Bon Nadal 2015

Gràcies a tothom que llegeix buscatlavida i a totes aquelles persones amb qui hem col·laborat i treballat al llarg d’aquest any. A tots els que heu contribuït a omplir el meu dia a dia de vivències i experiències que han donat sentit a tants i tants moments. Gràcies de tot cor.

Us desitjo un Bon Nadal! 

Xela Falgueras.Bon Nadal 2015

 

P.D. Cada any per aquestes dates em pregunto si m’agrada o no el Nadal. No ho sé.

Cada any em pregunto fins a quin punt arriba el nostre consumisme, les compres compulsives de darrera hora – jo inclosa –  i la rutina “d’un altre Nadal”. Al mateix temps celebro acabar aquest primer trimestre escolar i tenir uns dies per poder estar amb la família i amics. Excusa per repetir rituals que ens retornen a la infantesa, per viure a través de les mirades d’il·lusió de les noves generacions allò que els anys ens han anat fent oblidar.

Crec que hem anat buidant de sentit moltes de les frases i paraules que ens intercanviem electrònicament. No té cap sentit rebre una felicitació de Nadal de les marques a les que estic subscrita via newsletter. Ho acabo trobant de mal gust.

En canvi, enguany en Joan m’ha sorprès amb un correu molt emotiu.

Joan,
Quina il·lusió rebre una felicitació teva. Espero que estiguis molt bé. Jo també et desitjo molt bones festes i ‘may you live everyday in your life’, fantàstica frase. Una abraçada molt forta. Xela.
Hola Xela,
Estic viu, que és molt! Celebro que t’hagi agradat la nadala i solament amb les quatre ratlles que envies destil·les molta, molta bona energia, per tant estàs bé i també ho celebro. Petons, Joan.

I sé de ben segur que en rebré d’altres que cada any em sorprenen. Veritat Aleix, Núria, Toni, …?

Parlant amb la meva mare, m’ha comentat que ‘Només em queden 5 persones per telefonar i felicitar el Nadal. Com a mínim, d’aquesta manera parlo una estona amb ells i ens posem al dia. És molt més personal que això que feu ara vosaltres d’un whatsapp (bé, ella no sap dir bé whatsapp però jo l’he entès) o un correu’. La seva llista tenia 38 persones i va començar les trucades el dia 20.

La meva àvia ens posava un bitllet de 20€ en un sobre que pintava i decorava a mà i individualment per als més de vint néts que tenia.

No té cap sentit rebre una felicitació de Nadal de les marques a les que estic subscrita via newsletter. Ho acabo trobant de mal gust.

Jo, en canvi, avui he enviat la quinzena de postals que són un ‘must’ per a les nostres amistats a UK (arribaran tard, però arribaran). He decidit que no us enviaré cap newsletter, ni cap correu massiu. Ja en deveu haver rebut massa. He buscat unes paraules boniques – molt boniques – per poder compartir amb tots vosaltres i res millor que una imatge senzilla i neta que les acompanyi. Ho compartiré a les xarxes i espero que durant uns segons us sentiu feliços.

T’ompliré el bressol
de palleta fina
sense gens de boll,
sense gens de pols.
Encendré un bon foc
perfumat d’espigol
per fer-te el son dolç.
Cobriré el teu cos
amb llençol blanquíssim
mig teixit amb glòria,
mig cosit amb creus.
Et faré de flonjos
borrallons de llana
un mantell pels peus.
Et cantaré un bres
amb la veu més dolça,
i quan ja t’adormis
et besaré el front.
Després, de puntetes,
tancaré la porta
perquè no et desvetllin
els sorolls del món.
Joana Raspall.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *