La Ressaca del Mobile #Territori17 – 05/03/2019

Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu

 


La Ressaca del Mobile

Ja hem superat la setmana de l’eclipse Mobile i, tal com vaig comentar en el darrer programa, vaig anar al Young Mobile ( conegut com a YoMo) per descobrir tendències tecnològiques per als més joves.

El meu resum és : EL CONTINGUT ES MEREIX UN MILLOR CONTINENT.
Vaig tenir una sensació de ‘xof’ bastant considerable.
O sigui que, una mindundi com jo m’atreveixo a fer un ‘zasca’ amb totes les de la llei al GSMA, que és l’empresa que organitza el mobile per dir-li que: Així no. Un YoMo es mereix molt més.
Parlant de ressaca, cal  recordar els consells de tota la vida: Si beus, no condueixis.
O sigui, si no estàs en condicions, no cal fer certes coses.

Dit això
Us Vaig gravar alguns àudios de projectes que s’hi presentaven. Espero que estareu d’acord amb mi que aquesta gent i aquests projectes es mereixen poder estar en condicions ‘mobile’ i no pas un ambient més semblant a un Parc Infantil de Nadal.

 

YOMO 2019

La setmana passada vaig anar al Young Mobile ( conegut com a YoMo) per descobrir tendències tecnològiques per als més joves.El meu resum és : EL CONTINGUT ES MEREIX UN MILLOR CONTINENT.Vaig tenir una sensació de ‘xof’ bastant considerable. O sigui que, una mindundi com jo m’atreveixo a fer un ‘zasca’ amb totes les de la llei al GSMA, que és l’empresa que organitza el mobile per dir-li que: Així no. Un YoMo es mereix molt més. Us Vaig gravar alguns àudios de projectes que s’hi presentaven. Espero que estareu d’acord amb mi que aquesta gent i aquests projectes es mereixen poder estar en condicions ‘mobile’ i no pas un ambient més semblant a un Parc Infantil de Nadal.Mil gràcies a TbKids St Cugat, LEGO Education ROBOTIX , Instròniks i Young It Girls pel vostre temps i per explicar els vostres fantàstics projectes per a Territori 17.

Publicada por busca't la vida en Miércoles, 6 de marzo de 2019

 

Ah ! I recordeu que la paraula clau del YOMO és STEM (Science, Technology, Engineering & Maths).


APP DE LA SETMANA: TRIPWOMAN per a Android

En vista del 8 de març us he portat TRIPWOMAN.
Disponible només per android (uish!)
En castellà i anglès

TripWoman és una comunitat de viatgeres femenines disposada a ajudar-se i intercanviar consells, experiències i allotjament. TripWoman animarà a les dones de totes les edats a viatjar i reduir al mínim la por a possibles complicacions.

Funcionalitats:

  • VERIFICACIÓ DEL REGISTRE
  • INTERCANVI D’ALLOTJAMENT
  • XARXA DE CONTACTES DE DONES VIATGERES
  • BOTÓ D’EMERGÈNCIA
  • VIATGES DE DONES COMPARTITS

Puntuació 3 / 5 (tindrien millor nota si estessin també a l’ App Store d’apple.)

Fora de secció, us recomano aquesta altra app (només disponible per Android) que es diu Trivial Feminista. És molt senzilla, però les preguntes ajuden a visibilitzar molt les diferències de gènere.

 

 


 

NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA

 

1.  L’Antinotícia de la setmana : Google accepta l’app que controla la vida de les dones i Apple encara no es pronuncia

 

Absher és una app creada pel Ministeri d’Interior de l’Aràbia Saudita fa més de tres anys.

Les lleis saudites recullen l’obligació que cada dona del país tingui assignat un home guardià, que té un enorme poder sobre la seva vida i els seus moviments. Són aquests guardians els que decideixen si la dona pot fer un viatge i a quina destinació, si pot fer determinades tasques administratives com sol·licitar un permís d’emprenedoria o, fins i tot, amb qui ha de casar-se.

Amb l’aplicació governamental Absher, disponible a la Play Store (Android) i a l’App Store(iOS), aquests guardians o walis disposen d’una altra eina perquè la llibertat de la dona encara es redueixi més si és possible, a través d’un ferri control digital que ha causat un estupor enorme en la comunitat internacional i ha deixat Google i Apple en la situació d’haver de respondre sobre el permís que té Absher per formar part de les seves botigues d’aplicacions.

Google ha afirmat que mantindrà Absher a la seva botiga d’aplicacions després de revisar-la i afirmar que no viola en cap cas els requeriments per poder ser-hi. Per la seva banda, des d’Apple han comunicat que estudien el cas i que aviat faran pública la decisió que prenguin.

 

Tota la informació a :

https://www.thisisinsider.com/absher-saudi-website-men-control-women-stop-escape-2019-1

https://www.elnacional.cat/ca/tecnologia/google-accepta-app-controla-vida-dones-apple-encara-no-es-pronuncia_360801_102.html

 

2. Biohacking al 4YFN: El Banc Sabadell va implantar en directe un xip que permet pagar amb la mà

 

El Banc Sabadell, a través del seu hub de negocis digitals Innocells, ha presentat un prototip de pagament que utilitza un xip implantat sota la pell i permet pagar només amb la mà. S’ha presentat en el 4YFN on s’ha implantat el xip en directe, a través d’una injecció entre el dit polze i l’índex.

Aquest tipus de xips tenen el gruix d’un gra de sorra i són freqüents en alguns tractaments mèdics, però tenen altres possibilitats, com convertir-se en clau de casa. El corrent d’implantació de tecnologia en el cos és coneguda amb el nom de “biohacking“.

I aquí el vídeo que fa molta angúnia (esteu avisats) que vaig veure a Linkedin a través de Joan Rosés

 

Més informació a: https://www.viaempresa.cat/innovacio/banc-sabadell-xip-pagament-ma-biohacking-4yfn_209322_102.html


 

Vols  més salsa? Vols sentir la veu de tots els participants, els comentaris d’en Jordi Molet o els meus ‘zascas’ d’avui?

Escolta el programa al minut 41:35 del podcast.

 

 

Abans de plegar, la meva recomanació d’un compte a seguir a instagram  – @ocasio2018

L’ Alexandria Ocasio-Cortez és una política estatunidenca, destacada per ser la dona més jove que ha entrat en el Congrés dels Estats Units amb 29 anys. És la canya!

 

La setmana que ve parlarem del CSETC (Centre de Suport Empresarial i Tecnològic de Cardedeu) en una entrevista que vaig fer al seu director Manel Cortés.

apa siau!

Xela Falgueras


El programa Territori17 el fan possible Jordi Molet que presenta ‘Territori 17’ des d’El 9 FM, en col·laboració amb Isaac Muntadas de La Veu de Sant JoanJordi Gibert d’Ona Codinenca i David Auladell i Núria Lázaro de Ràdio Cardedeu.

El programa es podrà seguir en directe de dilluns a divendres, de 9h a 12h, per aquestes emissores adherides a La Xarxa i a través de les xarxes socials.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *