D’un projecte #UOCPLUG a un pla transmedia?

uoc&plugged pla transmedia

En el meu darrer post us ajudava a visualitzar què és el projecte Emprendre?Sí,gràcies! que hem presentat a la UOC&PLUGGED i que volem arribar a fer realitat, amb o sense la UOC. Us n’explico més detalls.

La Universitat Oberta de Catalunya ha convocat un concurs d’idees la primavera del 2012.
Les idees es poden classificar en diferents categories. Emprendre? Sí, gràcies! neix dins de la categoria de Social Learning.
La idea d’aquest projecte és ben simple: ensenyar als adolescents a tenir esperit emprenedor. Disposar d’una plataforma on els grups d’alumnes puguin simular la creació i gestió d’empreses. A més, aquesta plataforma tindrà un forum on els alumnes emprenedors puguin estar en contacte amb emprenedors “del món real”.
El projecte va acompanyat de material didàctic adaptat a diferents edats ( de 10 a 16 anys) per tal que els docents el puguin utilitzar a les aules del nostre país.
Senzill, no?
El “problema” apareix quan per passar les diferents eliminatòries, cal demanar suport a les idees per tal que les votin. Tothom es llença a utilitzar les xarxes socials i inundar-les amb missatges demanant VOTA’M

A Twitter només fem que llegir #UOCPLUG i missatges de persones demanant els vots.
Per desesperació de molts – entre ells nosaltres – veiem com el nostre projecte va baixant….i baixant en la classificació general….

PROU! Nosaltres anirem a demanar el vot de forma diferent. 

Procurarem fer-vos visualitzar el potencial del projecte i ser creatius. 

No ens agrada pidolar, ni donar la llauna als amics. Ens ho volem guanyar!

Així que quan encara tenim 22 dies perquè finalitzin les votacions hem decidit llançar un pla creatiu per arribar a “escampar” la nostra idea i el nom de la UOC a tot arreu.
Bàsicament: inventem una mena de culebrot que anirem explicant per diferents vies.
1. Creem 3 presentacions de PREZI català, castellà i anglès – que han tingut més de 500 visualitzacions en 24h. No està malament, no?
2. Obrim blog http://emprendresi.blogspot.com.es/ on els suposats alumnes que poden ser part del projecte expliquen quines “empreses” tenen dins de Emprendre? Sí, gràcies! i ens van explicant les seves històries, fan promocions, etc.
  • Llaminadures SCP – de Figueres – alumnes de 3r ESO – ens parlen la Núria (CEO) i en Jordi (cap de finances)
  • EuroTuning SL – de Tàrrega – alumnes de 4t ESO – ens parla en Jaume (cap de vendes)
  • SomLaPera coop – d’Arenys de Mar – alumnes de 1r ESO – ens parla la Laia (community manager)
3. Obrim el compte de Twitter @emprendresi on anem anunciant què està passant. Us convidem a fer-ne una ullada per seguir les seves peripècies.
4. Aprofitant que tenim el twitter, creem un Paper.Li a partir del hashtag #UOCPLUG . La idea és que es converteixi en el “diari” de referència per saber què passa a #UOCPLUG en un cop d’ull. Aquí hi apareix tothom: nosaltres i la competència. Ja tenim alguns subscrits! (molt pocs)
5. Estem posant totes les TIC i web 2.0 hagudes i per haver en marxa: codis QR en coloraines, logos acolorits, pendent de fer més prezi i possiblement algun glogster, gadgets al blog…
6. Tenim en marxa la creació d’uns vídeos amb “windows movie maker” que penjarem a YouTube…només que ens falten hores al cap dels dia per treure’ls tan aviat com voldriem.
Tenim un problema, però: les visualitzacions i tota la activitat no es converteixen en vots.
En el fons pensem que si passem a la fase següent d’UOC&PLUGGED fantàstic, sinó, ja hi haurà prou gent que l’haurà vist com per empescar-nos-les per fer-lo realitat igualment (fora de la UOC, és clar).
Què ens aconselleu que fem? Creieu que som poc agressius? Que demanar el vot subtilment i creant missatges diferents no val?
No tenim “endolls” però les neurones encara ens funcionen. Aturar-nos no és una opció.
Xela Falgueras
(p.d. per cert….que us imagineu què deu dir aquest QR?)
QR vota el nostre projecte a UOC&PLUGGED

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *