El 2015 serà mogudet en el terreny del social media i la comunicació online. Ni de bon tros hem sortit de la crisi, i ara que tothom sembla que ja ha descobert les xarxes socials, cada vegada és més difícil fer-s’hi un forat.

Et recomanem que viatgis lleuger i per això et proposem un mini-pack social media tot terreny, per arribar a un objectiu clau al món digital: visibilitat i tràfic a la teva web per a tenir un bon posicionament.

  • La teva web. Amb continguts bons, ben ordenats, de fàcil navegació i amb posicionament SEO. Publica un parell de cops al mes, si no pots publicar cada setmana. WordPress i Blogger van més que bé, sempre dins del teu domini (un wordpress.com o blogger.es no són prou seriosos, desmarca’t aquí pagant uns 100€/any per tenir un domini i allotjament). El 2014 s’ha portat molt el disseny web one page. Jo crec que durant el 2015 en veurem molts i potser farà perdre la novetat. Darrerament el format magazine el trobo molt atractiu (però això és totalment personal).mini pack social media 2015
  • Google+ . El teu aliat per al posicionament. Configura una BUSINESS PAGE i verifica el teu domini. Utilitza buffer o hootsuite (jo no sóc de tweetdeck, però també és una molt bona opció) per a programar 1/2 posts a la setmana amb enllaç a la teva web i màxim tres hashtags.
  • Newsletter. Mailchimp és fantàstic. Dit això, pensa que cada newsletter ha de ser molt ben pensada. Configura bé TOTS els formularis: logos, traduccions i elements de personalització. No recomano newsletters automatitzades de tipus RSS, queda impersonal i acabaràs avorrint als que de bona fe s’hi van subscriure. Pensa molt bé què vols explicar en cada newsletter i explica-ho de forma diferent.
  • Instagram. La xarxa social més IN des de mitjans del 2014. Fa gairebé un any que Facebook la va comprar. De moment, encara veiem el “feed” complet dels comptes que seguim. Si et plau, a Instagram: que les fotos siguin de bona resolució i…teves! No agafis fotos de catàleg, publicitat, text…Oblida’t de PhotoShop a IG. Les modificacions, amb apps i després IG. Explica petits moments del teu negoci, des d’un altre angle i amb molta creativitat. Hi ha comptes petits que són veritables perles. Descobreix-los i pensa en què els pots copiar.
  • Esperit divertit. Sí, sabem que tots volem “business”, però al final sempre recordem allò que ens transmet emocions. Allò que ens fa recordar bons moments. Si no vols dir-ne divertit, que sigui obert, franc, sincer, optimista…Transmet valors positius que ja tenim prou mal rotllo en el dia a dia i les persones llegeixen i segueixen allò que els fa sentir bé. Dit això, si no saps trobar aquest puntet divertit, hi ha una línia molt fina que separa ser divertit amb ser patètic…no la creuis!
  • Contingut autèntic. Està molt bé “copiar i enganxar”, però sempre has d’acabar essent tu mateix. Escriu amb el teu estil, sense faltes d’ortografia (aquí ens repetim més que l’all) i amb imatges pròpies sempre que sigui possible. Contingut que t’hagi portat un cert temps elaborar-lo, perquè realment vols que a canvi de 3 minuts de lectura els teus seguidors s’emportin algun coneixement o descobriment (molt millor el segon!). Sempre es diu que el contingut és el rei….doncs sí. Si no saps de què parlar i com explicar-ho, tururut! seràs un de tants.

D’acord, d’acord…i què passa amb facebook, twitter, Linkedin, youtube i d’altres? A veure, hem dit que aquest mini-pack social media és tot-terreny. Si vols fer una motxilla amb un compartiment més afegeix-hi Linkedin, i després els altres depenent del temps que hi vulguis dedicar a crear bons vídeos, a pagar publi a facebook o a passar-ho bomba a twitter (una vegada hagis descobert el llenguatge i dinàmica #twitter)

Per cert, una petita perla-recomanació-descoberta que t’agradarà per seguir el món 2.0 en format revista: FLIPBOARD, gratuït per Android i iOS.

Doncs res, que vagi molt bé i ja ens enviaràs alguna postal del teu viatge 😉

Xela Falgueras

PD – Els CM ja podeu entrar a matar amb la meva selecció, que si IG no té opció URL, que si facebook és molt  potent… aquesta és la meva aposta-mini, per a la resta..¡hagan juego señores !

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *