gelats molt cools - busca't la vida

No sabria si quedar-me amb un Llagurt o amb el Rocambolesc. Gelateries que s’han sabut adaptar a les tendències i han convertit el gelat d’estiu en una experiència made in CAT per treure’s el barret.

En tots dos casos, gelats molt ‘cool’ nascuts a Girona i que han partit d’un producte excel·lent amb conceptes innovadors molt ben pensats i executats.

LLAGURT

Sí, a Girona n’hi diuen ‘llagurt’ dels iogurts i partint d’aquí  i un producte de proximitat, dues emprenedores de Girona han sabut anar desenvolupant un negoci basat en un iogurt gelat – gens àcid i poc ensucrat – que el consumidor es personalitza.

llagurt - iogurt gelat made in CATEl millor:

  • Personalització a molt bon preu. Amb un personal que ha estat degudament entrenat perquè et vagin preguntant ‘i què més?’ de tal manera que pots demanar tots els toppings fins que ja no n’hi caben més a la terrina. Donat que la base sempre és la mateixa, permet la gestió eficient i reducció de costos.
  • La percepció que el producte és de proximitat, les fruites dels toppings fresques, el personal és jove i dinàmic. ‘Som de Girona’ i treballem amb km 0.
  • La targeta de fidelització. Per a cada compra et marquen una casella i al cap de 10 compres et regalen una unitat.

No em convenç:

  • La gestió de les seves xarxes socials. Excessiu ús d’imatges tipus banner i pocs recursos que convidin a viralitzar un producte que de per sí ja ho hauria de ser (estem parlant de menjar).
  • Ups! La web corporativa quan punxes la icona d’Instagram et porta al #llagurt via Iconosquare en comptes del seu compte d’IG.

ROCAMBOLESC

És clar que, tractant-se d’un dels ‘millors cuiners del món’….com no hauríem de tenir les millors gelateries del món? Fa uns dies parlant amb uns coneguts vaig insinuar que aquí en Jordi Roca deuria haver pagat una morterada a un estudi de disseny i interioristes per tal que convertissin uns molt bons gelats en una experiència digna de gourmet. Gairebé se’m tiren a sobre. No estic dient que els gelats i altres creacions que tinguin no siguin bones, però admetem que en aquest cas la imatge hi té molt de pes. Impecable tot. Sí, sens dubte.

rocambolesc gelateria made in CAT

El millor:

  • Anar al Rocambolesc és traslladar-te a ‘Charlie & the Chocolate Factory’ amb en Willy Wonka recreat per Tim Burton. No hi ha res – absolutament res – que quedi descuidat i per això l’experiència del Rocambolesc és única.
  • Les recomanacions, que a la majoria dels mortals ni se’ns acudiria fer per combinar la base de gelat amb els toppings. ‘ Sorbet de violeta amb coco, núvol de violeta, caramel de mel, gelat de poma al forn amb topping de poma caramel·litzada …’ I unes creacions de primer ordre, com el panet calent amb gelat a dins.
  • ‘Polos’ basats en personatges i llocs : el cul de la lleona de Girona o la mà daurada de Sir Jamie Lannister de Joc de Trons. Senzillament, genial!

No em convenç:

  • Tenim una mica d’embolic en els comptes d’Instagram. La web corporativa t’indica que segueixis @rocambolesc  ( inactiva des de fa més de 90 setmanes) i l’activitat està passant a @rrrocambolesc. Tot i això, us súper recomano que seguiu a @rrrocambolesc.
  • La imatge excessivament vintage a la web.

Ningú no em paga perquè parli d’ells. Però estant en ple mes d’agost, qui es pot resistir a un gelat? Millor dit, qui es pot resistir a aquestes dues gelateries made in CAT? Hauré de seguir-hi anant per acabar de decidir amb quina de les dues em quedo.

Que vagi bé!

Xela Falgueras

Tota la informació del projecte, locals, productes i més a les webs : www.llagurt.com i  www.rocambolesc.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *