La lectura a l’era digital. #Territori17 – 23/04/2019

Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu


 

Com s’adapta la biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu a l’era digital?

Per fer la nostra celebració particular de Sant Jordi de busca’t la vida, us porto una entrevista que vaig mantenir amb la Carme Homs, directora de la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu.

No us la perdeu!

 

 

Seguiu la Biblioteca de Cardedeu a les xarxes socials:

 

 


APP DE LA SETMANA: 

 

1- Photomath: el teu professor particular de matemàtiques!

Disponible per a Android (és una de les apss de la selecció dels editors ) i iOS

Està disponible en més de 20 idiomes (el català no, però sí el castellà)

 

Va néixer el 2014 i va guanyar un dels premis d’innovació del 4FYN del Mobile Congress de Barcelona

 

Photomath és una aplicació educativa creada per la companyia https://microblink.com/en. Utilitza la realitat augmentada per poder trobar solucions numèriques a expressions algebraiques.

Aquesta aplicació mòbil per aprendre matemàtiques ens permet revisar ràpidament si hem realitzat correctament els exercicis.

Ens mostra pas a pas i amb explicacions com ha resolt l’equació.

Tot i que és una eina molt útil, té algunes restriccions com per exemple: no sap resoldre integrals, ni derivades entre moltes altres operacions

En aquest vídeo pots veure com funciona tant en un exercici de 3r d’ESO imprès com capturant la mateixa equació escrita a mà.

 

Puntuació: 5/5

 

 


NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA

 

1- Instagram podria amagar el recompte de likes

A instagram se li ha escapat un prototipus on s’amaga el recompte de m’agrades.

Sembla que aquest canvi podria afectar molt el benestar dels usuaris, que en molts casos publiquen fotosw i s’angoixen per la repercussió entre els seus seguidors. IG diu que reduirà el sentit de la competició i hauria d’encoratjar a publicar continguts més autèntics, més que voler captar els likes.

 

“We want your followers to focus on what you share, not how many likes your posts get. During this test, only the person who shares a post will see the total number of likes it gets.” That’s how Instagram describes a seemingly small design change test with massive potential impact on users’ well-being.

Hiding Like counts could reduce herd mentality, where people just Like what’s already got tons of Likes. It  could reduce the sense of competition on Instagram, since users won’t compare their own counts with those of more popular friends or superstar creators. And it could encourage creators to post what feels most authentic rather than trying to rack up Likes for everyone to see.

 

Més informació:

https://techcrunch.com/2019/04/18/instagram-no-like-counter/

https://thebrag.com/instagram-likes-count/

 

 

2- Més problemes per en Mark

 

Facebook ha revelat a Business Insider que “involuntàriament” va capturar els correus electrònics d’ 1 milió i mig d’usuaris i que  ara està en el procés de suprimir-los, i que no cal que patim, que no els han compartit amb ningú.

Aquest fet passava quan hi havia una verificació a través del mail, moment en el què fb aprofitava per rastrejar també contactes d’email dels usuaris

La gravetat del fet és que això ha estat passant des del maig de…2016!

 

Aquest fet s’afegeix a l’escàndol de facebook que ha emmagatzemat centenars de milions de passwords en text pla (és a dir, goodbye encriptació…) novament, l’empresa diu que no hi ha proves que aquests passwords s’hagin accedit de forma inadequada o se n’hagi fet un mal ús.

 

Més informació

Facebook harvested the email contacts of 1.5 million users without their knowledge or consent when they opened their accounts.

 

 


Vols  més salsa? Vols escoltar la recomanació de lectura que ens fa la Carme Homs o saber si en Jordi Molet ja ha triat llibre per a aquest Sant Jordi?

Escolta el programa a partir del minut 47:20 del podcast!

 

 

La setmana que…

Parlarem amb l’anna Sangrà , creadora de la web www.eldetall.cat.
L’Anna va obrir una botiga física l’abril del 2013 i, després de 5 anys,la va tancar per obrir una finestra al món virtual. El nom de la seva botiga digital va sorgir de l’eslògan que tenia a la botigueta (el detall que et fa especial).

 

Xela Falgueras


El programa Territori17 el fan possible Jordi Molet que presenta ‘Territori 17’ des d’El 9 FM, en col·laboració amb Isaac Muntadas de La Veu de Sant JoanJordi Gibert d’Ona Codinenca i David Auladell i Núria Lázaro de Ràdio Cardedeu.

El programa es podrà seguir en directe de dilluns a divendres, de 9h a 12h, per aquestes emissores adherides a La Xarxa i a través de les xarxes socials.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *