facebookFACEBOOK = EL LLIBRE DE LES CARES

Quasi que n’hauríem de dir LA xarxa social, donat que per a molts usuaris va ser la primera, és la que més coneixen i allà on es senten còmodes.

Facebook és un espai on les persones hi pengen fotos i xafarderies. Es punxa una opció que posa “m’agrada” i tothom content. L’objectiu és que “agradis” molt a la xarxa. A la vida real segurament et donarien un parell de bufes, però s’ha de fardar online.

És una xarxa on molts acaben creient que fent clic a una foto d’una criatura malalta la salvarà ( ?!) i que molts usuaris no s’han aturat a pensar que si la xarxa és gratis …senyal que el que nosaltres donem a canvi és informació molt valuosa sobre els nostres hàbits i comportaments de relació amb persones i marques.

EL MILLOR:

  • Que hi ha moltíssims usuaris i les possibilitats de visibilitat són molt elevades.

EL PITJOR

  • Molts usuaris tenen un nivell de comprensió de les implicacions d’aquesta xarxa properes al zero. Per això no saben configurar ni el seu perfil, no els agrada que es facin canvis, fan “m’agrada” a la foto més poca-solta i viralitzen continguts a mode de spam a tort i a dret.
  • Facebook selecciona qui i què veu cada usuari. Els criteris per als algoritmes que seleccionen no són publicats. O sigui que s’acaba pagant publicitat perquè els fans et vegin…fans que potser vas comprar inicialment. Un cercle viciós de molt mal trencar.
  • Facebook va néixer quan la vida online passava pels ordinadors i macs. La seva adaptació a dispositius mòbils és dificultosa, per això opta per comprar a cop de bitlletera aplicacions que ja són natives dins dels mòbils: instagram i whatsapp.

 

CURIOSITATS:

Tot va començar convertint unes orles universitàries en una versió online on poder triar parella (deixem-ho aquí). Si heu vist la pel·lícula The Social Network us fareu una bona idea de com vam començar tot plegat i com ben aviat en Mark Zuckerberg ja va tenir litigis per temes de propietat de la idea original.

AQUESTA ENTRADA AL DICCIONARI HA ESTAT PATROCINADA PER xfdigital gestió de continguts digitals
 
 
imatge TWITTER via italianwebdesign.it
« Back to Glossary Index
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *