Efecte wow i experiències de compra amb Ester Hidalgo

El divendres passat vaig poder compartir un matí més que interessant a aetna espai empresarial amb l’ Ester Hidalgo d’ eh! experiencias de compra que no pasan inadvertidas i tota una colla d’emprenedors i autònoms treballant en diferents sectors vinculats o interessats pel retail.

Chapeau! Us deixo un resum per tal que en preneu bona nota.

Paradigmes que canvien el consum en el món 2.0 :

  • Globalització i internacionalització
  • La recessió afecta a la decisió de compra : què, com i quan comprem.
  • L’oferta s’uniformitza
  • El consumidor…opina!

Ester-HidalgoEl repte per al comerç és doncs que els clients ENTRIN, que a més d’entrar COMPRIN i per acabar d’arrodonir-ho, que els puguem FIDELITZAR.

Per a dissenyar EXPERIÈNCIES de compra hem de partir de 3 eixos:

  • A QUI va dirigit el nostre producte. Aquest aspecte marcarà el llenguatge amb què parlem.
  • QUÈ estem venent. Quina proposta de valor reconeixible aportem. Quins valors de marca tenim i volem transmetre.
  • PER QUÈ volem que entrin al nostre comerç i una vegada dins, quin circuit els hem preparat perquè els demostrem que sabem què volen.

Per tant hem de tenir en compte quins seran els nostres elements d’ ATRACCIÓ, de GENERAR VENDES ( incrementar tiquet de venda amb vendes creuades….) i com FIDELITZEM.

El LAYOUT del nostre comerç és vital per a transmetre els nostres valors ( materials clars, transparents si volem transmetre disseny, proximitat….) i per atraure els clients que l’identificaran amb el discurs que tenim.

El VISUAL MERCHANDASING ens ajuda a recolzar els nostres arguments de vendes.

Elements de POSADA EN ESCENA – des que el personal de l’Apple Store aplaudeixi les persones que estan apuntades a fer un curs, o que el producte estigui disposat com un apilonat per ordre a un Tiger – ajuden a l’efecte wow.

Imatge via www.corbisimages.com

Imatge via www.corbisimages.com

La pregunta del milió és com podem traspassar tot això al món online. Per a l’Ester no hi ha secrets: hem de partir de la nostra proposta de valor i seguir el què-qui-per què. El color, la tipografia, la imatge ens han d’ajudar a construir el discurs i acompanyar els nostres visitants a les àrees on els vulguem dur. Per això és imprescindible saber quina funció li donem a la nostra web ( no sempre venen a través d’un e-commerce, perquè potser volem vendre la nostra experiència o aportar altres propostes de valor que no podem afegir a un carret de compra online).

MEANWHILE

suposo que em permeteu la petita llicència…wow!

Jo em quedo en què cal saber molt bé en què et diferencies i tenir clar qui ets i a qui et dirigeixes.

Davant un mercat global i amb consumidors cada vegada més exigents, no en tenim prou amb vendre objectes o serveis. Vinçon  s’aproxima al concepte de museu de mobles, Camper ven un slow design, Ikea ens ven idees per decorar les etapes de la nostra vida, Tiger és un basar de disseny pensat per realitzar compres per impuls dins d’un circuit traçat, Apple ens ven disseny guai que molts voldrien tenir però la seva butxaca no hi arriba…

Buf! M’estic plantejant si el que us intento vendre aquí, us causarà un veritable wow…crec que ho deixarem per un altre moment.

has tingut un wow o un xof

Xela Falgueras

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *