Mamis bloggers a #Territori17 – 26/02/2019
Ens vols escoltar en directe? Els dimarts a les 10:43 del matí al 90.7 FM o a la web de Ràdio Televisió Cardedeu
Fa temps vaig escriure a ‘busca’t la vida’ un post titulat: Mamis Bloggers #AlgúHoHaviaDeDir.
El que jo anomeno les ‘mamis bloggers’ són dones que en un moment de la seva vida van ser mares i a partir d’explicar la seva experiència des de l’embaràs, continuen la seva aventura mostrant-nos en viu i en directe l’alletament del seu nadó, la primera papilleta, les primeres passes….o directament avui hem anat a jugar al parc, darrer dia d’escola, ens han convidat a la presentació x…
Són dones que han aprofitat l’altaveu de les xarxes socials per tornar-se micro-influencers. Dones que han sabut aprofitar la seva experiència i les seves habilitats per escriure i explicar històries en imatges, i per acabar creant una comunitat molt activa.
He organitzat esdeveniments amb mamis-bloggers, i moltes em mereixen tot el respecte . Algunes tenen una actitud que és totalment genuïna, ja que els seus ingressos principals provenen d’altres fonts i la seva activitat com a bloggers acaba essent una diversió o una àrea d’esplai personal.
Altres, en canvi, només de convidar-les t’envien el pack de tarifes i condicions, i aviat comproves que o bé van de sobrades o que tot és un fake.
Què passa amb la ‘bombolla mami blogger’? Es pot fer negoci? Qui hi ha darrera d’aquests blogs?
Avui en parlem amb la Judith Durano, creadora del blog My Second Job Mamá, que ha estat nominada als premis dels blogs de Madresfera 2018 i que ens acompanya en directe des dels estudis de Ràdio Cardedeu.
EL TEMA D’AVUI: Entrevista amb la Judith Durano, creadora del blog My Second Job Mamá
Descriu en un caption d’Instagram (pots incloure #) qui ets
Sóc la Judit, una apassionada de la lectura, l’escriptura, els idiomes i de poder explicar històries. Sóc també una mare entregada, buscant des de fa 7 anys l’equilibri entre la #maternitat i seguir creixent com a #assessoradecomunicació i #periodista que sóc de professió.
Traductora de formació, emprenedora i periodista de professió. Com es passa del protocol i viatges als biberons i xarxes socials?
S’hi passa en certa manera per les circumstàncies i per la dificultat que tenim les dones de conciliar vida personal i familiar amb vida professional. Cada vegada conec més dones professionals que davant la maternitat, es replantegen el seu futur laboral i en moltes ocasions es reinventen. En el meu cas, sóc una apassionada de la meva feina i gaudeixo fent el que faig, per la qual cosa, tot i que m’agrada molt també ser mare, tenia clar que amb la maternitat no volia renunciar a la meva carrera professional.
Com va començar ‘My Second Job Mamá’
La idea de My Second Job Mamá va néixer després del naixement del meu segon fill. Sentia la necessitat de tornar a fer coses més enllà de la feina puntual que ja feia des de casa amb la meva agència de comunicació. Necessitava compartir amb altres mares com em sentia i què havia suposat per a mi la maternitat com a dona professional que també era.
Durant els dos embarassos, especialment el primer en el que vaig haver de fer repòs absolut i disposava de molt de temps, vaig llegir molts blogs. Escriure sempre m’havia agradat, i des de joveneta ja escrivia el meu diari personal. A més, la comunicació és el meu entorn habitual de treball i ho ha estat durant més de 20 anys. Només em faltava adquirir competències digitals i això és el que vaig fer. Vaig formar-me i segueixo formant-me, i justament ara el meu blog acaba de complir 2 anys.
Perdona que et pregunti això, no et fa angúnia – que no és el teu cas – les mares que ho expliquen i ensenyen tot dels seus fills?
Efectivament, com tu ben bé has dit no és el cas del meu blog. Des d’un inici tenia clar que no volia entrar en aquesta dinàmica i que aquest no era l’objectiu del meu blog ni la meva missió com a blogger. El meu target són dones professionals que han sigut mares tardanes i que es veuen obligades a replantejar-se la seva carrera professional i moltes vegades reinventar-se. El meu objectiu, en cap moment, era exposar els meus fills a les xarxes, explicar el meu dia a dia i vendre productes a canvi de la meva credibilitat com a persona, mare i professional de la comunicació.
Personalment crec que exposar els teus fills a les xarxes no és l’estratègia més adequada ni perdurable en el temps per a vendre o comunicar la teva maternitat. Evidentment és una decisió personal, que respecto, però que no comparteixo. A mi tampoc no m’agraden aquest tipus de blogs ni aquestes exhibicions gratuïtes a les xarxes sense un altre objectiu que el monetari. Com a pares hem de ser responsables i curosos amb la imatge que volem donar dels nostres fills i especialment quan són encara petits i no poden decidir per si mateixos. En aquest sentit convido als oients i als que ens llegeixen a plantejar-se la pregunta “Què pensaran els meus fills quan siguin més grans d’això que faig o vull exhibir ara com a mare o blogger?” Ja conec alguns casos de mamàs blogueres que en descobrir que el seu fill o filla podia llegir el seu blog, han decidit tancar-lo. Una decisió molt lloable i responsable per part seva. No podem anteposar els nostres interessos als interessos dels nostres fills i crec que moltes això ho obliden.
Quin tipus de seguidors tens? com interactues (online i offline) amb els seguidors?
Són 2 anys de trajectòria i vaig creixent en seguidors lentament. El meu buyer persona o client ideal, com diríem en màrketing, no sempre està en xarxes. Són dones de més de 40 anys que pertanyen a la generació X i que conviuen amb la combinació del món online i offline i no sempre se senten còmodes a les xarxes ni saben com actuar-hi. Això no obstant, son seguidores fidels, compromeses i molt col·laboratives i que comencen a interactuar cada vegada més. Per tot això, en el meu cas concret, és molt important també alimentar les relacions offline a través d’actes, trobades, xerrades, fires i altres accions de networking.
Alguna anècdota que ens puguis explicar?
Com anècdota m’agrada sempre explicar la mateixa ja que per a mi és molt representativa d’allò què vull aconseguir com a blogger. Poc temps després de llençar el blog vaig escriure un dels posts més personals que porta per títol “Mommy makeover, moda o necessitat després de l’embaràs” i que parla de la meva experiència personal després del trencament del muscle abdominal (diàstasis abdominal) amb la meva segona maternitat. Ja són dos els casos concrets de mares que m’he trobat i m’han aturat pel carrer per donar-me les gràcies pel meu testimoni i per haver-les ajudat compartint la meva experiència personal. Això és molt gratificant i enriquidor per a mi.
Com pot fer negoci una mamà bloguera?
Hi ha moltes maneres de fer negoci, tot i que la monetització d’un blog requereix temps, constància, persistència i també coneixements de les eines i del món digital. La monetització pot venir des d’accions de publicitat, afiliació, col·laboracions amb altres marques, posts patrocinats, formació, esdeveniments o generació d’altres serveis complementaris en base al contingut i l’expertise del blog i el nínxol de mercat.
Què és Madresfera
Madresfera és una plataforma que agrupa més de 4.400 blogs, vlogs i podcasts de maternitat i paternitat en castellà i és la comunitat de referència pels que escrivim sobre aquests temes. Va néixer el 2011 i des de fa 5 anys convoca anualment els Premis Madresfera i organitza el MBDay. El meu blog “My Second Job Mamá” es el segon any consecutiu que està nominat com a millor Blog Personal. L’actual edició ha comptat amb 13 categories i 450 blogs nominats dels que se n’escolliran 3 finalistes per categoria. La cerimònia de lliurament dels Premis se celebrarà a Madrid el proper 23 de març.
Les teva xxss de capçalera actualment és: …..
La meva xarxa de capçalera és Instagram. Una xarxa en la que vaig entrar sense massa expectatives i que m’està donant grans resultats. Actualment és la que més treballo i sobre la que intento està més informada i formada.
Recomana’ns un compte per seguir (a qualsevol xarxa)
Em resulta difícil recomanar un únic compte per a seguir, ja que sóc de les que en segueix molts i de diferents temàtiques relacionades amb la maternitat, l’emprenedoria, la comunicació i altres àmbits relacionats amb el meu blog i els meus interessos personals. De fet, justament fa dues setmanes que he inaugurat una nova secció al meu compte d’ instagram, cada divendres, en la que faig difusió del meu post preferit de la setmana.
A títol d’exemple, i per citar-ne algun, el blog “Club Peques Lectores” està molt bé per a tots aquells que els agrada la lectura i volen estar al dia de les darreres novetats editorials relacionades amb la literatura infantil i juvenil. Així mateix, el podcast de Charuca “Jefa de tu Vida” es molt motivador per a totes aquelles dones que són emprenedores. I finalment, com a compte d’Instagram, @Melodijoadela és perfecte per estar al dia de les novetats que ofereix aquesta xarxa social.
APP DE LA SETMANA: GOODREADS per a Android i iOS
Goodreads és un servei gratuït.
Cerqueu, obteniu i compartiu els llibres que adoreu a Goodreads, el lloc més gran del món per als lectors i les recomanacions de llibres. Més de 75 milions de membres han afegit més de 2,2 bilions de llibres als seus prestatges.
Creada el 29 d’ abril de 2011
Selecció d’Editors
Més de 10 milions d’instal·lacions. Actualitzada l’ 30 gener 2019
+100.000 Reviews amb una nota promig de 4
M’ha agradat molt el fet que dins de l’APP pots escannejar un codi de barres d’un llibre i te l’identifica de manera que el pots posar a les teves llistes.
Tal com diu la pròpia aplicació: Troba el teu proper llibre preferit. Ja m’ho explicareu!
La meva Nota: 4/5 – més que interessant, tot i que no està disponible en català.
NOTÍCIES DE TECNOLOGIA DE LA SETMANA
1. El preu de les entrades al MWC19
El famós 5G
En telecomunicacions, 5G són les sigles utilitzades per referir-se a la cinquena generació de tecnologies de telefonia mòbil. És la successora de la tecnologia 4G. Actualment es troba sense estandarditzar i les empreses de telecomunicació estan desenvolupant els seus prototips. Està previst que el seu ús comú sigui el 2020.
Vagues, col·lapses, preus de les habitacions….
Seguiu l’ @albertcuesta o #MWC19
2. Segueix la teva gallina des de la granja fins el teu plat.
Una empresa xinesa – ZhongAn – fa seguiment de GPS dels pollastres per assegurar-se que siguin sans i campin feliços amb una mena de fit-bit s’adapta a la cama de l’animal. Els sensors controlen la informació com l’ambient del pollastre, el que menja i el grau d’exercici que fa.
La informació que recull GoGo Chicken es pot controlar per part dels consumidors, que poden fer el seguiment de la vida quotidiana del pollastre a través d’una aplicació mòbil.
L’esperança és que el dispositiu de rastreig GPS us ajudi a prevenir problemes relacionats amb la innocuïtat dels aliments.
Actualment hi ha uns 100.000 pollastres a la Xina amb aquest dispositiu i s’espera que aviat s’incorpori la funcionalitat de reconeixement facial de les gallines per a un seguiment encara més estret.
Jo em pregunto: després d’haver vist tota la ‘vida i miracles’ del teu pollastre, tindràs nassos de menjar-te’l ?
Més informació a: https://mashable.com/video/study-quitting-facebook/?jwsource=cl
Vols més salsa? Vols sentir la veu de la Judith, la pregunta d’en Jordi Molet o els meus comentaris?
Escolta el programa al minut 45:15 del podcast.
La setmana que ve viurem la Ressaca del Mobile World Congress…visitaré el YoMo – Young Mobile – i us en faré cinc cèntims.
apa siau!
Xela Falgueras
El programa Territori17 el fan possible Jordi Molet que presenta ‘Territori 17’ des d’El 9 FM, en col·laboració amb Isaac Muntadas de La Veu de Sant Joan, Jordi Gibert d’Ona Codinenca i David Auladell i Núria Lázaro de Ràdio Cardedeu.
El programa es podrà seguir en directe de dilluns a divendres, de 9h a 12h, per aquestes emissores adherides a La Xarxa i a través de les xarxes socials.
Deixa una resposta
Vols unir-te a la conversa?No dubtis a contribuir!