M’estan trol·lejant al facebook. Què faig?

Trolls a la teva fanpage

La setmana passada una de les col·laboradores amb qui compartim projecte – ella fa bàsicament copy – em va demanar la meva opinió. Després de respondre-la vaig pensar que res millor que compartir la meva resposta amb tots vosaltres. Espero que ho aprofiteu i, com sempre, estic oberta a escoltar les vostres opinions i enfoc.

 

Què recomanaries fer en una pàgina de facebook quan entra un troll a posar comentaris negatius? S’ha de contestar, s’ha d’obviar, s’ha de borrar el seu comentari?
És que m’han plantejat aquesta qüestió i la veritat, jo sóc partidària de respondre (educadament) però si el troll va amb mala inteció i comença a omplir la pàgina de comentaris negatius, tampoc no és plan, no?

Trolls a la teva fanpage

Imagte CC de Efraimstochter

Troll a una fanpage.

Primer hem de considerar si és realment un troll o no. Potser és un comentari que té un fons amb raó, però està presentat de mala manera i en un moment poc adequat. El propietari de la fanpage pot pensar que és un troll, però aquesta persona li està identificant (de males formes) o posant en evidència un problema que existeix.
Si el troll és un troll real, no només molesta el propietari de la fanpage, sinó que la resta de la comunitat no li sol agradar. No has de permetre que el troll t’enceti un debat entre els teus seguidors, per això….anem a punt 1.
Dit això, també cal valorar si el troll té 10 persones darrera…o en té 5000. El ‘pollastre’ que et pot muntar pot ser molt diferent.

 

1. Contestar SEMPRE.
Resposta contundent, que no obri noves discussions. Si ell insisteix i la resposta seria la mateixa, ni respondrem a la segona. Intentar en la resposta reconduir el troll a un ‘cara a cara’, mail o missatge privat. Els trolls s’amaguen darrera l’anonimat, quan dónes opció a resoldre el ‘conflicte’ cara a cara solen parar.

 

2. Bloquejar…DEPÈN. 
Si és un comentari, es pot bloquejar de 2 maneres:
– Amagar el comentari. El troll i els seus amics el seguiran veient, però la resta dels teus fans no. És una bona solució. Ell es sent satisfet perquè ja t’ha trollejat, tu evites conflictes amb els teus seguidors.
– Borrar comentari i bloquejar usuari. Si és un troll de veritat, dos dies després de respondre, es pot iniciar aquesta acció. El troll no et veurà més les publicacions de la fanpage. Ara bé, si és un ‘troll autèntic’ et seguirà des d’un altre perfil i et trol·lejarà de nou si li ve de gust.
Si el comentari és a la secció ‘ressenyes’ (opinions de tu d’altres usuaris) no es pot borrar. Per tant, contestarem igualment (recorda no obrir nou debat, redirigir i ser amable) i demanarem un parell d’usuaris més que ens deixin comentaris positius de tal forma que aquest comentari del troll no estigui situat a dalt de tot.

 

Com a mesura preventiva:
Hi ha administradors que els encanta veure com van guanyant seguidors. Jo intento sempre controlar que els que vénen siguin ‘reals i bons’. Sinó, quan tinc l’avís de nous fans, ja el bloquejo directament.
Per exemple, gestiono una pàgina de serveis educatius. Quan veig possibles homes que puguin estar buscant pornografia infantil (aquí és molt subjectiu com ho valoro, ho reconec) ja els bloquejo directament. O si veig que facebook m’està portant persones que no són el target, aturo promo i bloquejo seguidors.

 

El meu correu va acabar dient:
Espero que t’ajudi.
Pla B: truca’m  i ho acabem de parlar.
Doncs ja sabeu.
Xela Falgueras
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *