Què faig amb Google+ ?

Google Plus

Sabeu que a Google Plus n’hi diuen el gimnàs? Sí, perquè tothom hi està apuntat i ningú hi va…

Mmmmm. Se’ns va acabant el temps i la paciència per estar a les xarxes socials. On hem d’estar? Cada quan hem de publicar? Hem de publicar continguts diferents?

Què faig amb Google Plus? 

Hi has de tenir una presència mínima i correcta. Bàsicament, amb l’esquelet molt ben estructurat. No oblidem que per una banda ens matem amb el SEO i qui el controla – almenys al nostre país – és precisament el Sr Google.

Per tant, jo aconsello una tàctica on es faci el mínim i hi hagi les bases sòlides per a quan Facebook faci aigües ( ja va faltant menys…) i els de Google vagin a per totes.

Fem llista.

 • Obre’t un perfil a Google+ com a persona. Aquest és el perfil dels “cercles” que possiblement si tens un compte de gmail t’hi hagis trobat sense saber ni com hi has entrat, ni com sortir, ni què caram vol dir que “Fulanito te ha añadido a sus círculos”.
 • Obre’t un perfil de Pàgina a Google Plus, on tu seràs l’administrador (però on també hi pots afegir altres usuaris que tinguin un perfil a Google+ com a persona). Afanya’t a personalitzar la URL, ara que encara no hi ha massa noms agafats. És a dir, substitueix la rastellera de números per un https://plusgoogle.com/+ElTeuNom.
 • Verifica aquest perfil de pàgina, lligant-lo a la teva web.
 • Utilitza la teva direcció d’empresa ( o si tens un local) per obrir un Google Places i lligar-lo a la teva pàgina de Google+. Abans de crear un nou “GooglePlaces” assegura’t que Google no te l’hagi creat abans. Si fos el cas, “reclama’n” la propietat. En aquest Google Places hauràs d’omplir la màxima informació possible i, novament, verificar que està lligat a la teva web. Et demanaran informació i tardaràs unes 2 setmanes en rebre una carta de coloraines amb un codi que ja et deixa tot el procés tancat.
 • Si tens un canal YouTube, també l’hauries de lligar a la teva pàgina de Google+.

Fins aquí la configuració. Amb una pàgina de G+ pots tenir més d’un administrador i segur que et servirà per a maximitzar el temps si sou un equip, donat que algú es pot encarregar de difondre vídeos acabats de penjar a YouTube, algú altre pot ser responsable d’actualitzar esdeveniments, etc.

Publicacions:

 • Hauràs de triar si publiques més com a persona o com a pàgina. Jo et proposo que si no tens temps, ho facis com a pàgina (recorda que hi penja la teva web, el teu YouTube i el teu GooglePlaces).
 • Actualitza les capçaleres de tant en tant. Que quedin elegants i representin un aparador que es renova cada temporada.
 • No oblidis de publicar com a post allò que publiques al teu bloc/web.
 • Publica esdeveniments.
 • Utilitza Hootsuite o Buffer per a programar publicacions (teves i altres que creguis interessants)

Interactuacions:

 • Sigues amable. Fés un +1 (equivalent a un m’agrada a facebook) , comparteix o deixa un comentari a publicacions d’altres persones i pàgines que segueixis.
 • Participa en alguna “Comunitat”. Per iniciar-te, mira de què es parla. Més endavant, fica-hi cullerada amb les teves aportacions.

Jo veig el GooglePlus a mig camí de Facebook i Linkedin. Sense la part festivalera/MEME de facebook i bastant business però amb casual dress ( ambient de feina de divendres, per entendre’ns).

Recorda “passejar” per GooglePlus una vegada a la setmana i fer bon acte de presència. Apunta-t’ho a l’agenda com a tasca, perquè sinó….ja se sap! Mai no hi ha temps per anar al gimnàs!

Xela Falgueras

PD – Entre els meus propòsits per al 2014 hi haurà, certament, anar al gimnàs dues vegades per setmana! I tu, t’hi apuntes?

Google Plus

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *