Els codis #QR i @ZASQRdotCOM: #quelosepas (II)
Per què us parlo ara dels QR? A part que fa temps que m’interessa, resulta que fa dos dies he tingut el luxe de compartir un matí xerrant d’aquesta tecnologia i les aplicacions a l’estratègia de comunicació, màrketing i vendes amb Marco Cimino en una sessió de co-working/workshop que va tenir lloc al CSETC de Cardedeu. Unes sessions de treball/networking que us convido a viure. N’hem fet dues i la veritat és que les he aprofitat moltíssim.
En Marco Cimino deu ser un dels més entesos en QRs i aplicacions de màrketing al nostre país. Ha estudiat molt bé com “les persones del carrer” reaccionen davant els QRs, quins exemples estan fent “avorrir” els usuaris i com podem anar més enllà de la tecnologia per integrar-la en l’estratègia. Recomanable? No! SUPER-RECOMANABLE!
Us deixo unes conclusions de la presentació presentació que ens va fer:
Observando las reacciones (en la calle)
•Los códigos son la mayoría de las veces “invisibles”
•Tienen un efecto “diesel” (2-3 semanas)
•Los códigos son adictivos (las personas repiten)
•No funciona el efecto “misterio”
•Cuantos más códigos mejor (un segundo y tercer código en la zona incrementa en un 20% – 40% las lecturas del primero)
En l’article anterior Els codis #QR : #quelosepas (I) vaig presentar-vos les beceroles dels QR.
Ara, imagineu que voleu crear una sèrie d’instruccions que voleu codificar en un sol codi QR – això em recorda remotament a les macros d’excel, algú també s’hi va trencar les banyes? Doncs bé. Ja no us cal encadenar un codi QR darrere d’un altre com si es tractés d’una gimkama. En Marco Cimino amb el seu equip han dissenyat ZASQR. Una aplicació que et permet dissenyar via back-office una sèrie d’instruccions que llavors es codifiquen en un sol QR. Els usuaris que vulguin participar/viure d’aquest codi només s’han de descarregar l’ APP de ZASQR al dispositiu mòbil – una app que és gratuïta – per llegir el codi i deixar que s’executin les instruccions que s’han programat prèviament.
Utilitzar aquest back-office (és a dir, programar la sèrie d’instruccions) també ÉS GRATUÏT ! En uns mesos potser només valdrà 1€ per dia en què el codi estigui vigent (recorda que el codi conté diverses instruccions). Considerant el potencial de ZASQR crec que 1€ equival a gratis, no?
Us poso un exemple que ens va posar el mateix Marco, per tal que pogueu visualitzar algunes de les instruccions que es poden programar. Amb ZASQR creo un codi QR per fer una invitació a una festa. Quan els convidats escanegen el codi amb l’app de ZASQR, el codi els envia al seu e-mail els detalls de la festa – dia, hora, què cal dur – adjuntant-hi un mapa que geolocalitza el lloc de la festa i que també permet que confirmin via mail a l’amfitrió si hi assistiran.
Com ho veieu? Es poden compartir àlbums de fotos només pels usuaris que escanegen un codi, fer un sorteig per a qui escanegi, etc. No us explico més. Us ho he presentat conceptualment i de la manera més senzilla, tal com ho entenc jo, perquè vegeu que les possibilitats són infinites. Us convido que aneu a la pàgina de ZASQR.COM i ho comproveu vosaltres mateixos.
No sé a vosaltres, però a mi em va fascinar. Ja hi estic començant a donar voltes per enginyar alguna cosa amb el ZASQR!
Xela Falgueras
PD – com sempre, us convido a utilitzar la secció de comentaris si em voleu rebatre, afegir informació….el que sigui
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!