tirat! Genial! Amb el meu bitllet i el de molts altres, n’hi ha que em fan la competència i animen a tothom a pujar a la muntanya russa (és la sortida de la crisi, proclamen!). Vinga, vinga….tutti amunt! Que com més serem més riurem.

Buf! Acabem de fer una corba realment molt perillosa. Sort que a la meva vagoneta ja m’he procurat enfilar-m’hi amb gent que tenim un tarannà similar. Un parell de rialles, una mica de cara de mareig…Ep! Alerta que diuen alguna cosa per megafonia! No-sé-què d’uns que mai han pujat en aquesta muntanya russa i que volen afegir més emoció a l’assumpte.

Per megafonia anuncien que hi ha un tiquet oferta ‘pla-emprenedors’. Un súper-xollo, tu!….Uish! Llàstima! Fa més de 2 anys que estic gaudint del viatge i ja he passat de l’edat!

Són d’aquells que han entrat enxufats al parc d’atraccions i que des d’abaix ens van donant instruccions als que pugem, baixem i fem mil giragonses. És curiós eh? És el cas d’aquell que com que ha escrit molts llibres de golf- però mai no hi ha jugat – dóna classes de golf. No, no riguis! Això va així!

Ja, ja me’n faig al càrrec que si faig tan bona publicitat ningú no hi voldrà pujar a aquesta muntanya russa. Però no us preocupeu, que resulta que el sistema ja està molt ben pensat. L’alternativa és, o tries tu la teva muntanya russa (previ pagament, és clar) o acabes pujant a la muntanya russa d’un altre que segurament te les acaba fent passar canutes igualment.

En un moment del trajecte que sembla que podem respirar una mica, ens fem quatre selfies, fem veure que ja no ens recordem de quan se’ns regira l’estómac i parlem de si podem provar una altra atracció. Total, el bitllet ja el tenim comprat!

ENJOY THE RIDE!

Xela Falgueras

autònom i muntanya russa

Imatge via klariti.com

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *