Identitat de marca. #Territori17 – 19/02/2019

Identitat de Marca amb Raquel Cánovas #Territori17

Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu


Així com la teva personalitat et fa únic, la teva identitat de marca és la salsa especial del teu negoci que et fa diferent a tots els altres.

Però, què és exactament la identitat de marca? I què hi té a veure amb el disseny? Elements com la tipografia – és a dir, el tipus de lletra-, el color i la forma del logo, el disseny de la teva web, les etiquetes dels productes, l’empaquetat, targetes de visita o el disseny d’un correu electrònic formen part de la teva identitat de marca. Totes les  empreses tenen un logo que vol representar els valors i atributs de la marca. Però no tots els logos són capaços d’aconseguir acostar la marca al seu públic.

Els éssers humans som criatures visuals, tant que durant una decisió de compra el color hi juga un paper molt més rellevant del que podríem pensar. Hi ha raons per les quals les empreses trien determinats colors per als anuncis, els botons de la web o les pancartes publicitàries.

En un test fet per l’empresa Hubspot, es va concloure que un botó amb una crida a l’acció (altrament dita CTA, call to action en anglès) –  de color vermell incrementava en un 21% la resposta dels usuaris comparat amb el mateix botó de color verd.

El color groc (que és el color de la nostra convidada d’avui) representa optimisme, calidesa,  felicitat, creativitat i extroversió. Tenen marques grogues: Post-It, BIC, Nikon, Shell, o la mateixa M de MacDonalds.

No hi ha una segona oportunitat per fer una primer impressió. Com esteu de marca?  Avui en parlem amb la Raquel Cánovas en aquesta nova edició de ‘busca’t la vida’

 

Més info en aquests enllaços:  https://www.designhill.com/design-blog/why-business-logo-design-is-so-important-to-your-organization/ – https://blog.hubspot.com/marketing/psychology-of-color – https://99designs.es/blog/tips/brand-identity/

 


#MarcaFemenina, Marca Consciente, Marca Auténtica. Autores: Mireia Cabero i Raquel Cánovas . Editorial UOC.

EL TEMA D’AVUI: Entrevista amb la Raquel Cánovas ‘Creativa de Cabecera’ de Cardedeu. 

#renovarseomorir

Sóc la Raquel Cánovas i la meva base ha estat el disseny gràfic.

Reconec que el disseny m’ha donat les ales de la creativitat, la curiositat, la funcionalitat,  l’estètica i  la mirada 360 d’un negoci , sumada als meus anys de bagatge profesional acompanyant emprenedors, negocis i pimes, m’han permès evolucionar cap al mentoratge, acompanyament estratègic de negocis i projectes des de la creativitat, amb el disseny de base.

 

– Descriu en un caption d’Instagram (pots incloure #) a què et dediques (en català millor…vull dir, sense massa anglicismes)

#Mentoratge a través de la #creativitat.

Ofereixo tot el que necessites per a crear o transformar una marca / negoci amb regles pròpies. #creativitat #branding #designthinking

 

– En quin moment són claus per a una empresa els serveis que ofereixes

Tant els meus serveis de mentoratge/consultoria com els serveis de branding, tenen dos moments claus: el moment de creació d’un negoci i en el moment de transformació.

El mentoratge aporta es una visió externa, no viciada i aire fresc amb preguntes i nous enfocs per ser la millor versió i enfocada del que volem aportar amb el que sabem fer tan a l’inici com en moments de canvi. I els serveis de branding acompayen visualment  aquesta transformació, que  sigui vista, i tradueixi visualment la marca als usuaris / consumidors…

 

– És super-xupi ser creatiu ? Quines habilitats calen per fer la teva feina i on s’aprenen

A la meva feina s’arriba fent el graduat superior en disseny gràfic, el bàsic per a ser dissenyador gràfic.

A banda jo no he deixat mai d’estudiar, cursos de creativitat, de xarxes socials, design thinking,  fins i tot de comptabilitat, wordpress… l’última formació aquest mes ha estat en gamificació.

Aprendre ens permet crear noves conección neuronals, i ampliar àrees de coneixement.

Reduïnt, la creativitat son connexions.

Ser dissenyador, gairebé porta implícit ser curiós i creatiu. Per a mi es un repte cada projecte, poder entendre a la persona que ofereix aquell servei i investigar la persona que l’ha de rebre per a parlar llenguatages visuals semblants.

 

– Si et dic ‘comic san’ tu dius…. 

Jo tanco els ulls, ric, i dic:  sempre que dubtis ‘Arial sisplau! Que segur la tens al teu sistema.’

 

– Tinc un nebot que té molta gràcia dibuixant i que m’ha dit que em prepararà un logo. Versió 2: he trobat una eina a internet que fa logos….Què els contestaries? 

En cualsevol cas:

Sí,  m’ho he trobat alguna vegada. El meu nebot en sap de Photoshop, hi ha una web que per x dolars m’envien el logo bonic. Parlem de llenguatges diferents.

Jo treballo la imatge d’una marca des de la marc interior del negoci, veient el que vols transmetre, el que pensa el teu client, el mercat, els mitjans on has de comunicar. El teu nebot que sap Photoshop, o la web econòmica, combina de forma més o menys encertada un parell de tipografies, amb un parell de colors i algunes icones, que després pots trobar repetides a la competència.

 

– Quin preu  (aprox entre quins preus ) pot tenir els disseny d’un logo?

Branding, el procés de creació de marca, amb personalitat que dic jo, és des de 490€

 

– Les teva xarxa social de capçalera actualment és:  instagram

 

– Recomana un compte per seguir ( a qualsevol xarxa)

Us recomano dos comptes d’instagram, on el que més m’agrada és la provocació aplicada amb molta creativitat

L’il.lustrador @javirroyo

La revista @yorokobu

Son tota una inspiració.


APP DE LA SETMANA: ‘TED’ per a Android i també a iOS

El lema de ‘TED’ és ‘Ideas Worth Spreading’:  Idees que val la pena escampar.

La app et diu: Alimenta la teva curiositat i amplia el teu món amb TED Talks, i conté més de 3000 Ted Talks i molts d’ells subtitulats al català.

Editor’s Choice . Més de 10 milions d’instal·lacions. Darrera actualització:  11 Feb 2019

189.000 valoracions amb una nota promig de 4.6.

 

Tal com diu la pròpia aplicació:  Baixeu-vos l’aplicació TED per mantenir-vos curiosos, informats i inspirats.

La meva Nota: 5/5 – l’heu de provar.

Us recomano molt, molt el TED Talk d’en James Veitch “This is what happens when you reply to spam mail’. Us agradarà! (subtitulada en català).

 

Disponible:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ted.android&hl=en

https://itunes.apple.com/us/app/ted/id376183339?mt=8


 

NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA

 

1. Google permet que alguns usuaris comproven la seva funció de navegació AR per a Google Maps  

L’aplicació selecciona la ubicació d’una persona mitjançant un GPS i, a continuació, utilitza les dades de Street View per reduir-la fins a la seva ubicació exacta. Un cop fixada la ubicació, mostra grans fletxes i indicacions a la pantalla. “És com si Maps hagués dibuixat les meves indicacions al món real, encara que ningú més les pugui veure”.

Tota la informació a: https://www.theverge.com/2019/2/10/18219325/google-maps-augmented-reality-ar-feature-app-prototype-test

 

Foto del Wall Street Journal

 

2. Un estudi de la universitat de Stanford conclou que quan es deixa d’utilitzar Facebook s’incrementa la interacció social amb família i amics.

 

Estudi: The Welfare Effects of Social Media

Publicat – Del 27 de Gener de 2019

Aquest estudi es va fer a usuaris de facebook dels EUA en el periode precedent a les eleccions del 2018.

Els resultats van mostrar que la desactivació de Facebook:

(i) redueix l’activitat en línia, incloent-hi altres mitjans de comunicació social, mentre que augmenta les activitats fora de línia, com veure la televisió sol i socialitzar amb familiars i amics;

(ii) redueix tant el coneixement de notícies com la polarització política;

(iii) augment del benestar subjectiu;

i (iv) va provocar una gran reducció de l’ús continuat de Facebook després de l’experiment

 

L’estudi també conclou que les persones amb problemes de salut mental tenen més tendència a utilitzar les xarxes socials i que els usuaris estarien disposats a deixar d’utilitzar facebook durant 1 any a canvi de 2000$

Més informació a: https://mashable.com/video/study-quitting-facebook/?jwsource=cl

 

3. IGTV s’incorporarà al feed d’instagram. 

 

A Instagram no li agrada que l’IGTV no tingui la repercussió que s’esperava, és a dir: que els usuaris no se’l miren tant com la marca voldria. La solució: ens menjarem l’IGTV dins dels posts que veiem quan fem scroll (anar amunt i avall….ja ens perdonareu per tants anglicismes).

 


Vols  més salsa? Vols sentir la veu de la Raquel, la pregunta d’en Jordi Molet o els meus comentaris?

Escolta el programa al minut 43 del podcast.

 

 

 

 

I la setmana que ve…La setmana que ve ens acompanyarà la Judith Durano, creadora del blog de maternitat ‘my second job mamá’ que ha estat nominada als premis Madresfera 2018. Per cert, voteu-la en aquest enllaç! 5 razones para votar mi blog a los Premios Madresfera.

 

Ens escoltem la setmana que ve!

Xela Falgueras

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *