,

Tot d’una – allergy friendly vegan food

 

– A la vostra web podem llegir:
Primer i únic obrador a Europa exclusivament dedicat des de 2010 a elaborar productes artesans de qualitat sense gluten, sense ou, sense llet, sense fruits secs, sense traces, sense transgènics i 100% vegans.
Exacte, trobem empreses que es dediquen a produir sense gluten, sense lactosa, vegà, però no n’hi ha cap que sigui tot junt, artesà i pràcticament ecològic, dic pràcticament, perquè la majoria dels nostres ingredients ho són, però n’hi ha d’altres que no existeixen al mercat, sense traces dels aliments que no entren al nostre obrador. Estem investigant constantment per tal d’anar introduïnt aquells que ens manquen, en quant surten al mercat.

– Explica’ns com va començar la teva història amb ‘tot d’una’
Vanesa Bartoll, fundadora de TOT D’UNA

La meva història
De ben petita ja m’agradaven els animals i la natura i de seguida vaig començar a dedicar tot el meu temps lliure a tenir cura dels altres: infants, associacions d’ajuda als animals,…Em feia feliç posar en pràctica el que per mi es va acabar convertint en una filosofia de vida. Als 8 anys vaig desenvolupar diversos problemes digestius, però els doctors no trobaven l’origen del meu malestar. Quan tenia 14 anys vaig decidir començar una dieta vegetariana, que amb els anys es va convertir en vegana, decisió que per sort els meus pares van respectar totalment. Els meus problemes digestius no desapareixien, tot i que milloren i amb 20 anys, a causa d’una diagnosi errònia, vaig haver de passar per quiròfan. Cinc anys més tard la casualitat em va portar a treballar en un obrador on s’elaboraven pastissos i xocolata de manera artesanal….i allà va néixer la meva gran passió! La cuina, però també l’experimentació i descoberta de noves receptes que poguessin permetre a tothom gaudir-ne! Poc temps després va néixer la meva primera filla i ella va desenvolupar els mateixos problemes digestius que jo sempre havia patit. Davant la possibilitat que, amb només 8 mesos, també hagués d’afrontar una operació quirúrgica, vaig intensificar la meva investigació a la cuina, per tal de trobar alternatives i evitar alguns aliments….i la nostra salut va millorar completament! Amb el temps vaig conèixer altres famílies que havien patit les mateixes preocupacions i això em va donar la motivació necessària per obrir el 2010 una cafeteria-pastisseria sense gluten, sense ou, sense llet, sense fruits secs, sense traces dels anteriors i 100% vegana que permetés a qualsevol persona gaudir del menjar, encara que pateixi una al·lèrgia i/o intolerància, a més no fem servir productes transgènics, ni sucre ni farines refinades, són ecològiques com la majoria dels nostres ingredients. Han estat molts anys d’investigació, proves i receptes, que s’han transformat en desenes de cartes i correus d’agraïment. I això…. Això és el que ha fet imparable aquesta aventura! La vostra força i empenta, els vostres missatges, l’alegria amb la qual m’expliqueu com els vostres fills han gaudit d’un pastís d’aniversari per primer cop! Perquè al final, es tractava d’això; de fer, ni que fos una mica, més feliços als que ens envolten.

Què és el que busquen els vostres clients en vosaltres? Quin és el repte més gran?
Seguretat, aquest és el primer pilar, quan tens un fill que pateix una al·lèrgia per la qual pot morir a l’ingerir, tocar, olorar, un aliment, has d’estar totalment segur que és segur. I alhora aquest és un dels gran reptes, ja que hi ha molta feina prèvia a comprar un aliment, demanar fitxes tècniques, parlar amb el productor, per assegurar-nos que no produeix a la mateixa fabrica, ni amb les mateixes maquines, productes lliures d’al·lèrgens i amb ells, demanar analítiques. Després, ve la feina de l’obrador, fent proves i adequar tota la formula a aquest nou ingredient, és una feina que no para mai. Treballar amb fruita natural també és un gran repte, perquè a causa de la maduresa, acidesa, fa que dia a dia hagis d’equilibrar la recepta.
Que els seus fills puguin gaudir d’un pastís, una pizza, un tortell de reis… evidentment com a pare busques I et desplaces el que faci falta per tal d’aconseguir que no li falti.

– Vosaltres heu servit càterings per a grans esdeveniments, com el Mobile World Congress…com s’arriba fins un client d’aquestes dimensions?
Amb constància i puc dir que fent un producte segur, de qualitat i no fallant mai, tant si et demanen 10 entrepans com menús per 500 persones. Tenim un contracte amb Fira de Barcelona, tots els esdeveniments, congressos que ells organitzen, compten amb nosaltres per totes les al·lèrgies, vegans, sense gluten o inclús dietes especials, foodmap, paleo…. Els donem la solució amb tota la qualitat i seguretat que ells requereixen per aquests grans esdeveniments.

– Com a dona, emprenedora i capdavantera, quin valor dones a la conciliació familiar? Com t’ho fas?
Al principi va ser molt dur, vaig obrir que la meva filla tindria un any i mig, moltes tardes la veies córrer per aquí. Per desgràcia em vaig perdre coses, però fa uns 4 anys vaig decidir canviar l’horari i ara tant jo com els treballadors, tenim horaris que ens permeten conciliar perfectament. Aquells que tenim nens a primària comencem a les 9,30 per tal de poder dur-los a l’escola i pleguem a les 4.15, per tal de poder recollir-los i passar la tarda amb ells, els que tenen nens més grans entren a les 8.30 i surten abans. Evidentment quan hi ha puntes de feina, fires, Nadal… fem horaris més extensos, per tal de poder complir amb les dates d’entregues. També tenim el cap de setmana lliure gairebé tot l’any i això a hostaleria és impensable. A més fa 3 anys que em vaig separar i si en parella és difícil conciliar imagina estant tu sol, vaig agrair molt el canvi que havia fet i ho agraeixo cada dia.
Crec que totes les empreses haurien de fer un pensament i anar cap a la jornada continua, per tal que la gent pogués tindre els matins o les tardes per la família.

– Quin paper té per al teu negoci la comunicació digital?
Menys del que m’agradaria, de fet ara estem preparant una reforma del web, per posar-hi molt més contingut.

– Les teva xxss de capçalera actualment és: …..
Instagram i Facebook, tot i que ho tenim força abandonat, en breu li donarem la volta.

 

ESCOLTA EL PODCAST DE L’ENTREVISTA

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *