initec punt catCOMMUNITY MANAGER = GESTOR DE COMUNITATS

De definicions de community manager en trobareu moltíssimes. La primera pregunta és : de quines comunitats?

Un community manager és una persona que intenta guanyar-se la vida parlant d’una marca o empresa a les xarxes socials: això inclou tant gestionar blogs, com publicar i moderar continguts a facebook, twitter…

En molts casos un community manager acaba fent tasques d’atenció al client, disseny gràfic, i el que vingui. És un perfil professional que encara està a les beceroles.

EL MILLOR D’AQUESTA FEINA:

  • Hi ha moltes oportunitats per a persones que siguin inquietes, que els agradi la comunicació online, tinguin domini de les TIC i que estiguin disposades a canviar constantment.
  • Que permet ser molt creatiu si entens bé els punts forts i dèbil d’un negoci i t’agraden les accions de màrqueting/comercials.

EL PITJOR:

  • Molts clients necessiten un CM i no ho saben. Fan un paper ben trist a les xarxes.
  • Moltes persones s’autoanomenen “community manager” després d’haver fet uns cursos sense tenir experiència de gestió de la comunicació online, o essent uns pèssims estrategues en comunicació i negocis.
  • Com que “el meu nebot també en sap de facebook”, molts clients no estan disposats a pagar uns serveis decents a un preu decent.

CURIOSITATS:

Recomanem demanar pressupostos detallats a un Community Manager abans de contractar-lo. Tenir una reunió de coneixement mutu i on el CM presenti com ens veu i què creu que faria per a nosaltres.Comparar pressupostos i serveis i, sobretot, no contractar mai un community manager que no sigui una persona que puguis posar a la recepció del teu negoci (perquè això vol dir que no encaixa amb el teu estil, i si no ho fa offline, online tampoc ho farà).

AQUESTA ENTRADA AL DICCIONARI HA ESTAT PATROCINADA GRATUÏTAMENT PER  
 
 
 
 
 
 
 
imatge inicial initec.cat
« Back to Glossary Index
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *