errors a instagramINSTAGRAM és la xarxa social que el 2015 estarà de rabiosa actualitat i moda. Abans de que se us vegi el llautó, ja us dic algunes cosetes que a mi – personalment – em fan bastant d’arghhh…fins el punt de deixar de seguir aquests comptes.

Vagi per endavant que tothom ha d’utilitzar les xarxes socials com més li agradi i part del secret està en innovar.

Si us sembla que val la pena, preneu bona nota. Si no us agrada, implementeu el vostre estil i endavant!

 1. Per a mi, instagram ha de ser una xarxa per explicar petits moments d’una forma més o menys artística i des d’un punt de vista personal. Per tant, si et dediques a buscar a google imatges boniques i frases fetes i pujar-les a Insta….arghhh! Dit això, alguns comptes corporatius accepten fotos més de catàleg, però les més personalitzades acaben triomfant.
 2. Com a bon iger sempre portaràs una càmera a punt. Mai saps quan pot sorgir l’oportunitat per aquell detall. Però ull a fer un arghhh molt comú: fotos amb mala definició. Si la càmera del teu mòbil no és prou potent, porta’n una de digital. Fes més d’una foto del detall, potser de 3 una té l’enfoc al detall que vols i les altres millor descartar-les. Tu  creus que la foto està bé, que es veu clara…però si te la mires des d’una tauleta…uish….
 3. sèrie instagram 'qui és el nostre equip'

  sèrie de fotos presentant l’equip @escriba1906

  Instagram NO és facebook. A facebook pots penjar un àlbum de fotos tal com raja. Amb més o menys qualitat i més o menys gràcia. A insta, no em pengis 5 fotos seguides del sopar que t’estàs endrapant…a menys que no vuguis fer una sèrie on calguin aquestes fotos disposades d’una forma especial a la teva galeria .

 4. Una foto on no entenc res. Tenies una foto molt xula i vols tallar un petit detall. Però resulta que, el petit detall una vegada presentat com a foto…no té bona definició ( tornar al punt 2) i…jo que ho veig des de fora, no sé què m’estàs dient. Per acabar-ho d’adobar, no em poses ni un petit text descriptiu.
 5. Jo crec que la caption (descripció) de la foto, sí que importa a IG. Més o menys poètic i inspirador, hi ha de ser. Una foto sola….arghhh! Igualment #si #la #descripció #de #la #foto  #són #etiquetes ….arghhh² ! (al quadrat).
 6. Ser un ‘notes’/stalker/spammer. D’aquells que per fer-se veure sempre deixa comentaris i icones i que se li veu el plumero que està escrivint a les teves fotos perquè els teus seguidors es fixin en ell/a. I de forma contrària, no fer mai un ‘like’ per cortesia als comptes que segueixes. En definitiva, ser un fals i que se’t vegi que només busques seguidors.
 7. Galeries amb poca variació de contingut. A menys que el teu negoci no sigui un restaurant o un càtering…’oju’ amb les fotos del menjar. Són molt temptadores, però una galeria de Carpanta…no sé si em convenç. Li dono un altre arghhh! O, exemple número dos: a menys que no siguis un/a model…tampoc cal que tota la teva galeria siguin selfies. Si, volem que el contingut tingui el toc personal, però no cal veure’t sempre.
 8. Mentir vilment. Dir que és un #sensefiltre i alça Manela! Potser no hi ha filtre dins d’Instagram, però abans l’has Photoshopejat i li has fet les mil i una meravelles a aquesta foto…ah! recordem que un bon iger fa totes les edicions en apps per a mòbils i el photoshop és d’una altra galàxia. O sigui que edicions sí, però via apps. En la categoria de mentir vilment hi entra robar fotos d’altres igers…això és delicte!
 9. Hi ha una etiqueta que es diu #latergram que serveix per penjar fotos que fa temps que estan fetes. Crec que en més d’un cas val la pena utilitzar-la, perquè aquí tothom farda que cada dia és a París, New York….i un be negre!
 10. Per acabar, pensa que els links a IG no tenen hiperenllaç. Per tant, és imprescindible que a la teva descripció hi hagi la teva web i a la foto facis referència a una secció de la web. Millor no ens taladris amb una súper url que…tampoc puc punxar ni recordaré una vegada surti d’IG.

 

Doncs res, repassades aquestes pífies que ja van essent comunes…feliç instagram a tothom!

Xela Falgueras

1 resposta

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *