La vida al núvol. #Territori17 – 14/05/2019

Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu


La informàtica al núvol ( cloud computing en anglès) és una forma de computació on els clients no són propietaris de la infraestructura física, sinó que paguen pel lloguer d’ús d’un proveïdor extern. És a dir, es consumeixen recursos com a servei i es paga només pels recursos utilitzats.

Es tracta d’un canvi de paradigma després del pas de mainframe a client-servidor . Als usuaris no els calen coneixements tècnics, ni control sobre la infraestructura de tecnologia “en el núvol” que els dóna suport.

El concepte de la informàtica al núvol va començar a l’inici dels 2000 amb proveïdors de serveis d’internet a gran escala com  Amazon i Google, tot i que el concepte fonamental de servir recursos informàtics a través d’una xarxa global té les seves arrels als anys seixanta.

Aquest model d’arquitectura va ser immortalitzat per George Gilder en el seu article del 2006 a la revista Wired amb el nom de “Les fàbriques de la informació” on va afirmar: El PC d’escriptori està mort. Benvingut al núvol d’internet, on el nombre d’instal·lacions a tot el planeta emmagatzemaran totes les dades que vostè podrà utilitzar alguna vegada en la seva vida.

 

Avui us porto una nova edició de Converses amb l’Abde. Escolteu-la!

 


APP DE LA SETMANA: 

 WORK TIME TRACKING una app per al control horari de bixpe

Disponible per a Android i iOS a més de tenir també accés per desktop, la qual cosa facilita molt la gestió dels informes.

 

Aquesta app permet gestionar el temps de treball dels empleats dins i fora del seu lloc de treball.

El fitxatge es pot fer des de mòil, tablet i PC: inici i final de la jornada, pauses per a diferents motius, còmput d’hores (diari, setmanal, mensual)

En cas que un treballador no tingui mòbil, es pot instal·lar l’app a una tablet o telèfon al lloc de treball i els treballadors fitxen amb un PIN.

Es poden rebre notifications, enviar imatges, geolocalitzar…

 

Té unes funcionalitats gratis i d’altres de pagament (és a dir, és una app freemium) , on el premium és de 2€/mes per treballador. Crec que més que assumible.

Us recomano molt que visiteu la web perquè té una secció de FAQs molt interessant.

 

La meva puntuació: 5/5

 

 


NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA

 

1- Amazon ofereix als empleats $ 10.000 i tres mesos de sou per iniciar les seves pròpies empreses de lliurament de paqueteria

Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels plans de l’empresa per reduir l’enviament per als clients prime a 1 dia i és part de l’anunciat Delivery Service Partner Program.

Aquests incentius estan disponibles als Estats Units, Regne Unit i Espanya.

Felicitats Jeff, quina forma més potent de bloquejar la competència amb un creixement exponencial!

 

Més informació a: https://techcrunch.com/2019/05/13/amazon-offers-employees-10k-and-3-months-pay-to-start-their-own-delivery-businesses/

 

 

2 – Parles anglès? Doncs ara ja pots gaudir de la Intel·ligència Artificial d’última generació per ajudar-te a crear textos

 

TalkToTransformer.com ofereix una versió accessible del generador de text d’OpenAI ( intel·ligència artificial de codi obert)

TalkToTransformer és la creació d’un enginyer canadenc (Adam King) i segons diu la seva web, aquest OpenAI és capaç de generar paràgrafs de text coherents.

 

Això de coherents, és més o menys cert per a l’anglès (i sense voler desmerèixer, la Intel·ligència Artificial necessita molts inputs per poder millorar)

però jo, és clar, vaig pensar….calla! A veure què passa si escric alguna cosa en català.

Resultat, respostes sense massa sentit en anglès.

Però he dit, donem-li una segona oportunitat i escrivim en castellà.

 

Vaig escriure: Hola Como Estás.

Aquesta és la resposta:

 

Hola, como estás

Pero estás.

Por tiempo estás,

todo vinco.

No es perro.

In other words:

Por tiempo em portada.

No es perro.

Por tiempo se sevígeno.

No es perro se vígeno.

“Hola, como estás.”

Hola, me gusta.

Por tiempo estás.

“O hana no es suficiente.”

Por tiempo é más se vínció.

Por tiempo estás.

No es perro

Este tiempo está.

 

Què us sembla aquest vers surrealista?

 

Més informació: https://talktotransformer.com/

https://www.theverge.com/tldr/2019/5/13/18617449/ai-text-generator-openai-gpt-2-small-model-talktotransformer

  


Vols  més salsa? Vols sentir si en Jordi Molet fitxa, o què li sembla el resultat de l’eina d’IA?

Escolta el podcast del programa

 


La setmana que ve…

Aquest divendres dia 17 arrenca la Ficard (Fira de Sant Isidre de Cardedeu). Hi aniré a treure el cap i us en faré cinc cèntims el proper programa.

Apa siau!

 

Xela Falgueras


El programa Territori17 el fan possible Jordi Molet que presenta ‘Territori 17’ des d’El 9 FM, en col·laboració amb Isaac Muntadas de La Veu de Sant JoanJordi Gibert d’Ona Codinenca i David Auladell i Núria Lázaro de Ràdio Cardedeu.

El programa es podrà seguir en directe de dilluns a divendres, de 9h a 12h, per aquestes emissores adherides a La Xarxa i a través de les xarxes socials.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *