Ja vam dir que construir la IDENTITAT DIGITAL és una feina de formigueta. Però cal tenir alguna feina inicial ben feta per tal que la formigueta no treballi en va.

En l’escrit anterior vam parlar del NOM. Avui parlem de la teva imatge corporativa.

EL LOGO

Vull veure el teu logo....a la sopa!

el teu logo: a la sopa!

Vivim en un entorn d’excés d’informació. Estem exposats a un bombardeig constant de textos, imatges, continguts hiperconnectats…. La teva imatge gràfica és…..VITAL!

Ja tens el nom triat – òbviament en concordància amb l’essència del teu negoci. Ara necessites la teva imatge.

M’he trobat en més d’una ocasió persones que em diuen que “ja me’l faig jo el logo”. OK, jo no hi tinc cap inconvenient….o si?

Jo sí que crec que val la pena invertir en un bon professional que et faci un logo professional. Per uns 400€ pots tenir un material molt valuós. MOLT. Jo crec que la diferència es nota (si et serveix d’alguna cosa la meva experiència personal). La decisió és teva. A partir d’aquí, t’indico quatre cosetes que has de tenir en compte:

 • Un bon dissenyador gràfic sabrà captar la teva essència en una imatge. Explica-li bé qui ets, què fas, què vols fer, quins són els teus valors… Si tens preferència per algun color, alguna forma, fés-li-ho saber.
 • Pensa que crear un logo és un procés creatiu. No donis la tabarra al teu dissenyador. Deixa’l que maduri la idea i que et presenti una proposta. Pensa que darrera una proposta segur que hi ha 10 esborranys que han ocupat molt de temps i espai (en disc dur i en neurones) i que ni els arribes a veure… O sigui que no siguis desconsiderat i li engaltis “tant temps per això?” :-/
 • Sigues honest. No li diguis al teu dissenyador que no t’agrada, no li pagues i llavors intentes construir-te’l tu directament copiant la idea que t’ha presentat. Lleig? No, brut, molt brut!
 • el teu logo hauria de tenir un imagotip. L’imagotip a BLV és la “rodona vermella amb les 3 lletres”. Sense esmentar marques, quan veus aquests imagotips….ja saps de qui parlem, oi?

imagotip BLVimagotip-la-caixa      imagotip Nike

Aquest imagotip el faràs servir com a imatge de perfil a les xxss i com a favicon de la teva web.

 • necessites saber :
  • els codis dels colors del teu logo (codis hexacrom o RGB). No et refïis de la vista per trobar “el mateix color”. Pensa que les resolucions gràfiques de les pantalles són molt diverses, i el que a cop d’ull pot semblar que és el mateix color…..resulta que no ho és! Per això necessites els codis exactes dels colors. Els faràs servir per a dissenyar la teva web, configurar el teu twitter, i tot el que calgui (colors de títols, fons de pantalla, de capçalera, de links…). Per a llenguatge html necessites el codis hex (#ffffff) i per a word, per exemple, personalitzaràs els colors amb l’RGB. A google només cal que entris a la casella de cerca “rgb to hex” per trobar molts convertidors i buscar també paletes de color a partir d’un cert codi.
  • tipologia de la lletra. (el nom de la font) Idem, si la pots utilitzar en tots els teus documents : factures, peus de pàgina, web….. Mira si et pots descarregar el paquet de fonts (a dafont.com, per exemple). Un cop te’l carreguis al teu orginador i l’executis, llavors el tindràs disponibles al M.Office i també al teu photoshop o gimp. (Com que no treballo amb Mac no ho sé, però dedueixo que el procés deu ser similar).
  • uns mínims de coneixement per editar imatges. A partir del logo professional, potser ja no et cal més el dissenyador gràfic pel dia a dia. Per tant, necessites poder fer modificacions i muntatges tu mateix. Millor si pots tenir el Photoshop. El GIMP és una alternativa de programari lliure que també funciona prou bé. Oblida’t del “paint”….jo només el faig servir per a retallar pantallazos.  Has de saber crear capes i modificar-les, és l’abc de l’edició d’imatges.

A partir d’aquí, el teu logo i els teus colors : FINS A LA SOPA!

…doncs, que vagi de gust!

Xela Falgueras

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *