La Promoteca

Amb en Gorka vam quedar fa temps. En una cafeteria enmig de la seva agitada agenda – havia de viatjar a Sudamèrica al cap d’uns dies – i el que més em va cridar l’atenció va ser la seva visió cosmopolita del món (‘el nostre webmaster està a Finlàndia’, ‘quan vaig estar als EUA’…) combinat amb un esperit 100% emprenedor disposat a menjar-se el món.

  • Quines persones hi ha darrera LA PROMOTECA?
La Promoteca està formada per un equip de 3 persones, en David Valle, que és el webmaster, la Judith Vila, l’encarregada de màrqueting i jo, en Gorka Llort, el Director i l’encarregat de la comunicació. Actualment també està fent pràctiques d’universitat la Noelia Gomez, encarregada de la part de Xarxes Socials de l’empresa i alguns clients. Tant la Judith com jo, treballem des de Barcelona i el David treballa des de Helsinki.
Tots treballem full time en La Promoteca, considerant full time 8 hores diàries. A banda d’això, tenim projectes personals que desenvolupem durant les hores lliures.

 

A LAPROMOTECA el finançament va ser amb recursos propis
La-Promoteca
  • Quan i com va sorgir la idea?
La idea va sortir farà 4 anys, cap al 2011. Durant el tercer any d’universitat, l’època del boom de les xarxes socials. Vaig ser d’aquells qui participava a molts concursos que les marques organitzaven i vaig ser afortunat, i altres vegades m’ho vaig treballar, per guanyar-ne molts d’ells. Viatges, tecnologia, més viatges… Estava estudiant publicitat i vaig pensar que relament les marques aconseguien moltísima visibilitat amb aquest tipus de promoció, llavors em va venir al cap la idea de formar una plataforma i organitzar concursos per les marques de forma que la visibilitat l’aconsegueixin no només entre els seus seguidors sinó davant de molts més. A partir d’aquí va quedar tot una mica parat, ja que estudiant era complicat començar el projecte. Va ser quan vaig anar a Finlàndia d’Erasmus amb la Judith, al 2012, i després de conèixer al David, vaig proposar-los-hi la idea als actuals membres i vàrem començar a treballar. Finalment, després de gairebé 2 anys de feina, al 2014, quan vàrem llençar el projecte.

 

  • Què us van dir els vostres amics i familiars quan vau dir que volíeu crear LA PROMOTECA?
Bé, realment van ser un gran suport per a nosaltres. Vàrem treballar molt de temps abans de llençar el projecte així que va ser una forma de guanyar-nos la confiança dels “nostres”. Sabien que no era una tonteria, que estàvem preparant el projecte com un negoci serio i amb actitud professional. A banda d’això, com es normal, els familiars més propers ja ens veien tenint èxit en 2 dies i alguns amics més crítics ens van servir molt de feedback i per fer una crítica constructiva. Però en qualsevol cas, ànims en vàrem rebre des del primer moment.

Els familiars més propers ja ens veien tenint èxit en 2 dies i alguns amics més crítics ens van servir molt de feedback i per fer una crítica constructiva.

 

  • Quant temps vau tardar des que vau tenir la idea fins que vau tenir el “producte” acabat? Què vau sentir?
Una pregunta díficil de contestar perquè encara no el tenim acabat…No, és broma, suposo que ara mateix estem en una fase de millora i desenvolupament constant. Com he comentat al principi de l’entrevista, Vàrem tardar gairbé 2 anys, exactament 20 mesos. El moment en què vàrem “acabar” el producte, en el nostre cas la plataforma lapromoteca.com, va ser extrany. Per un cantó no tenim tot clar si era el moment de llençar-lo o no, suposo que els dubtes eren normals…però finalment va ser més important la sensació de què era el moment de mostrar tota la feina feta i començar realment el negoci. Teniem la necessitat de viure el dia a dia a l’empresa amb els reptes que això implica, ja que fins el moment no teniem cap tipus de presió. Pero va ser un moment de molta felicitat, de sensació de canvi a les nostres vides.

 

  • Com us vau finançar per fer la web i engegar estructura mínima de funcionament?
El finançament va ser amb recursos propis. Els 3 membres de l’equip som socis fundadors de La Promoteca. El nostre recurs més important era el temps, degut al gran volum de feina, ja que amb un pressupost baix vàrem ser capaços de llençar el projecte.
 La millor part de ser emprenedor és la llibertat que tens. La pitjor és que un no té límit a l’hora de treballar i invertir-hi hores, i això pot arribar a ser contraproduent.
  •  En quin punt us trobeu ara
En aquests moments ens trobem en un moment de canvis importants. Principalment a nivell d’organització, hem fet unes millores a nivell d’estructura de la web i serveis que oferim, i això requereix un replantejament i una nova planificació a l’hora de treballar. Tenim previst un increment del volum de clients d’un 50% en un marge de 2 mesos i l’estrategia a adoptar també ha de millorar.
Fins el moment, i ja fa 11 mesos del llençament de l’empresa, el creixement ha estat bo però ha estat principalment una fase de proves, desenvolupament…després de gairebé un any ja hem analitzat suficient com per dur a terme aquest canvi que multiplicarà l’activitat de La Promoteca.
web-promoteca
  • Què és el millor i el pitjor de ser emprenedor, d’acord amb la vostra experiència?

Tot l’equip coincidim en què la millor part és la llibertat que tens. No parlo de llibertat financera sinó a nivell professional en general. La possibilitat de enfocar la teva vida laboral exactament cap a on tu vols es un privilegi que poca gent té, i que per això apreciem molt. També es un luxe a nivell personal, ja que el fet d’assolir reptes amb l’empresa que tu mateix dirigeixes et motiva en tots els sentits. Per últim, quan és emprenedor, i he de dir que aquesta paraula em cansa molt, es mou en ambients on hi ha una actitud molt proactiva, amb gent realment interessant amb la que poden sortir oportunitats molt bones.

Pel que fa a la pitjor part, també coincidim en què la disponibilitat de temps és el punt negatiu de tot això. Un no té limit a l’hora de treballar i invertir-hi hores, i això pot arribar a ser contraproduent. També comentaria el tema de la inestabilitat econòmica. En qualsevol cas, tot te una part bona i dolenta, però fent balança no hi ha dubte que en aquest cas la part positiva compensa a la negativa.

 

  • Dades de contacte: 

Web: http://lapromoteca.com

Twitter: https://twitter.com/lapromoteca

logo promoteca

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *