,

Emprenedor: recorda les conclusions de la Catosfera 2013!

Catosfera 2013

Emprenedor? Catosfera? Després d’unes 8 hores de ponències, us en faig un súper-resum perquè comencem a pensar què fan persones amb talent que nosaltres puguem incorporar/copiar/adaptar al nostre projecte.

Anem per feina que tinc moltes coses per explicar.

CATOSFERA: TROBADA DEL SECTOR D’INTERNET A CATALUNYA. Inscripcions gratuïtes, places limitades.

Llàstima, sempre queden cadires buides i penses quanta gent que hauria d’escoltar el que s’hi diu….clar que donat que es va emetre en streaming, cal esperar que va arribar a més persones que als presents.

La 6ena Catosfera ha tingut lloc a Granollers del 26 i 27 de setembre de 2013.

 

ELS TOP 10:

Uns ponents d’una qualitat excepcional! En totes i cadascuna de les taules. Em trec el barret de pensar que tenim persones amb tant de talent a Catalunya i….tan desconegudes per la majoria de gent. Us deixo algunes de les seves frases – espero reproduir-les quasi literalment – perquè vosaltres mateixos les jutgeu:

 1. “Doña Elvira Rodríguez, presidenta de la CNMV. Només heu de comparar el seu CV amb el del seu  homòleg americà del SEC (Securities and Exchange Commision) per entendre quin país és Espanya”. Jaume Barberà.
 2. ” 6 trampes i mentides d’internet per les empreses” “Allò digital transforma” “Cal passar d’oferir productes a oferir serveis”. Marc Cortés de Roca Salvatella.
 3. “No mesurem la gent per les hores que treballen” “En treball creatiu els millors són 10X  que la mitja” “No controlem els dies de vacances”. Xavier Amatriain de Netflix.
 4. “Mai he sentit un sol crit per un error” “Treballem a base de petits equips híbrids de 3-8 persones per mantenir l’esperit de start-up. Volem fer errors, solucionar-los ràpid i aprendre.” “Els equips consensuen la incorporació de candidats a l’empresa. Així garantim que es manté la cultura de Spotify” (sobre nous treballadors). David Poblador de Spotify.
 5. “Linkedin segueix pensant com una start-up” ” A Catalunya hi ha moltíssim talent que haura de fer possible millorar la nostra societat”  Francesc Arbiol de Linkedin.
 6. “El social networking és una espasa de doble tall” Albert Planas de Monster.
 7. “Promovem el coneixement lliure en català” “Muntem wikimaratons on ens trobem i aprofundim en un tema” “Tothom hi té cabuda a la nostra organització” Arnau Duran d’ Amical Wikimedia.
 8. “La llibreria física s’hauria d’especialitzar i crear experiències”  Àlex Manyé de Liberdrac.
 9. “No adaptem contingut sinó que el creem nativament dins de cada plataforma” “Cada plataforma té un llenguatge per expressar -se genuïnament” Germà Capdevila de la Revista Esguard.
 10. “La literatura digitalitzada – convertir paper en pdf – no és el mateix que la literatura digital” Laura Borràs de l’Institut de Lletres Catalanes.

Com a emprenedors, a part de crear la nostra empresa, no és ja hora que prenguem consciència que gràcies a internet cadascun de nosaltres també construïm el país que volem?

ELS BOTTOM 3:

 1. Millorar la part tècnica: per què la connexió wifi encara és un problema? Dos vídeos online que es van voler visionar i ….puf! no va poder ser. Després de l’acte de presentació, on ja es va “punxar”, ningú no va pensar en agafar un cable de 30 metres per connectar directament a la xarxa i no tornar a ensopegar?
 2. És interessantíssim poder concentrar tantes presentacions de ponents amb tanta qualitat en tan poc temps. Precisament, potser valdria la pena explorar alguna forma online de continuar amb xat i debat, ja que moltes vegades a la sala no hi ha prou temps per encetar preguntes i debats amb profunditat. Vaig tenir l’oportunitat de parlar durant 5 minuts al bar amb l’ Àlex Manyé – Liberdrac – i m’agradaria haver tingut l’oportunitat de poder parlar amb altres ponents o part dels seus equips.
 3. Suposo que per falta de temps i potser per complexitat tècnica. Hi hauria alguna manera que els seguidors de l’streaming poguéssin entrar en directe al torn del debat dins de la sala?

Jo m’emporto dues frases per fer deures: convertir els meus “productes” en serveis (de fet ja ofereixo serveis, però he de mirar de fer-los escalables amb valor afegit) i mantenir sempre l’esperit de start-up/emprenedor per molt que creixi (esperem que algun dia arribi!)

L’any que ve, sigui offline o online, la meva recomanació: NO US PERDEU LA CATOSFERA!

Xela Falgueras

@xamat i @xavierpoblador

Difícil tria! Possiblement la taula més motivadora per la història individual apassionant de cadascun d’ells: Xavier Amatriain @xamat i David Poblador @davidpoblador

1 resposta
 1. Ernest Planas
  Ernest Planas says:

  Només vaig poder assistir divendres, però el teu blog m’ha permès rebre un resum que contrastant amb el que dius del dia que vaig poder assistir, coincideixo plenament amb els top i també bottom.
  Felicitats per la feina!

  Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *