He llegit molts debats sobre si Linkedin és una xarxa per parlar de política. Porto setmanes amb experts legals, tributaris, de dret internacional, etc. defensant les seves postures. He de dir que en la majoria de casos són postures favorables a la unitat i constitucionalitat. Les he llegit amb respecte i esperant que algú es dignés a fer una campanya del NO amb cara i ulls, de manera que el referèndum es pogués fer amb totes les garanties que tothom hauria desitjat . Sí, els Catalans també vam ‘haver-ho de fer com no volíem’.

En canvi, ens hem trobat amb la negació constant de la major. No entraré en detalls de què ens ha dut fins aquí i no accepto que se’ns digui que ‘no es podia fer perquè era il·legal’. Evidentment que era il·legal, a ulls de la Constitució del 78. Cal recordar que els negres eren esclaus fins que van revoltar-se per deixar de ser-ho? O que les dones no podien votar legalment, fins que ho van poder fer?

Anem al gra. Ahir vaig escriure al meu perfil aquest post:

Com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats que vam patir ahir al#CatalanReferendum, el dia 3 d’octubre del 2017 em sumo a l’aturada general.

Crec que tots som responsables de contribuir a fer un món millor i més just cada dia amb la nostra activitat personal i professional. 

No em sento amb coratge de mirar a una altra banda i fer com si no hagués passat res, callant i atorgant la raó als polítics corruptes, sàdics, cínics que amb les seves mentides justifiquen les dramàtiques escenes que milions de catalans vam patir.

I pels que penseu que el referèndum era il·legal, o que aquest espai no és lloc per fer política, ja em disculpareu. Respecto la vostra opinió , com espero que pugueu respectar la meva. Sou lliures d’eliminar-me com a contacte si ho creieu convenient.  

Un dels meus contactes em va respondre amb

GOLPISTAS, LA SECESIÓN ES ALTA TRAICIÓN.

Em va descol·locar.

És hora de SER ASSERTIUS (us agrada més als coach si ho diem en aquests termes?). Els que volem la independència de Catalunya no som una colla d’arreplegats radicals. Som gent de totes les edats, condicions socials i ocupant les més diverses funcions en l’àmbit professional. Si hem de fer un nou país se’ns gira molta feina i tots ens hi haurem de posar de valent. No ens perdem en debats provocadors.

Ahir molts esperàvem que des de la Unió Europea algú es dignaria a denunciar la indigna barbàrie que l’Estat Espanyol va cometre el dia 1-oct-17 contra milions de ciutadans de Catalunya.

VOLEM CANVIAR L’STATU QUO. Quina part és la que no s’entén?

La volem canviar per fer un poble lliure, civilitzat, acollidor, obert…volem sortir d’un Estat que no ens tracta com creiem que ens ha de tractar. Un estat que en comptes de fer una campanya pel NO i negociar unes condicions draconianes per al poble català, ha decidit treure els fantasmes del passat de l’armari i desplegar-se violentament i a la força. No, no podem admetre que l’actuació va ser proporcionada. Res no justifica la violència.

Al món dels negocis, les aliances es fan per interessos comuns. No per la força bruta. No és normal que les persones vulguin estar en un lloc on es comparteixen interessos comuns?

Resultat a les 24h d’un ‘referèndum il·legal’ que ‘no se hizo’: la prima de risc d’Espanya comença a enfilar-se, l’€ té alguna ensopegada i l’IBEX també va escanyar-se una mica.

Fins que l’ euro no pateixi durant uns quants dies, Europa no decidirà moure fitxa per defensar les aspiracions democràtiques dels seus ciutadans?

Més d’un s’haurà de cordar molt fort el cinturó perquè el camí tindrà moltes corbes. Tallant el cap als dirigents catalans, això no s’aturarà. Res no ho aturarà i milions de persones recordaran la frase: ‘ el dia 1 d’octubre. un dia que durarà anys’.

Molt trist, no?

Xela Falgueras

PD – EM REITERO:

pels que penseu que el referèndum era il·legal, o que aquest espai no és lloc per fer política, ja em disculpareu. Respecto la vostra opinió , com espero que pugueu respectar la meva. Sou lliures d’eliminar-me com a contacte si ho creieu convenient.  

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *