CM,SMM,SMS…feines digitals. #Territori17 – 12/02/2019

Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu

 


DADES SOBRE L’ESTUDI DIGITAL 2019

https://marketing4ecommerce.net/cuales-redes-sociales-con-mas-usuarios-mundo-2019-top/

https://wearesocial.com/blog/2019/01/digital-2019-global-internet-use-accelerates


EL TEMA D’AVUI: Entrevista amb en Toni Farrés de l’Agència InMedia de Cardedeu. 

  • La teva bio en un tweet (pots incloure #)

El #RocknRoll em va donar la vida. Ara, la meva vida i el meu dia a dia és pur Rock’n Roll. Marit, pare de dues joies, de #Cardedeu i #SocialMediaStrategist d’#InMedia.

 

  • Com explicaries a la teva àvia de què treballes.

Doncs mira iaia, saps els anuncis de la tele? Doooncs jo intento fer el mateix però mostrant els anuncis per Internet, aprofitant que tothom està tot el dia amb el mòbil, per tal de que puguin veure els anuncis i comprar a l’instant allò que s’anuncia.

 

  • Com ho explicaries a un nen de 10 anys.

Més o menys igual que com li explicaria a la iaia, però potser fent menció en l’exemple a anuncis de joguines.

 

  • Quines habilitats calen per fer la teva feina.

Has de tenir bastantes habilitats, i molt d’interès i motivació per tirar-ho tot endavant. Una habilitat seria la “creativitat”, potser en el meu cas en el món de la música, el fet de composar música m’ha servit per poder traçar estratègies creatives per assolir objectius de màrqueting i publicitat. També “planificació”, “capacitat analítica” i “capacitat de negociació”, sobretot si ets freelance perquè necessitaràs negociar amb clients i proveïdors, i sempre amb un somriure als llavis, amb una actitat “proactiva”, “activa” i “positiva.”

 

  • Quins tipus de clients tens? qui contracta un CM o SMM?

Vaig començar enviant mails. Jo vinc de l’enginyeria elèctrica, i quan començava això del màrqueting digital, cap allà al 2009, vaig començar anar a tallers i a conferències i amb molt de morro vaig enviar algun mail a alguna marca dient que, amb tota honestedat i sinceritat, creia que podrien millorar en certs aspectes a nivell digital, tant web com xarxes. Creia que passaria el més lògic, que tot aniria al correu brossa, però algú va “picar”.

Els clients que actualment tinc son marques de gran consum i retail.

 

  • Què fas? Contingut per web, banners, continguts per Facebook i Instagram?

He anat variant. Ara mateix em dedico més a consultoria analítica i a traçar estratègies digitals. Cada cop pico menys contingut fent tasques de Community Manager. Crec que he passat molts anys fent això, entenc i conec molt bé la professió, i crec que això em dona un expertise per poder parlar d’estratègies gràcies a l’experiència del recorregut fent de Community. Ara ja no pico tant contingut a Xarxes, a Twitter,… si no que estic pensant com s’ha de fer una bona estratègia a Twitter.

 

  • Et pots guanyar un sou ‘decent’? T’han dit mai allò de ‘nen, busca’t una feina’

No. Tot i que quan vaig dir que canviava de professió va ser bastant impactant, es van quedar bastant flipats. Però crec que no m’han dit mai això perquè crec que des de que em vaig llençar a això, la feina no m’ha parat i no he patit un bajón. De fet, el ritme i l’estrés és alt i toquem fusta perquè el ritme continuï.

 

  • Quin preu hora (aprox) pot tenir els serveis d’un CM o SMM.

Si parlem des del punt de vista de tarifa “freelance”, m’atreviria a dir que un CM podríem rondar d’entre 35 als 55€/h. En canvi, amb SMM o SMS, que és un grau més que dóna aquest punt de valor més estratègic estaríem parlant d’entre els 45€ als 75€/h

 

  • Les teva xxss de capçalera actualment és: ….

Instagram, tot i que l’utilitzo sobretot per la comunicació de les marques que gestiono. A nivell personal també és la meva xarxa de capçalera en l’actualitat, però confeso que l’utilitzo més per veure contingut dels amics doncs fa ja alguns mesos que no publico res.

 

  • Recomana un compte per seguir ( a qualsevol xarxa)

Recomano un influencer un tant peculiar que hem col·laborat últimament. Es diu @ferfriky. És de Barcelona i juga molt amb la perspectiva en les seves publicacions a Instagram, surt ell en moltes d’elles i és fan de Pixar.


APP DE LA SETMANA: ‘STAR WALK 2’ per a Android.

Una app per identificar estels en el cel de nit

Descripció: Aplicació d’Astronomia amb mapa cel·lular, cercador de constel·lacions, gràfic d’estrelles, seguidor de satèl·lit.

Selecció d’Editors

Autors: VitoTechnology ( Alemanya)

Creada el 28 d’abril del 2015

Darrera actualització: 05 feb 2019

Més de 5 milions de baixades

Nota: 4/5

 


 

NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA

1 – SPOTIFY TANCARÀ ELS COMPTES QUE BLOQUEGIN ANUNCIS

O et menges els anuncis, o pagues o….te’n vas al carrer. No s’admeten comptes que instal·len eines que bloquegen els anuncis.

Llegeix-ho a https://www.theverge.com/2019/2/7/18215845/spotify-ad-blockers-terms-of-service

 

2- JA SE SAP QUI ÉS EL ‘PARE DE L’OU’ D’INSTAGRAM

@World_Record_Egg ara té 10 milions de seguidors a Instagram

El pare d’aquest fabulós compte d’instagram és en Chris Godfrey, un jove de 29 anys de l’agència The & Partnership de Londes.

El 4 de gener una foto d’un ou va batre el rècord de likes (52 milions) en un repte presentat per tombar la foto que fins aleshores tenia més likes a Instagram: la Kylie Jenner (del clan Kardashian) amb la seva filla, amb 18 milions de likes! (vivim en un món ple de sonats?)

Tota la informació que s’havia filtrat fins aleshores,  és que l’ou es deia Eugene i que era fill d’una gallina camperola d’Anglaterra que s’anomenava Henrietta.

Accediu al compte d’IG per veure què li va passar a l’ou i quina ha estat la campanya per a l’ONG dels EUA ‘Mental Health America’

….to be continued (I suppose!)

 

Més informació a: https://www.digitaltrends.com/social-media/the-instagram-egg-embarks-on-new-adventure/

 

 


Vols  més salsa? Vols sentir la veu d’en Toni, els comentaris d’en Jordi Molet o els meus comentaris?

ESCOLTA EL PODCAST DEL PROGRAMA (41:00) !

 

I la setmana que ve…ens acompanyarà la Raquel Cànovas, fundadora de ‘Creativa de Cabecera’ que ens parlarà de marca i creativitat.

Apa , siau!

Xela Falgueras

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *