Expodidàctica 2012 - Bossa

Ahir dia 21 de març vam estar a Expodidàctica al recinte firal de BCN per veure les novetats i parlar amb gent especialista en el sector. Malauradament, no vam assistir a cap dels tallers que s’organitzaven a l’AulaTAC o les jornades Espiral-DIM-Aula TAC, o sigui que queden “pendents d’avaluació” ( tot i que la Xela fa un any va conèixer i segueix iniciatives d’Espiral i ja els dóna un notable d’entrada!)

Avui ens volem mullar i per això us adjuntem el nostre butlletí d’avaluació.
Us advertim que som unes “profes” molt exigents ! En època de crisi només els millors podran sortir endavant, per tant, cal pujar el llistó.

Els que vulgueu pujar nota o reclamar-la, podeu passar per tutoria a buscatlavida@gmail.com

INSUFICIENT

Expodidàctica 2012 - Bossa

 • La bossa que et donen a l’entrada diu que Expodidàctica és del 18 al 20 de març…ahir era 21, la web diu dates diferents a la bossa…què passa?
 • Firabarcelona – sense wifi obert a Expodidàctica ! Que no sabeu que els docents són molt actius a les xarxes socials? Que no ens agrada que parlin de Fira Barcelona?

SUFICIENT

 • WordDive – l’esforç per explorar noves maneres per aprendre idiomes està molt bé. Però vigileu per no baixar si seguiu posant als vostres tríptics frases amb poc fonament com:  activa tu cerebro de varias formas, a través de todos los sentidos posibles, podrás leer, escuchar, escribir y hablar. o calidad excelente, diseñado en Finlandia M’ho expliques millor? Dóna’m més dades…
 • Aloha – Una empresa que ven “mental arithmetic” basat en l’àbac. No ens ha agradat que – amb molt bona intenció – el comercial digui que passats els 13 és molt difícil aprendre, passats els 18 quasi impossible i que jo ara no podria saber fer anar un àbac! En els vídeos de demostració veiem grups de nens tots uniformats…ummmm.

Vinga! Que en sabeu molt més que això i podeu millorar ràpidament!

Expodidáctica 2012- Kapla

 • Kapla – heu invertit molt de temps per muntar tot això. Se us premia l’esforç, el problema és que quan veig això ja em passen les ganes de fer un taller, perquè no passaré d’un simple Jenga. Pujaràs nota si afegeixes una petita guia didàctica d’usos, recomanacions de docents,etc.

 

 

NOTABLE

 • Totes les pissarres digitals interactives i estris mil per aula interactiva que s’ofereixen. Això ajudarà a fer els preus més assequibles. Ull ! Baixareu nota si no us poseu les piles i aconseguiu software compatible entre els diversos models. Això s’està fent insostenible! Si creo materials els vull poder utilitzar a qualsevol PDI sense exportar, copiar, manipularExpodidáctica - PDIs, etc. També us farà baixar nota que les inversions en infraestructures educatives estan caient en picat….les condicions no us son favorables, i no depèn de vosaltres això.
 • Smart Technologies, MimioConnect i d’altres – per crear una xarxa per compartir materials fets per les vostres aules digitals a

SMART Exchange
MimioConnect
(si hi ha més gent que tingui comunitats per compartir, aviseu-nos que us pugem nota!)

Expodidáctica 2012 - Stabilo
 • Stabilo – per fer materials molt atractius per nens dretans i esquerrans, rotuladors que duren 5 setmanes sense assecar-se o que es renten en aigua freda, ceres que s’agafen sense empastifar els dits, que són aquarel.lables i es renten fàcilment i no fan pudor. A més heu regalat una bossa amb una mica de materials als que ho hem provat ! En època de crisi, s’agraiex MOLT aquest detall.

EXCEL.LENT

Expodidáctica - SMARTABLE
 • Smart Technologies: per la vostra Smart Table. Baixareu a notable alt si no comenceu a fer preus més assequibles.
 • Zyncro – el vostre esforç per canviar de pitch i vendre una xarxa social privada a la comunitat educativa és de notable alt. Que treballeu per crear el vostre botó per compartir en diferents xxss i us integreu a Hootsuite, i  que doneu la possibilitat de provar 5 usuaris amb 1 GB gratis per Expodidáctica 2012 - Zyncrosempre és excel.lent. Ull! Podeu passar a notable  ràpidament si no ajudeu als docents d’ensenyament obligatori a eliminar la seva primera visió quan us escolten:  l’horror de pensar la “interacció” d’alumnes adolescents i els seus comentaris de tota mena – disputes i crítiques despiatades incloses – dins una xarxa .

MATRÍCULA D’HONOR

 • Tots els docents que creen i comparteixen materials per ser utilitzats en aules digitals. Hi ha un gran nombre de docents que esperen que les editorials els ho donin tot fet i pastat ( llavors volen que els alumnes aprenguin a espavilar-se!). Altres que no paren d’utilitzar les tecnologies a l’abast de tots per innovar, crear i millorar…amb un esforç personal i professional que està ben poc reconegut. ENHORABONA !
 • Als programadors de software lliure que facin possible la creació d’un programari que permeti intercanvi de material utilitzable en tot tipus de dispositius d’aula interactiva.
Xela Falgueras
4 respostes
 1. eugeni chafer
  eugeni chafer says:

  Hola Xela, sóc l'Eugeni d'AV&D, el distribuïdor d'SMART a Catalunya. Suposo que ens vàrem conèixer al nostre estand d'Expodidàctica ja que jo era l'encarregat d'explicar L'SMART Table. Primer agrair la puntuació que ens dónes i, en segon lloc puntualitzar una cosa sobre l'intercanvi de contingut per a PDI a veure si podem pujar nota.Des de la versió 10.7 (crec que ja fa més d'un any) SMART Notebook ja permet exportar en un format anomenat CFF que genera fitxers amb extensió .iwb. Aquest és un estàndard d'intercanvi d'arxius per PDI i crec que SMART ha estat la primera marca en implementar-lo. No se quines marques més ho fan ja al seu software però crec que també Promethean ho fa. D'altra banda SMART ofereix obertament una aplicació web que és una versió reduïda d'SMART Notebook anomenada Notebook Express (http://express.smarttech.com/) que permet crear i obrir arxius de SMART Notebook sense haver d'infringir la llicència, que en el cas d'SMART impedeix de fer servir SMART Notebook amb altres PDI o dispositius tàctils que no siguin SMART.Sobre el preu de l'SMART Table ja ho diem nosaltres a SMART que aíxí és difícil de vendre aquest producte. Esperem que l'augment de vendes a d'altres mercat faci possible una baixada del preu. GràciesEugeni

  Respon
 2. Xela Falgueras
  Xela Falgueras says:

  Eugeni,Moltes gràcies per comentar aquesta entrada.Doncs sí que us haurem de pujar nota per promoure aquest intercanvi d'arxius! Si heu estat la primera marca en implementar els .iwb …ara "només" cal que la resta de fabricants s'hi vagin sumant. Aviat serà comú en un centre que hi convisquin diferents marques i diferents models de PDI,i pels docents treballar hauria de ser tan fàcil com ara ho és endollar una USB i obrir els documents. Crec que el temps i la maduresa del mercat faran possible que s'arribi a aquests esperats estàndards d'intercanvi.Sobre el preu de la SMART Table – si recordes jo et vaig proposar un preu bastant superior al que té! – la veritat és que el producte s'ho val: per l'I+D invertit, pantalla tàctil resistent, model robust, versatilitat, ús intuïtiu pels alumnes, etc… Jo la veig tan atractiva que sí que en compraria 1, però per treure'n profit de veritat potser en necessitariem 4 o 5…i aquí és on comencen les dificultats. La cojuntura econòmica actual no us ajuda gens.Segur que amb l'expansió que està experimentant SMART fareu possible arribar a un preu més assequible. Moltes salutacions i gràcies de nou per la informació de primera mà que ens aportes.Xela Falgueras

  Respon
 3. ALOHA Mental Arithmetic
  ALOHA Mental Arithmetic says:

  Bon dia Xela!Estarem encantats de mostrar-te com funciona un àbac! El que passa és que a les edats més tempranes, és a dir, dels 5 als 13 anys, és quan el cervell té més elasticitat i per tant, més capacitat d'assimilació dels coneixements.Amb la nostra experiència et podem dir que per suposat pots aprendre a utilitzar un àbac, però serà més difícil aconseguir la visualització que permet fer els càlculs aritmètics mentals que fan els nostres alumnes.Disculpa si et varem desanimar quant a les capacitats mentals que podem anar adquirint els adults!!! Et convidem a presenciar una classe de ALOHA Mental Arithmetic 😉

  Respon
 4. Xela Falgueras
  Xela Falgueras says:

  Hola,Moltes gràcies per escriure al nostre blog i per convidar-nos a conèixer l'àbac en una sessió d'ALOHA! La meva opinió personal és que d'un producte així se'n podria treure més suc – potser anar més en la línia d'un Kumon – o fer-lo més versàtil. En el context de crisi actual moltes extraescolars estan perdent alumnes ( p.ex acadèmies d'anglès, considerat aprenentatge molt important), suposo que no cal que us ho digui.Per això us comento al final que "podeu millorar molt ràpidament". Us desitjo molt d'èxit pel bé de la vostra empresa….i de tots els alumnes que desenvolupin habilitats de càlcul mental!Salutacions ben cordials,Xela Falgueras

  Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *