eleccions digitals

Estem en plena era digital, i gran part de l’activitat electoral encara desconeix les ‘noves’ tecnologies.

‘Noves’ entre cometes, perquè de noves no en tenen res després de portar existint més de 10 anys.

‘Noves, entre cometes, perquè potser sí que ho són per a qui és responsable d’organitzar  les eleccions (?).

En fi, el proper 27S els catalans tenim una cita molt important a les urnes, i en poques hores, entrem en la jornada de reflexió.…doncs aquí les meves, de reflexions:

  • De què serveix la jornada de reflexió si a les xarxes socials només bullen que vídeos nous (que no tenen ni temps de mostrar a la televisió) i nous continguts per a convèncer els indecisos? Més ben dit, a les xarxes socials hi ha persones que afirmen que aniran a votar ben d’hora i seguiran fent campanya durant tot el dia fins que tanquin els col·legis electorals. Suposo que ho faran per terra-mar-i-aire (incloent l’aire del núvol digital!).
  • Per què no podem implantar un vot electrònic que sigui segur i que doni totes les garanties? Bé hi ha un DNI digital…
  • Per què els residents a l’estranger, per votar per correu, han de fer un via-crucis? I, en general, per què Correos ha de gestionar tan ineficientment tot el sistema de les votacions per correu? Tinc els meus dubtes que no se’n perdin pel camí…
  • Els candidats, que es pensen que els votants som tots una colla d’ignorants? Que no veuen que ‘s’atrapa més aviat un mentider que un coix’ ? Quines motos ens volen vendre? Si amb la quantitat d’informació que tenim a l’abast d’un clic…podem comprovar la seva veracitat!
  • Potser ja és hora que l’insultant quantitat de diners que es dediquen per a la campanya electoral per part de molts partits, es talli a una desena part. Amb la informació que rebo via xarxes socials i les newsletters, cal que m’implin la bústia de paper mullat?

 

eleccions digitals

eleccions analògiques en plena era digital

En fi, espero que el dia 27S la majoria de catalans anem a les urnes – analògiques -, fem cua per tal que les persones designades de la nostra mesa busquin el nostre nom en un llistat (de paper) i lliurem el nostre DNI (plastificat) per identificar-nos. Finalment, podrem dipositar el nostre vot… en paper. En acabar, es tancaran els col·legis i el recompte es farà…manualment. Per sort, les dades ja no s’envien a la central de dades amb un colom missatger (ep! han descobert alguna forma d’enviar-les electrònicament i poder-hi accedir en temps real!)

Ah sí! M’oblidava de pensar que potser sí que són digitals, aquestes eleccions, perquè no farem més que veure fotos a les xarxes socials dient ‘ja he votat’….per cert, ja tens pensat el # que faràs servir?

Xela Falgueras

PD – Si vols veure el vídeo de com es munta el DEMOKRÄT, punxa aquest enllaç https://youtu.be/d-UP9N0kkYU 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *