made in CAT

No vull generar ara un debat polític…que ja està més que activat en molts altres llocs.

A ningú no li passa per alt que demà serà una Diada molt especial. No només perquè arrenca la campanya per al 27S, sinó perquè per a moltíssimes persones ens desperta il·lusions per a crear quelcom nou i millor.

En aquests darrers dies han estat molts els empresaris que han fet declaracions a favor i en contra de la creació d’una Catalunya com a un nou Estat dins d’Europa (perquè, sí senyors, els catalans som europeus!)

Entenc que és molt difícil posicionar-se obertament perquè tots volem arribar al màxim públic possible i no volem ferir sensibilitats. Deixeu-me dir, però, que per a segons quins negocis un públic català ja és un molt bon tros de pastís. Per tant, el fet de posicionar-se pot jugar més a favor que en contra.

I el ‘made in CAT’ va molt més enllà del marxandatge.

Quan hi ha empreses que ja estan en un domini .cat, i que obertament aposten per Catalunya, és que hi ha un sector que està disposat a invertir per a donar rellevància a aquesta part de mercat que té molta vocació de créixer i no cometre errors provincians.

Valors com km0 i sostenibilitat ja formen part de l’ADN de moltes empreses. Si vius a Catalunya, aquests valors ja t’estan restringint a un mercat .cat… o no?

Per a segons quins negocis un públic català ja és un molt bon tros de pastís. Per tant, el fet de posicionar-se pot jugar més a favor que en contra.

Quan hi ha premsa que només escriu i publica només en català tant en versions paper com en digital – pensem en el DiariAra o que ahir mateix va néixer elMón – fa pensar que hi ha empreses que estan disposades a pagar publicitat allà. Perquè…de ben segur hi ha un bon nínxol de mercat. ViaEmpresa el diari empresarial de Catalunya  des de fa pocs dies ja combina el català amb l’anglès.

La sostenibilitat i proximitat poden ben bé estar combinades amb el caràcter emprenedor i mentalitat global dels pobles mediterranis que sempre hem navegat molt més enllà de les nostres fronteres naturals.

made in CATBarcelona s’està constituïnt en un dels punts amb més start-ups a la Península Ibèrica. Per què? La marca Barcelona va néixer a finals dels anys 80 amb els Jocs Olímpics que arribarien el ’92. I ara ja és una marca pròpia internacional que genera negoci.

Per què no hem de poder pensar que estem fent ara la nostra marcat ‘Made in CAT’ que també tindrà el seu públic de proximitat combinat amb un públic global (és igual on sigui físicament i la tecnologia et permet arribar a l’altra punta del món), que aportarà els seus valors, la seva personalitat i la seva manera de fer?

Fa anys molts ni sabien què era Palo Alto CA (no em refereixo al market hipster de BCN) i ara llegim tranquil·lament al final de molts correus Made with love in Palo Alto.

Doncs jo voldria llegir en un futur proper etiquetes i peus de correus que diguin Made with love in CAT.

Xela Falgueras

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *