fallingupmediaWORDPRESS= LA PREMSA DE LA PARAULA

o EL DIA QUE ELS PROGRAMADORS DE WEBS VAN COMENÇAR A TREMOLAR.

WordPress és una plataforma per a posar continguts online (conegut com a sistema de gestió de continguts o CMS). Permet crear webs en estils molt diversos i amb aparences molt diferents. Aquestes webs poden ser web/blogs, portafolis d’imatges, etc.

Construir una web/blog amb WordPress és similar a fer una construcció d’una casa amb un lego. Les peces ja venen prefabricades i s’han d’ensamblar. Per tant, no cal saber programar, tot i que un bàsic de llenguatge HTML ajuda a fer que el ciment de l’ensamblatge i els retocs finals facin de la teva construcció una obra singular.

WordPress inicialment va néixer com a plataforma per a fer blogs ( competint directament amb blogger) . Ara ja competeix amb plataformes web com Joomla o Drupal. Fins i tot, comença a incorpora mòduls de botiga electrònica per menjar-se una mica de terreny a Prestashop i d’altres.

EL MILLOR:

  • Cada vegada hi ha més plantilles i opcions per a fer webs de forma ràpida.
  • Afegir i treure continguts, moure seccions de la web, etc surt molt econòmic si domines WP. T’estalvies les hores de pagar un informàtic i en un tres i no res t’adaptes a les tendències de moda.

EL PITJOR

  • Donat que els “mòduls” ja vénen fets, fer-hi canvis substancials no sempre és possible. Per tant, sempre cal tenir un bon programador/informàtic que et doni un cop de mà i el consell de com no fer tants retocs que acabis espatllant les funcionalitats bàsiques.
  • Que fins que no has instal·lat una plantilla de pagament no saps realment quines pegues et trobes i moltes vegades pagues 50$ que van directament llençats perquè llavors no tens la solució que buscaves.
  • Que les opcions d’idioma en català són força pobres i sempre acaba sortint algun trosset de text en anglès o castellà que et delata.
  • Que els clients creuen que com que WP és quasi/gratis ( moltes plantilles ho són), muntar una web amb WP ha de ser quasi gratis, encara que l’encarreguin a un tercer. Ep! Que les hores de disseny i modificacions no cauen del cel!

CURIOSITATS:

Les plantilles gratis poden ser molt xules i solen anar prou bé però ull, moltes són gratis perquè no són responsive! NO feu res que no sigui en RESPONSIVE. En uns mesos serà una pèrdua total de diners i temps invertit.

Per saber si una web/blog està feta en WP només heu de mirar el codi font ( Ctrl+U o inspeccionar element) i si veieu domini/wp-content/themes….ja sabreu amb quina plantilla està feta i podeu mirar si la voleu incorporar/comprar.

 
 
AQUESTA ENTRADA AL DICCIONARI HA ESTAT PATROCINADA GRATUÏTAMENT PER 
 
**VOLS SER TU?** ENVIA’NS UN CORREU A entra@buscatlavida.com . 
 
Imatge wordpress via fallingupmedia.com
« Back to Glossary Index
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *