ClauTIC: aprendre robòtica i molt més! – #Territori17 – 28/05/2019

Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu


Marc Galvez ClauTIC cursos robòtica online

Un moment de la nostra entrevista feta per Skype

T’imagines poder aprendre robòtica i programació com a extraescolar de la mà d’uns apassionats del tema? No et perdis l’entrevista amb en Marc Gàlvez

Sobre ClauTIC

El 2009 en Marc Gálvez Font va fundar ClauTIC com una consultoria tecnològica per a petites empreses (Clau «clau en català» i TIC «tecnologies de la informació i la comunicació») Va començar entrenant a nois i noies a bàsquet i més tard formant a empreses en eines tecnològiques. Però va ser un dia en plena crisi econòmica quan va sorgir la llavor del que és avui ClauTIC. Aviat s’hi va afegir la seva companya la Marta Salas.

Capítol I: primer campus de robòtica educativa a Catalunya

Si existien campaments d’estiu d’idiomes, de música, d’esports … per què no podia haver-hi de robòtica, videojocs o programació? El 2012 en Marc i la Marta van crear el primer campus de robòtica a Catalunya.

Més tard, el 2014 arribarien a un acord amb la universitat de La Salle-URL a Barcelona per realitzar activitats estiu i durant any.

L’any 2016 van obrir la nostra pròpia acadèmia a Pineda de Mar Barcelona, ​​al 2018 vam deixar finalment la universitat.

 

T’interessa saber com acaba la història?

Llegeix-ho a la seva web

Capítol II: obrir l’Acadèmia

Capítol III: cursosclautic.com

 

ACADEMIA I CAMPUS: www.clautic.com
CURSOS ONLINE: www.cursosclautic.com
El compte que en Marc Gàlvez ens recomana seguir és IDTech

 


APP DE LA SETMANA: 

Aquesta setmana us porto un cas pràctic que en David Auladell va utilitzar el dijous passat per gestionar els temps de participació dels 9 alcaldables durant el Debat de les Municipals de Cardedeu que vam retransmetre l’equip de ràdio televisió de cardedeu

El repte era trobar un cronòmetre que permetés incloure 9 participants i que la gestió fos ràpida de manera que quan un dels cronòmetres s’iniciés, aturés la resta de forma automàtica.

A més, la gestió dels cronòmetres s’estava fent des de la sala de realització i calia que els presentadors, que estaven a l’escenari, poguessin tenir accés en temps real a l’avanç simultani dels 9 cronòmetres per poder gestionar les intervencions i donar torns als participants al debat.

 

Doncs bé, la solució per a aquest repte va ser una ‘combinació guanyadora’:

  • Per una banda el  MULTI TIMER STOP WATCH en versió per Android, que permet personalitzar els cronòmetres, treure gràfics finals, etc.
  • Per l’altra, l’app Screen Stream over HTTP que va permetre connectar remotament 2 dispositius. Això sí, en cas que els dispositius no tinguin dades, és important que hi hagi una bona connexió a la Xarxa.

 

La nostra puntuació : 5/5 (perquè aquí en David hi ha tingut molt a dir!)

 


NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA

 

1- El filtre d’Instagram que ho està petant es diu….FLAPPY BIRD

Dvoshansky és l’inventor de ‘Flappy Bird’, un videojoc que utilitza part dels gràfics de ‘Super Mario 64’ i que consisteix a saltar per sobre de diverses plataformes per anar adquirint destresa. De tal manera que com més plataformes aconsegueixis passar, abans pujaràs de nivell.

La cosa és que per anar saltant d’una plataforma a una altra, has d’anar parpallejant.

Si vols posar a prova les teves parpelles i aconseguir el filtre de @Dvoshansky tan sols has de seguir-lo en Instagram i esperar que la màscara s’inclogui en la teva col·lecció de filtres a les stories

Dit això, i de forma totalment infundada, estic segura que en Dvoshansky deu tenir darrera una empresa de reconeixement facial que li deu estar finançant el seu projecte….temps al temps!

 

Més informació: https://www.thewatmag.com/creatividad/flappy-bird-filtro-juego-instagram-donde-tienes-que-parpadear-para-ganar

 


Vols  més salsa? Vols sentir si en Jordi Molet li agradaria haver après robòtica de petit?

Escolta el podcast del programa!

 

I La setmana que ve…

La setmana que ve ens acompanyarà en Pau Gallinat, conegut com a Pablo Marketer a internet, que ens parlarà del Growth Hacking

Ens escoltem la setmana que ve!

Apa siau!

 

Xela Falgueras


El programa Territori17 el fan possible Jordi Molet que presenta ‘Territori 17’ des d’El 9 FM, en col·laboració amb Isaac Muntadas de La Veu de Sant JoanJordi Gibert d’Ona Codinenca i David Auladell i Núria Lázaro de Ràdio Cardedeu.

El programa es podrà seguir en directe de dilluns a divendres, de 9h a 12h, per aquestes emissores adherides a La Xarxa i a través de les xarxes socials.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *