,

La RosaSantJordi.cat a #Territori17 – 02/04/2019

Rosa Sant Jordi forjada a mà a Catalunya

Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu


Un any més, Showroomprive i Confianza Online han col·laborat per portar a terme el “IV Estudio Confianza Online & Showroomprive sobre la Confianza de los Españoles en la Compra de Moda Online*”

Els resultats d’aquest sondeig que analitza en detall el comportament online del consumidor espanyol i el seu grau de fiabilitat respecte el comerç electrònic, conclou que continua incrementant-se la confiança en les compres a través d’internet. Algunes dades:

 • Un 75.35% dels enquestats declara haver comprat més que durant l’any anterior. L’aspecte més apreciat en la compra online és  possibilitat de tenir un millor preu ( 69% dels enquestats), juntament amb el fet que les despeses d’enviament siguin gratuïtes.
 • Un 38% diu que compra diverses vegades al mes, enfront un 1.97% que declara no haver realitzat cap tipus de transacció online el 2018.
 • El dispositiu preferit per fer les compra en línia és l’ordinador (68.73%) i el tiquet promig és d’entre 50-100€ en gairebé el 49% dels casos.
 • Els productes més comprats són: roba 65%, calçat 52% i altres complements 27%

Font: https://www.confianzaonline.es/conocenos/comunicacion/utlimas-noticias/nuevo-estudio-de-showroomprive-y-confianza-online-sobre-la-confianza-de-los-espanoles-en-la-compra-de-moda-online-2/

 

Aquesta setmana ens ha acompanyat en directe als estudis de Ràdio Cardedeu en David Claramunt, impulsor de la Rosa Sant Jordi

 

1 –  Programador i project manager d’un  software de seguretat transfusional i petició electrònica d’hemoderivats.  Com s’arriba a començar a vendre productes online?

 • Molts anys a l’empresa privada
 • Assoliment de molta experiència en la gestió de projectes
 • La venda on-line no deixa de ser un projecte més.
 • Ser l’amo del meu temps.
 • Deixar de picar a la porta cada cop que creus que el teu rendiment i que el teu benefici que generes a la empresa mereixen unes millors condicions.
 • Amb les eines i col·laboracions necessàries poder treballar des de qualsevol part del món.

 

 2 –  Quins diries que són els avantatges de vendre a Amazon respecte de tenir la teva botiga online?

 

 • Avantatges:
  • Fins fa no gaire, quan la gent necessitava un producte feia la seva cerca a Google, la tendència d’avui en dia, en un alt percentatge, és que la gent comenci la seva cerca a Amazon. Per aquelles empreses que no es trobin dins la plataforma de Amazon, la visibilitat de la teva empresa per aquests potencials clients serà zero. Podem veure diàriament la ingent despesa que fa en publicitat només a la televisió (evidentment contra això no podem lluitar-hi).
  • Pots començar a vendre des de el primer dia. Es a dir, Amazon t’ofereix una infraestructura on d’una manera molt senzilla pots crear la teva botiga dins del seu sistema.
  • Et permet accedir a tots el mercats europeus (França, Itàlia, Alemanya i Regne Unit i si encara tens una visió mes gran d’internalització et pots animar amb USA, Canadà, Mèxic, Japó i Austràlia. Hem de pensar que tercers països també accedeixen a aquests mercats. El Austríacs compren a Alemanya, el Belgues a França o fins i tot hi han casos de països més exòtics com Aràbia Saudita que compren a Amazon de USA.
  • Tens la opció de despendre’t de tota la part de logística. De manera molt resumida diguéssim que pots enviar el teu stock als seus Magatzems i partir d’aquí ells s’ocupen de tot. Tant dels enviaments de les compres que realitzin els clients dins la seva plataforma, com les possibles devolucions.
  • Si poses en una balança les quotes i comissions d’Amazon i les despeses que et generaria tenir la teva botiga on-line s’observarà que a nivell de costos no hi ha molta diferència.
  • Tot això encaixarà bé si tens aquells productes que et donin el marge suficient per poder complir les condicions de: poder assumir costos i comissions derivats, que sigui el més exclusiu possible – és a dir, que tinguis poca competència o si més no poder estar dins o per sota del preu de la competència

 

 • Desavantatges:
  • Estàs lligat a unes mètriques molt estrictes. Part del gran èxit d’Amazon està en el servei que donen al client. Això t’obliga a haver d’assolir pràcticament la perfecció en qüestions com el compliment d’enviaments dins de les dates definides, necessitat de respondre al client per sota de les 24 hores, i fer front a totes les reclamacions dels clients on pràcticament sempre Amazon entendrà que el client te la raó.
  • Qualsevol incompliment pot generar-te una suspensió del compte. Mai Amazon hauria de ser la teva única font d’ingressos.

 

3 – Explica’ns la història de la ‘Rosa de Sant Jordi’, forjada a mà.

 

La història de la Rosa de Sant Jordi ja ve de fa uns anys enrere. Tot comença a través de l’amistat ja des de ven petits amb en Jacobo, el forjador, que sense ell no podríem tenir aquest producte aquí. Des d’uns inicis ja es movia per les fires i a part de les 1001 virgueríes que et pot fer amb el ferro vèiem que la rosa era un producte que funcionava molt bé.

Fa aproximadament uns 3 anys li vaig proposar a en Jacobo començar a provar la venta on-line. Vam obrir compte a Amazon, vam fer una petita web per al període de Sant Jordi i ja va començar a funcionar una miqueta. Durant la resta de l’any es va continuar amb Amazon i s’anava fent poquet a poquet.

Va arribar un punt on vam veure que si això volíem que funcionés s’hi havien de centrar mes esforços i per tant mes temps i ja vaig haver de prendre una decisió.

Un cop presa i podent-hi dedicar tots els recursos, vam haver de millorar la producció per poder arribar a tothom i assolir els objectius de quantitat, qualitat i preu. Vam potenciar la imatge, el packaging, les xarxes socials i fins avui.

 

4 – Quina estratègia digital has seguit per crear la marca ‘Rosa Sant Jordi’ i comercialitzar-la fora d’Amazon.

Primer de tot, treballar amb altres professionals (encara que creguis que tu t’ho pots fer tot, no hi ha color entre els resultats que puguis aconseguir tu que els que et pugui aconseguir un professional). En aquest sentit em treballat amb:

 • Dissenyadora: Logotip (branding) i disseny de la capsa.
 • Fotògraf
 • Community Manager: Gestió de Xarxes Socials, Concursos, Publicitat, etc…

 

5 – Ens recomanes algun copte per seguir a les xarxes socials?

Evidentment!

A facebook : @rosasantjordi.cat

A instagram: @rosasantjordi.cat

🙂

 

Moltes gràcies David per compartir una bona estona amb nosaltres.

 

 


APP DE LA SETMANA:  NEURONATION – El teu entrenador personal del cervell ‘científic’,

Disponible per a Android i iOS

‘Científic’ perquè  hi han intervingut neurocientífics en el seu desenvolupament i disseny.

 

Amb més de 10 milions de baixades a Google Play i actualitzada ahir mateix és una app que va guanyar el premi de google ‘Millor Aplicació de l’any’.

Forma part de la selecció dels editors

És una app gratuïta amb versió premium que dona accés a més funcionalitats.

 

Què fa neuronation?

Doncs segons la descripció de l’app, amb 10 minuts diaris dels seus jocs de lògica, càlcul, atenció i memòria aconseguiràs:

 • estar enfocat
 • esmolar la teva ment
 • millorar la memòria
 • pensar més ràpid

 

Té una interfícia molt àgil i clara i els exercicis…no són tan fàcils com un podria pensar!

Només disponible en anglès ( què hi farem)

 

Nota final :4/5

 

 


NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA

1- Una broma a twitter va deixar usuaris amb el compte bloquejat
Doncs sí, molts van picar al truc, i tot per voler obrir un esquema de colors de l’arc de sant martí.
La ‘broma’ els deia que havien de canviar la data de naixement al 2007…amb la qual cosa, et converteixes ‘automàticament’ en un menor i ….se t’expulsa de twitter.

Alerta, davant aquests rumors i altres de similars (no hi ha duros a quatre pessetes) cal consultar els comptes oficials i comprovar si és cert o no.

 

Més informació:

https://mashable.com/article/twitter-birthday-prank-locked/
https://mashable.com/video/twitter-prank-child-protection/

 

2- Una altra broma de ‘bon gust’ de Google permet judar al conegut ‘ joc de la serp’ amb Google Maps.

 

Google va fer una versió d’aquest joc clàssic  a Google Maps. Estarà disponible per iOS i Android durant tota la setmana. També ha llançat una versió ‘individual’ per jugar encara que no es tingui Google Maps.
El joc es troba al menú dels Maps. Es pot jugar en diverses ciutats del món (Cairo, San Paulo, London, San Francisco, Tokio…)
Us recomano que hi feu una partideta.

 

Més informació:

https://www.theverge.com/2019/3/31/18289518/google-maps-app-snakes-game-april-fools-day

   

3 – Una bicicleta elèctrica amb intel·ligència artificial

 

Aquesta bicicleta és l’equivalent de TESLA en el camp de les bicis elèctriques.
Quedeu-vos amb el nom: iWeech

Fàcil de dir, no és…però facilita la gestió de la bateria, l’esforç en la pedalada, protegeix la bici amb alarma i gràcies a la intel·ligència artificial va millorant el rendiment (per exemple, previsió de rutes o força de pedalada) d’acord amb el comportament de l’usuari.

Té sensors GPS, mesura de l’aire de les rodes i té informació també de la velocitat del vent i temperatura del lloc on es mou la bicicleta.
El control es pot gestionar
des d’una app al mòbil,
o sinó des d’un simple botó damunt del manillar que permet interactuar i s’encén en 4 colors diferents per indicar què està fent la bicicleta.

La bicicleta va començar com un projecte a la plataforma de micromecenatge Kickstarter, però ja ha aconseguit més de 5 vegades els fons sol·licitats. Encara hi sou a temps per col·laborar-hi i encarregar la vostra a través de Kickstarter, queden 3 dies més.

 

https://cleantechnica.com/2019/03/30/iweech-wants-to-be-the-tesla-of-ebikes/
https://mashable.com/video/ebike-artificial-intelligence/
https://www.kickstarter.com/projects/csauvan/iweech-the-world-smartest-e-bike-100-automatic

 


Vols  més salsa? Vols saber quin compte ens recomana seguir en David o què li ha preguntat en Jordi Molet sobre la Rosa Sant Jordi?

Escolta el programa a partir del minut 46:30 del podcast!

 

 

La setmana que…

Recordeu que en el primer programa vaig parlar-vos de la Natàlia Guimerà i l’Elena Olivan que van ser dins la llavor de ‘busca’t la vida’?

Doncs la setmana que ve ens acompanyaran per explicar-nos què és a quatre mans barcelona i els seus ‘Coixins de Lectura’ que estan venent arreu de Catalunya, a les Illes, França, Alemanya i altres àrees d’Espanya. No us ho perdeu!

 

Xela Falgueras


El programa Territori17 el fan possible Jordi Molet que presenta ‘Territori 17’ des d’El 9 FM, en col·laboració amb Isaac Muntadas de La Veu de Sant JoanJordi Gibert d’Ona Codinenca i David Auladell i Núria Lázaro de Ràdio Cardedeu.

El programa es podrà seguir en directe de dilluns a divendres, de 9h a 12h, per aquestes emissores adherides a La Xarxa i a través de les xarxes socials.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *