20 eines per monitoritzar les xarxes socials
Què està passant a les meves xarxes socials? Estic aconseguint el que vull? Què es diu de mi? Aquest #hashtag va ser un TT?
Preguntes que ens podem fer i que per a respondre necessitarem conèixer eines per poder monitoritzar les xarxes socials…i més enllà!
El passat 21/04/2016 l’ APPEC ens va convidar a fer una xerrada sobre aquest tema amb els seus socis al Mobile World Centre de Barcelona dins el seu programa de formació CAPSULES.CAT.
Amb l’Eva Romeu de BarberShop BCN vam preparar una presentació mano a mano que vull compartir amb els buscatlavidaires.
Us en faig cinc cèntims i si voleu captures de pantalles i més detalls, només heu de punxar els enllaços al final i accedireu a la presentació completa.
Us aviso, aquest post té molta ‘txitxa’!
Què entenem per monitoritzar:
Controlar el desenvolupament d’una acció o esdeveniment a través d’un o diversos monitors.
Què has de tenir en compte per escollir una eina per a monitorització:
- Accés : desktop – dispositius mòbils
Si treballes multipantalla, potser t’anirà bé combinar APPs amb eines al teu ordinador. Explora quines són les funcionalitats de les APPs d’una eina que també té accés al teu desktop. Et podrà ser útil si has d’estar treballant fora del teu despatx per a fer seguiment o …encara que sigui per anul·lar els tuits que tenies programats i que has d’eliminar sí o sí perquè hi ha hagut una catàstrofe.
- Gestionar 1 xarxa o més d’una
Necessites diferents xarxes per a un mateix client ? O potser necessites una eina potent per monitoritzar diversos comptes de twitter? Algunes eines són molt específiques i potents per a una xarxa (Tweetdeck) i altres et permeten crear les teves sessions combinant columnes de diferents xarxes (Hootsuite, per exemple).
- Monitorització pròpia o comptes al·liens
Per monitoritzar les xarxes que estem gestionant – a les que hi tenim accés – la nostra recomanació és utilitzar preferentment les eines de la pròpia xarxa. És a dir, utilitza FACEBOOK INSIGHTS (anàlisis – accessible dins la mateixa fanpage) o TWITTER ANALYTICS (accessible via url https://analytics.twitter.com i fent login al compte de twitter que vulguis analitzar). Per a Instagram, encara no tenim eines d’analítiques dins la pròpia xarxa…
Mark (*)…enrotlla’t i pel primer aniversari de la teva filla, estaria bé que ens regalessis a tots unes analítiques del nostre compte d’Instagram dins del propi facebook, què et sembla?
Però hi ha ocasions que ens agradaria tenir una radiografia d’una fanpage de la competència, o d’un compte de twitter…ho podem fer? La resposta és SÍ . Mira’t un Likealyzer o un Twitonomy.
- Model freemium
Alerta! En aquesta vida RES NO ÉS GRATUÏT. Els models freemium et permeten provar una versió reduïda de l’eina de forma gratuïta : és a dir, a canvi de les teves dades que ja els dones ben segmentadetes i completes. D’entrada, prepara’t per rebre les newsletters i bombardejos diversos, i també perquè et contactin via Linkedin.
- Descàrrega/exportació de dades
Hi ha eines que et permeten descarregar les dades en format .pdf que pot ser molt bonic…però potser poc útil per a treballar en documents consolidats i seguiments gràfics…D’altres vegades ho pots exportar en format .csv i encara que necessitin un reprocessat, les pots treballar més còmodament. D’altres eines només et permeten un matusser ‘imprimir pantalla’. Per tant, tot depèn de què necessitis en cada moment.
- Comoditat d’ús
De vegades ens acostumem a una eina i…quina mandra ara explorar-ne una de nova. Cap problema! Al final les eines t’han de servir per poder tenir la informació que necessites de la forma més acurada i més pràctica.
Cada maestrillo…tiene su librillo.
Ni més ni menys. L’Eva és una fervent usuària de Tweetdeck… a mi que no em treguin de Hootsuite. Busca el teu propi librillo i experimenta !
Descarrega’t la presentació EINES PER MONITORITZAR LES XARXES SOCIALS per veure més detalls de la llista completa per a facebook, twitter i instagram. Ah! I la secció més que interessant de com fer seguiment d’un #hashtag : mapes, trending topics…i altres!
Per cert, moltes gràcies Eva Romeu! Vam fer un molt bon tàndem i crec que la nostra audiència va sortir molt engrescada…si més no, amb molta informació que esperem que sigui ben valuosa 🙂
Xela Falgueras
(*) Zuckerberg
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!