El dia de la mare. Una superwoman

Sort que en tenim que el nostre benvolgut ECI (inicials d’uns arxiconeguts magatzems comercials) ens fan saber quan comença la primavera, que ja és tardor, què és el que em mereixo, què m’he de demanar (perquè m’ho mereixo…)

Jo sempre dic que ECI – o els magatzems dels EUA de torn ( Macy’s , Sears, JCPenney…qui sigui) – són els que van inventar EL DIA DE LA MARE, i no els estic gens agraïda per aquest fet.

El pitjor invent comercial…i de llarg!

Noies entalonades amb vestits ultra cenyits que ens ensenyen a les mares com ho hem de fer per menjar-nos el món (amb compra prèvia d’un perfum, és clar)

Trobo humiliant i degradant que en plena era digital, en una crisi profunda de la que no ens hem recuperat,  quan tantes i tantes dones que són mares estan fent l’impossible i més per superar la gimcana diària de la vida personal i professional ( això de la conciliació familiar és tan real com que els nens vénen de París o que hi ha un príncep blau que ens posarà una sabateta de cristall i ens estimarà per sempre), dones que pel sol fet de ser mares s’han vist amb la força i coratge per reinventar-se i fer el que no haurien imaginat per tal que la seva descendència pugui tenir un bon futur, i aquí podríem seguir amb una tirallonga de bany de realitats…les grans marques encara ens vulguin vendre perfums i collarets.

No vull entrar en un debat de diferències de gènere ni res per l’estil. És un debat de: TOQUEM DE PEUS A TERRA?

Que la marca de joieria dels ossets ens presenti una dona de mitjana edat – això sí, no ensenyaran una noia de 25 anys que no és gens real que sigui mare ( o si?!) – sospiri davant un ordinador i…segueix la història a la nostra web…#WTF?

Que em presentin una noia ben entalonada – amb unes cames de vertigen que llueixen des de la cuixa fins al turmell amb un tall lateral a un vestit negre ben cenyidet – que a cada pas que fa, ho trenca (literalment) i esquerda tot…gràcies a un perfum irresistible? Que per cert, aquest perfum irresistible la porta irresistiblement a un jove varó que es desfà per ella (deixem-ho aquí)…#SenseComentaris.

Quina empresa tindrà els nassos de muntar una campanya del DIA DE LA MARE REAL?

Senyors de marqueting, directius d’empreses i altres…comencem a ser realistes?

Què tal si la nostra empresa ens digués que per celebrar el dia de la mare:

  • la setmana que comença el 8 de maig deixarem que totes les que sigueu mares pugueu entrar i sortir de la feina a l’hora que us vagi bé. Només una condició: hem d’atendre correctament els clients i la feina s’ha de fer (ens és igual des d’on i a quina hora)?
  • organitzarem un sistema perquè quan ‘la descendència’ estigui malalta pugueu fer torns i tele-treballar?
  • eliminarem la ridícula frase de ‘uish! ara resulta que ens hem quedat sense paper de wc a casa’ o ‘aquest matí hem hagut d’esmorzar tots amb la llet d’ametlla del pot perquè no vaig recordar comprar-ne’, perquè l’empresa subcontractarà un servei de compra i repartiment de béns no peribles i voluminosos per a les seves treballadores mares?
  • …cal que seguim?

‘Estimada mare, com a bona marca de joieria sabem que t’estimes tant la teva filla que si ens compres un collaret te’n regalarem un altre perquè tu li puguis regalar a ella’

Què tal si les marques comercials comencen a vendre productes i serveis que realment valen la pena per a una mare?

  • Botigues online sense despeses d’enviament durant una setmana (recordeu que les mares tenim molt poc temps i potser no comprem online perquè les despeses d’enviament les trobem excessives?)
  • Receptes pràctiques gratuïtes en restaurants (així ens donem idees perquè puguem fer sopars variats)
  • “Demostra’ns que ets una mare com cal i vine amb els teus fills i et donarem un x% de descompte” per les teves compres en un supermercat….oi #LliureComprador ?
  • El dia de la mare per a una joieria, no ha de ser ‘neni, compra-li un collaret a la teva mare!’, sinó que ha de ser : ‘Estimada mare, sabem que t’estimes tant la teva filla que si ens compres un collaret te’n regalarem un altre perquè tu li puguis regalar a ella’

…els nostres fills i filles passen per davant de nosaltres, i el regal més preuat és un petó i un ‘gràcies mare, t’estimo’.

 

Per a un dels meus clients – que ofereix serveis mèdics – he muntat una campanya on es regalen uns vals de descompte i el claim de la campanya és

els petons de la mare ho curen gairebé tot

Els meus interlocutors a l’empresa (homes i sense fills, res a dir, només com a dada afegida) em van seleccionar una de les 4 imatges que els vaig proposar que ‘ho va clavar’. No sé l’èxit que tindrà la campanya.  El que està clar és que si has tingut ocasió de veure la campanya a facebook i/o instragram i ets mare, ho interpretaràs molt diferent de la resta dels no-mares…

El dia de la mare, les que som mares, pensem en tot allò de bo que els nostres fills i filles han portat a les nostres vides.

Seguim recordant que en molts casos, ells passen per davant de nosaltres, i el regal més preuat que volem d’un fill és un petó i un “gràcies mare, t’estimo”.

Alguna empresa pot envasar aquest petó i sentiment autèntic sense fer un desastre?

Feliç dia de la Mare!

Xela Falgueras

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *