10 trucs per millorar facebook

millorar facebook

Ja tens una fanpage i ara veus que allò que et van explicar de poder difondre els teus continguts de forma ràpida i viral…no és ni tan ràpid ni tan viral. Com millorar facebook doncs?

Facebook,  com totes les xarxes socials, volen un recorregut constant on es combini una estratègia (què vols fer, per a què i per a qui) i molta analítica a base d’assaig i error. Malauradament, per a la majoria de negocis que no siguin ja una marca que la gent tingui incrustada al cap, no hi ha una drecera que et porti directe a l’èxit (vaja, jo no l’he sabut trobar).

Abans de res, deixa’m recordar-te que quan publiquem continguts en una fanpage només un percentatge dels nostres fans els veuen (això és l’abast, reach in English). Per tant, per a millorar els teus resultats a facebook has de passar per incrementar l’abast i també aconseguir un bon grau del famós engagement (interacció que els teus fans tenen amb tu).

millorar facebook reach i engagement

Imatge CC via Pixabay

Què et sembla si et comento algunes bones pràctiques que t’ajudaran a arribar més lluny i maximitzar els teus recursos? Som-hi!

1.Tenir un bon pla de continguts. Recorda allò de el contingut és el rei. Si no tens coses interessants per explicar, amb un criteri, i una estructura…per què t’hauria de seguir algú?  Cada publicació, doncs, ha d’estar lligada a una planificació que ofereixi continguts rellevants i variats.

Hi ha diverses proporcions (70/30, 80/20, 4-1-1…) sobre quina part de contingut ha de ser ‘parlar de tu’ respecte parlar del sector, informar sobre tendències, novetats, etc. En tot cas, procura que el teu ego no passi del 30% de les publicacions. I quan hagis de parlar de tu (diguem-ne la teva empresa/negoci), millor si estàs acompanyat d’altres persones que segurament estaran molt contentes de veure’s a facebook i et faran un like o un compartir. Per exemple, si has fet un sorteig, penja una foto on surtis lliurant el premi a l’altra persona que estarà molt feliç d’haver aconseguit una cosa gratis i que tindrà pressa per fer-ho saber a les seves amistats de facebook..

2. Els textos i les imatges han de ser de qualitat. O sigui que res de faltes d’ortografia, ni imatges que siguin petites i surtin pixelades. Les imatges han d’explicar bé el text que les acompanya. No hem de fer endevinalles, sinó recolzar el contingut amb un suport visual. Et sona allò de que una val més que mil paraules?

3. Publicar continguts que siguin ‘frescos’ i amb missatges/emocions positives. Sí, admeto que això de sonar a ‘fresc’ és molt relatiu i subjectiu i que costa arribar a trobar un to que sigui equilibrat i que sigui percebut com a positiu sense semblar un happy-flower-forever. Recorda que a facebook la gent hi busca passar l’estona i el bombardeig de promocions i preus és invasiu i sona a más de lo mismo. Igualment, i en general, a les persones no ens agrada veure aspectes tristos de la vida i menys mentre estem a facebook passant l’estona…no amarguem el temps que ens dediquen els nostres seguidors! Ull, però, tampoc no caiguis en l’extrem de fer publicacions estil ‘nota de premsa’. Recorda que en el fons Facebook és un safareig i que hi ha d’haver un to proper i bastant personal. Per informacions més fredes t’aconsello que consideris si hauries d’anar a LinkedIn.

4. Tenir una regularitat en les publicacions, provant amb diferents tipus de continguts i eliminant/modificant aquells que no tenen tan bona acceptació. No val a publicar 3 vegades al dia durant una setmana i llavors deixar el vaixell abandonat un mes. Respecte la tria de quins han de seguir endavant (perquè veus que tenen bona acceptació), alerta a sotmetre’t al que agrada en general, crec que l’objectiu no ha de ser convertir-te en ‘Sálvame deLuxe’ perquè acabaràs donant una imatge poc professional del teu negoci.

5. Publicar en hores que hi ha una bona audiència.  Dins de la fanpage, ves a Anàlisis>Missatges. A la part superior de la pantalla t’apareixen uns gràfics de barra on t’indica quan estan online els teus fans cada dia de la setmana (alerta que aquest gràfic es refresca setmanalment, per tant, revisa’l de forma regular). Per a l’exemple adjunt, per a un dissabte el pic d’audiència és a les 9pm. Tenint en compte que un post té una vida promig de 4 hores, si publiquem sobre les 7:30/8:00 ens assegurem màxima repercussió.
Evita publicar posts en un espai  de menys de 6/7hores, disparant a tort i a dret (excepte que no tinguis un mega-compte amb tants fans que llavors hauràs de fer 2 publicacions diàries). S’han de triar els continguts i els moments per a publicar. Per fer ‘a tort i a dret’ vés a twitter.

millorar facebook - fans online

 

6. Publicar ‘en directe’ vs programar.

7. Publicar des del mòbil (via facebook pages) i millor si ‘en directe’. Ja sabem que no sempre és possible, però si és una ‘bona hora’ i tens el mòbil a mà….dispara!

8. Incentivar que els fans interactuïn amb tu: fer like, comentar, compartir. Fixa’t que moltes publicacions contenen frases amb un interrogant (et convida a comentar) o, per exemple les fanpages fan de forma regular algun tipus de concurs/sorteig que et convida a interactuar amb la publicació. Recorda, cada vegada que un fan interactua amb nosaltres, una part de les ‘seves amistats’ veuen alguna notificació dins del facebook i ens assegurem que per a les properes publicacions, aquest fan, incrementi la probabilitat que vegi els nostres continguts.

9. Publicar vídeos penjats directament a facebook (no compartits des de You Tube). Facebook ja va anunciar el 2015 que volia donar importància als vídeos dins de la plataforma i la veritat és que cada vegada es tornen més virals.

10. Promociona una publicació quan facebook t’ho xiva. Quan una publicació funciona millor que el teu promig, facebook t’envia un avís del tipus ‘esta publicación está funcionando un 90% mejor que la mayoría de tus publicaciones. Promociónala’. Doncs vinga, una mica de promoció i així  hi afegeixes al teu abast orgànic un impuls per arribar més lluny.

 

millorar facebook

Imatge CC via Pixabay

Mmmmm….segur que em deixo alguna cosa…

Sí! Recomanar-vos un article molt bo de BarberShopBCN 6 consejos para aumentar el alcance de las páginas de Facebook.  

Xela Falgueras

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *