Les meves analítiques de facebook…estan bé?

Revises les analítiques de facebook i et preguntes, ho estic fent bé? Quin objectiu de fans m’hauria de posar? Quin és el nivell d’interacció al que hauria d’aspirar?

mediabakery.comCom en moltes analítiques, les de facebook et donen moltes més xifres de les que realment necessites. Però tot i que siguis molt bon analista i interpretis bé les dades, sempre hi has d’afegir la valoració qualitativa…i al final, t’has d’acabar comparant amb algú, no?

Doncs aquí uns truquets sobre les analítiques que has de tenir en compte:

  • El nombre de fans als que vols arribar. Si tens un negoci a peu de carrer, has de pensar que vols fans de la teva població. Per tant, comença a mirar altres fanpages local a quin nivel estan. Per exemple, si l’Ajuntament de la teva població té 1200 fans, si tu com a negoci arribes a 800…jo crec que t’he de felicitar!
  • Si “compres” fans dins de facebook (more page likes), a la que vegis que cada fan et costa més de 50 cèntims, atura la promo. Val més que els fans que tinguis et vegin més (promociona la publicació), i no anar a buscar més fans nous i que al final no t’acabi veient ningú. En el cas d’una pàgina súper enrotllada, cada fan el pots aconseguir per 10 cèntims: és el nostre cas 🙂 , però no el de la majoria de pàgines que gestiono 🙁
  • El teu abast orgànic. Ves a anàlisis > abast > clica orgànic. Per defecte fb et presenta el de la darrera setmana. Clica a 1W – 1M – 1Q de la part superior i mira com evoluciona al llarg del temps. Potser has tingut una setmana molt dolenta, però el teu trimestre va cap amunt (o a l’inrevés).

abast

 

  • Afegeix a les anàlisis “pàgines per visitar”. Aquesta secció té molt de morbo. Tries altres pàgines de la teva competència, i pots anar veient com incrementen el nombre de fans, quantes publicacions fan a la setmana i quina interacció tenen. Això és clau! Agafa calculadora i fes l’operació següent :

engagement this week/m’agrada total de la pàgina = % d’engagement de la fanpage

comparar pàgines fb

Anem a ser moooooolt cruels. Els Srs de Rebeldes Marketing Online tenen un engagement de 57 sobre més de 42000 fans .#ojupaligru perquè es venen com uns súper…i la veritat és que no ho fan gens malament i val molt la pena llegir tot el que diuen….però que potser no ho fan tant bé com diuen que ho saben fer – ja m’enteneu, oi?  busca’t la vida, en canvi, té un engagement de 111 sobre 1900 fans. Qui ho està fent millor? (aquí ho deixo…) I dit això, una mala setmana també la pot tenir qualsevol, recorda que el que importa és la tendència.

També cal considerar si a més fans, el % d’interacció no baixa estrepitosament (jo sospito que sí, que cada fanpage té una mida òptima, i créixer fora d’aquesta mida ho pot espatllar tot).

Clar que tots volem molts fans, però si no aconseguim un bon % d’engagement (interacció), vol dir que aquests fans ens acabaran per no veure i cada vegada haurem de pagar més per ser visibles.

  • Per últim, si tens un community manager – o en coneixes algun amb confiança – demana-li que et valori si estàs bé comparat amb el teu sector. Segur que més d’una pista en treuràs.

Amb totes aquestes xifres a les mans, tingueu present que FB va abaixant l’abast orgànic per tal de tenir ingressos de publicitat, o sigui que has d’anar mantenint una mica l’equilibri en tot plegat.

Prova a publicar de nou un mateix contingut que va tenir èxit fa 8 mesos i a veure què passa. Prova a publicar amb més o menys o menys freqüència durant una setmana i analitza què passa (pressuposo que publicaràs igual contingut i en hores similars, per poder fer una comparativa vàlida).

Paga una mica de promoció per les publicacions que d’entrada tenen millor acceptació (prova amb 1€ per començar), sigues visual i, sobretot, sigues únic i autèntic amb continguts de qualitat, que això és el que volen llegir els teus seguidors.

Amb tot el garbuix de xifres, sempre tingues el cap fred. Els fans són molt de hi-hi-ha-ha i poc de pagar/comprar. Per tant, si has de vendre, els fans no t’ho solucionen tot. Tinc un lema una mica cutre per a facebook, en quant a la quantitat d’esforços i publicacions que hi facis:

no por mucho madrugar, amanece más temprano

Us recordo que en Mark Z. té un negoci i ens té agafats pel coll. Per tant, per tal que “amanezca más temprano” has d’anar a altres terrenys que no siguin només facebook…recordeu que la vostra web ha de ser casa vostra!!!

Xela Falgueras

Imatge destacada via mediabakery.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *