Arrencar una pàgina facebook de zero (I)

Facebook fanpage

Per A o per B porto uns mesos en els que he hagut d’arrencar pàgines de facebook des de zero i l’altre dia una de les persones amb qui col·laboro em va dir: molt bé, i ara, com ho faig perquè la gent em comenci a seguir?

Com sempre, dic que a les xarxes socials no hi ha blanc ni negre. Tot depèn de com siguis tu i de com sigui el teu model de negoci. Trobar la manera de relacionar-te amb la teva comunitat no sempre és fàcil i MAI és ràpid. Hi ha temes i entorns que ja s’hi presten (menjar, animals, paisatges, viatges….) hi ha entorns que mereixen un tractament especial i que demanen un coneixement molt més profund…i el prova-error. Dit això, uns quants punts sobre els que crec que cal pensar-hi:

FASE 1 – CONFIGURA i PREPARA la TEVA PÀGINA 

 • Un negoci necessita un perfil de pàgina de facebook (fanpage) per molts motius (per poder tenir estadístiques o pagar publicitat, per exemple), però us trobareu que si l’obriu directament sense lligar-lo a un perfil personal tindreu moltes limitacions per navegar dins del mateix FB. Per tant, obrim una pàgina enllaçada a un perfil personal – o més d’un – que actuarà com l’administrador.
 • Quan obres un perfil de pàgina has de pensar que estàs dissenyant una web o un tríptic. Vull veure-hi TOTA la teva informació. Repassa minuciosament cada apartat de la configuració. Omple tota la informació possible ressaltant allò més destacable del teu negoci. Si tens establiment físic, és molt interessant que situïs el teu negoci en el mapa, així ja generes un “lloc” dins de FB. Utilitza aquesta geolocalització per etiquetar la posició de les fotos fetes dins del teu negoci.
 • Crec que va bé tenir una imatge de perfil – la quadrada petita – que sigui el teu logo o el teu imagotip. Aquesta, millor no tocar-la, així sempre se’t reconeixerà. Procura que aquesta imatge també sigui el teu identificador en altres àrees digitals: perfil de twitter, favicon de la teva web, etc. Si puges una imatge de 180×180 píxels se’t reduirà a 160×160 i et quedarà ben encaixada i centrada.
 • La imatge de la portada ha de ser com el teu “tríptic” del mes. Vés-la canviant, destacant aspectes importants del teu negoci. Imagina’t que és un aparador i que en vas canviant el tema. Si necessites fer muntatges les mides són de 851×315 píxels.
 • Omple les dates rellevants per al teu negoci: data de fundació, fites importants…. Posa-hi una imatge en cada una d’aquestes dates si és possible.
 • Puja algunes fotos del teu “passat” : retalls de premsa, jornades especials, esdeveniments que han passat al teu negoci, etc.
 • Considera la possibilitat d’afegir pestanyes addicionals a la teva pàgina de facebook:  el teu TL de twitter, algunes fotos d’Instagram, enllaç a un apartat de la teva web, pàgina de benvinguda, etc..Hi ha molts proveïdors per aquestes pestanyes que són molt interessants però que – ….ooooooh!- no es veuen des dels dispositius mòbils (ho has de tenir en compte). Molts d’aquests proveïdors tenen un model freemium que et permeten instal·lar alguna pestanya gratuïta, o sigui que s’hauran d’anar combinant. A part de les pròpies d’altres aplicacions, n’esmento unes quantes: Woobox, Networkedblogs, Pagemodo, Involver, Ink361, CoolTabs… Per norma general, aquestes pestanyes es configuren des del perfil personal i s’instal·len en una de les pàgines que s’administrin. Repassa bé els drets del teu perfil personal que estàs donant a l’aplicació des de la teva configuració, no sigui que després et trobis amb disgustos ( ja se sap, anem fent clic a endavant i anem repartint tota la informació de tot a tort i a dret! ).
 • Crea algun àlbum sobre – per exemple – els teus serveis. Descriu cada foto com si fós un mini catàleg, geolocalitza cada foto. Considera cada àlbum com una manera de presentar continguts de forma ordenada.
 • Comença a publicar informació passada de tal manera que ja es vegin unes quantes publicacions regulars en la teva línia del temps.
 • Molts fem errors quan escrivim. Us asseguro que pels perepunyetes com jo, veure publicacions en una xarxa social amb faltes d’ortografia em fa molt mala impressió. Per tant, aquí us deixo un parell de pàgines on podeu corregir l’ortografia:

Facebook fanpagePensa que fins ara, estàs muntant la paradeta. Ningú no entraria a veure la teva botiga física quan encara l’estàs construint, cert? Doncs considera el mateix per la teva pàgina de facebook. Abans de convidar ningú ni començar a interactuar amb gent, vés farcint el teu facebook amb informació i imatges rellevants. Així, els que vagin arribant ja trobaran informació que els farà saber de què va la teva pàgina i si els interessa o no seguir-te.

Al següent post, parlaré de la FASE 2 – COM BUSCAR A QUI LLEGIR i COM CONVIDAR A PERSONES/PÀGINES a fer-se fans de la nostra.

Per cert, segur que m’he oblidat d’algun aspecte rellevant, et convido a afegir-lo!

Xela Falgueras

2 respostes
  • Busca't la Vida
   Busca't la Vida says:

   Núria! No. Res de crack…només que intento explicar de forma planera i senzilla coses en les que treballo cada dia. La millor manera de viure al 2.0 és compartir. Gràcies per deixar el teu comentari 🙂

   Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *