social media hashtag

Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu


Les Relacions Públiques en l’Era Digital

La Xarxa Internacional d’Agències de Comunicació i Relacions Públiques Independents, ha presentat un estudi global realitzat a més de 40 directors d’agències i consultores de tot el món, sobre com les agències de relacions públiques s’adapten al món digital.

El 58% de les agències consultades creu que les relacions públiques tradicionals estan canviant a mesura que la digitalització avança en el sector de la comunicació

Aquestes són les tendències que s’han determinat arran de l’estudi:

  1. El repte d’integrar la part digital.
  2. L’interès fonamental dels clients és poder mesurar resultats
  3. Els mitjans impresos està desapareixent i les fake news s’imposen.
  4. El contingut de qualitat i la integritat de les relacions públiques.

 

En el podcast podràs escoltar l’entrevista que vaig tenir amb la Raquel Mas, llicenciada en ADE i especialitzada en comunicació de moda i bellesa. Actualment la Raquel és Coordinadora de Máster Oficial en Comunicación de Moda y Belleza TELVA & YO DONA

Queda’t amb la paraula NANOINFLUENCER

 

La Raquel Mas ens recomana seguir l’ @eliasolefite   a Instagram.


APP DE LA SETMANA:  My Little Plastic Footprint

Disponible per Android i iOS

El lema d’aquesta app és:

Juga amb l’aplicació per reduir la teva petjada de plàstic.

 

Creem molts residus plàstics. Un munt d’aquest plàstic rebutjat acaba a l’oceà i s’acaba fragmentant en de microplàstics. Avui, els nostres oceans s’assemblen a una sopa global de micro plàstics. És l’anomenada ” Sopa de Plàstic”  a la que es refereix aquesta aplicació.

Com funciona?

Doncs aquesta aplicació presenta de forma amena els fets sobre la sopa de plàstic i com reduir-la.

  • Inclou un qüestionari interactiu i una calculadora de la petjada de plàstic,
  • Mostra com adoptar hàbits saludables dins del nostre dia a dia pel que fa al consum de plàstic
  • Permet difondre el nostre compromís de reducció de la pròpia petjada plàstica unint-se i fent compromisos, que es poden compartir a xarxes socials.
  • Inspirar-se i inspirar-se en personalitats famoses i en altres persones que lluiten contra la mateixa batalla.

 

10000 descàrregues a Android

Disponible en anglès i castellà

Et pots crear perfil registrant-te amb amb Facebook o un correu electrònic.

 

Puntuació:  Està molt bé i mereix un 5/5 pel concepte i la experiència d’usuari però algunes parts no em funcionen (per exemple veure-la en castellà al meu Android o iPad apareixen parts de codi estil BTN, que vol dir botó i no es llegeix en castellà)

Puntuació final: 3/5

Això és com tenir un alumne brillant i no poder-li posar un excel·lent perquè no ha presentat el 50% del treball que havia promès que tindria a punt.

 

my little plastic footprint

 

 


NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA

 

  1. La Mort Anunciada de Google Plus

Google ha enviat un recordatori als seus usuaris , de fet jo el vaig rebre el dilluns 25 de març.

El 2 d’abril de 2019, es tancaran els perfils e Google+ i es començarà a suprimir el  contingut dels comptes. Les fotos i els vídeos de Google+ a l’arxiu dels àlbums i de les pàgines de Google+ també s’eliminaran.

La descàrrega del contingut de Google+ pot trigar temps, de manera que es recomana començar abans del 31 de març de 2019.

No s’aturarà cap altre producte de Google (com Gmail, Google Fotos, Google Drive o YouTube) com a part del tancament de Google+ r i el compte de Google que s’utilitza per iniciar sessió en aquests serveis romandrà actiu. Les fotos i els vídeos que ja tinguin còpia de seguretat a Google Fotos no s’eliminaran.

 

 

  1. La Wikipèdia ha estat de vaga

El passat 21 de març la Wikipèdia a Europa va iniciar una vaga de 3 dies per protestar  contra la nova directiva Europea dels drets d’autor (els famosos articles 11 i 13, que ara són el 15 i el 17)

La Viquipèdia en català encara està ‘tancada’ per aquest motiu ( a dia 25 de març del 2019)

Si hi accediu podreu llegir que:

 

 

L’article 17 ordena que les empreses proveïdores d’Internet supervisin tot el contingut que es puja a la xarxa per tal de poder-lo eliminar  si consideren que amenaça un de ja existent i protegit per drets d’autor i  els proveïdors haurien de ser especialment recelosos a l’hora d’eliminar qualsevol contingut que utilitzés els drets d’autor d’algú altre, perquè ells en serien els responsables davant la justícia.

D’altra banda, l’article 15  reconeix els editors i els responsables de premsa drets d’autor digitals per a les seves publicacions durant els següents vint anys. Això vol dir que compartir qualsevol contingut protegit (com el paràgraf d’un llibre) només serà possible amb una llicència especial de l’autor. Això va totalment en contra de la idea de la Viquipèdia, basada en la lliure transmissió de coneixement.

Més informació a:

https://www.vilaweb.cat/noticies/viquipedia-vaga-directiva-drets-autor/

https://www.theverge.com/2019/3/21/18275462/eu-copyright-directive-protest-wikipedia-twitch-pornhub-final-vote

 


Vols  més salsa? Vols sentir la veu de la Raquel o la d’en Jordi Molet fent-me una pregunta sobre Google Plus?

Escolta el programa al minut 43:20 del podcast.

 

 

La setmana que

…. comença l’abril i ens acompanyarà als estudis de la Ràdio de Cardedeu en David Claramunt, que ens parlarà de la seva botiga online de roses forjades a mà…no n’hi ha dues d’iguals. Són la ‘rosasantjordi.cat

 

apa siau!

Xela Falgueras


El programa Territori17 el fan possible Jordi Molet que presenta ‘Territori 17’ des d’El 9 FM, en col·laboració amb Isaac Muntadas de La Veu de Sant JoanJordi Gibert d’Ona Codinenca i David Auladell i Núria Lázaro de Ràdio Cardedeu.

El programa es podrà seguir en directe de dilluns a divendres, de 9h a 12h, per aquestes emissores adherides a La Xarxa i a través de les xarxes socials.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *