Objectiu: triple salt mortal

triple salt mortal

Avui ens hem aixecat amb ànims i anirem a per tot:  uns objectius ambiciosos que ens diran cap on hem d’emprendre el camí per aconseguir-los. Cada dia una mica.

Avui el nostre objectiu serà el triple salt mortal…sense lesionats!

Per ajudar-vos us passem unes notes de la xerrada que va fer ahir 17/04/2012 l’Eugenia Navarro dins del Programa de Continuïtat d’ESADE (tal com us vam prometre via Twitter). El nom de la xerrada: “Màrqueting per a despatxos professionals”.

Primera bona impressió: veure que la sala d’Actes estava força plena (deviem ser unes 150 persones ). Llàstima que vaig calcular que només entorn del 20% érem dones. Evitaré la temptació de comentar en detall si és que les dones no estan a màrqueting, no estan a despatxos professionals o estan fent el sopar a les 20:00 (jo el vaig deixar preparat a les 18:30 abans de marxar), en fi, ho deixem aquí.

Punts claus presentats per la ponent Eugenia Navarro, una excel.lent professional amb més de quinze anys de carrera en el màrqueting de despatxos principalment en el sector legal:

 • En l’entorn competitiu actual, un servei professional no en té prou amb el seu servei tècnic – és a dir els coneixements de l’àrea – cal el servei ampliat.
 • Ara no n’hi ha prou amb el boca-orella. Cal sortir a buscar clients i, malauradament, molts perfils tècnics són poc comercials. Cal anar cap el perfil professional del s XXI : tècnic + RRHH + MKTG + Finances…
 • Els despatxos professionals han de tenir una marca i un posicionament.
 • En l’entorn competitiu actual l’especialització ajuda a crear marca.
 • Cal estudiar a fons tota la cadena de valor que s’aporta al client: des de la recepció, a la música de les trucades en espera, temps per ser atès, informació donada, procés de facturació, etc. D’aquí se’n poden desprendre accions que ajudin al màrqueting del despatx sense haver de realitzar massa inversions.
 • La qualitat = expectatives – percepció.
 • Cal estudiar la cartera de clients per arribar a un Pareto ideal (20% dels clients ens aporten 80% de la facturació. Igualar, també, la càrrega de treball). Saber on són i poder anar a ells sense “disparar a tort i a dret”.
 • En els despatxos professionals tota l’organització ha de tenir cura de projectar l’estratègia de comunicació i orientació al client.
 • Quan el mercat percep els teus serveis com a una commodity, només competiràs en preu. Per tant, alerta quan vegis que això comença a passar. Mou-te!

 La meva opinió personal.

 • COMPRO:

Bravo! Algú que fa un enfoc molt pràctic del màrqueting: crear marca, posicionar i orientació al client. No tot és el creatiu super-xupi-guai dins del món del màrqueting

 • NO COMPRO:

Que en el panorama actual hagim de sentir principis bàsics del món dels negocis aplicats als despatxos professionals. Això em fa pensar que hi deu haver encara molts professionals que corren amunt i avall sense saber què els està passant i que encara no han atinat a pensar que cal orientar els coneixements al negoci, la promoció i sortir a buscar el client. No anem bé.

Un contingut potent sense embolicar adequadament. Sento molt dir-ho, a la presentació m’hi ha faltat precisament…màrqueting. És impossible que en una hora la Sra Eugenia Navarro ens pugui explicar tot el que sap (en sap massa per tant poc temps!) A les 8 del vespre jo no espero una classe magistral. M’hagués estimat més una selecció de 7-10 conceptes bàsics, ben explicats, amb més exemples….deixi’m amb ganes de saber més i en acabar m’indiqui uns llibres, articles, blog, etc. per poder acabar d’ampliar el que m’ha explicat.  Igualment, sisplau, no em posi una presentació del powerpoint amb tant de text, prefereixo menys diapositives que passar-ne algunes de pressa, m’hi ha faltat  un peu de pàgina  personalitzat per a l’ocasió  i  he trobat a faltar també una diapositiva final de clausura que hagués posat una cirereta al pastís.

Ja sé que li estem demanant un doble salt mortal, però és que crec que vostè, Eugenia Navarro, és capaç de fer el triple sense massa esforç afegit.

Pel que fa als despatxos professionals, doncs els que ja saben fer la tombarella endavant, ara a practicar endarrera, després a saltar amb trampolí, després farem un salt mortal, després…

Xela Falgueras

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *