codi QR

Segur que els has vist. En molts més llocs del que et penses. Però mai no t’has parat a pensar quin és el seu potencial? M’agradaria poder-vos ajudar a obrir els ulls i la imaginació per treure suc d’una tecnologia que tenim a l’abast gratuïtament i que només ens demana que la utilitzem estratègicament per treure’n profit.

Un codi QR és una codificació d’una informació que està emmagatzemada online.O sigui, que et connecta l’offline amb l’online. Això és tot….TOT?  Uns quants exemples:

  • Vols enllaçar amb una URL: pàgina web, vídeo de you tube, un formulari contingut online en una web?
  • Que vols “encriptar” una targeta de visita? Un missatge?
  • Vols que qui escanegi el codi vagi directament a fer una telefonada? Que se li anoti un esdeveniment a la seva agenda?
Com puc llegir/escanejar un codi QR? Fàcil! Els codis QR s’han d’escanejar/llegir/decodificar a través d’un dispositiu mòbil – smartphone/tablet. Necessites baixar-te una app ( tots els sistemes en tenen, de gratuïtes i de pagament) i la instal.les al teu dispositiu. Ja estàs preparat per descobrir les noves dimensions del QR!

 

Com puc crear un codi QR des del meu PC? Doncs a la casella de cerca de google entra “qr code generator” – t’aconsello que sempre que facis una cerca a google la facis en anglès per poder obtenir més resultats i més fiables. Te’n sortiran un munt. Jo et poso els que faig servir més, tots ells online – sense necessitat d’instal.lar-te res – i gratuïts:

Algunes aplicacions de lector de QR dels dispositius mòbil, també porten incorporada la funcionalitat per a crear un codi des del teu dispositiu (en comptes de fer-ho al PC).
Generes el teu codi, te’l descarregues en format .jpeg o .png i ja està. ULL! però en :
  • Mida mínima 2.5 cm un cop imprès – n’he vist de més petits, però cal comprovar que es llegeixen bé en diferents dispositius.
  • Comprovar que es llegeix – iphone, BB i android.
  • No tapar cap dels 3  “ulls”
  • Colors més aviat foscos
  • No fer “el negatiu”
  • Tenir una “quiet zone” (marge)

codi QR

Vinga, t’animo a que abans d’acabar l’article et descarreguis una app i ja el facis servir ara.

QRBerlin

Veureu que els QR són tan potents, que fins i tot pots escanejar el d’aquesta foto que vaig fer a Berlín aquest estiu – i que ja podeu observar que la imatge és una mica borrosa, necessito millorar les meves habilitats amb la fotografia. Ja em direu on us porta!
Xela Falgueras

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *